Spise i ferien for diabetes: Tips, ledelse og mat

Har du diabetes? Vel, å spise på ferie kan fortsatt være morsomt

Jul, Hannukah, Nyttår: Fra feiringen! Det er sesongen av feiringen & # 8230; Og for de fleste er det også matsesongen: hjemmelaget bakervarer, forretningslunsjer, familie middager, cocktail party & # 8211; De er alle en viktig del av ferien. Men nyter alle måltider og festlige delikatesser er en annen historie når du har diabetes.

Som en person som er overbevist med diabetes, vet jeg at for å finne balansen i løpet av ferien kan være veldig vanskelig. Prøv å smelte og ha det gøy, og hold blodsukkernivået under kontroll, det er ikke en Easy Business. Men ledelsen av blodsukker har aldri vært en rolig navigering. Det er mer som å anta rollen som kaptein 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx i stedet for å handle autopiloten. Med diabetes, er det viktig for langvarig helse, kontroller blodsukkernivået. Det er også nøkkelen til å føle seg bra, forbli energisk og være i stand til å la seg gå og ha det gøy!

I min 11 års samliv med type 1 diabetes & # 8211; med mange høyder og bass og mange tester og feil & # 8211; Jeg var i stand til å finne det som fungerer best for meg å beholde og kontrollere blodsukkeret mitt, spesielt i juleferien. Her er noen av mine forslag som kan være nyttige for å administrere begge deler TYPE 1 eller Type 2 diabetes.

Fem ferie tips å følge

1. Skaffe seg kjent med antall karbohydrater av mat du spiser eller se ofte

Dette forslaget er en ekte berøring når det kommer Diabetes ledelse. Lær om kroppen din og hvordan visse matvarer påvirker blodsukkeret. Søte poteter, hele ris og boller for frukt smoothies er min grunnleggende mat, så jeg har kjøpt meget kjent med hvor mye insulin jeg trenger for å dekke disse matvarene. Men vet at kroppens reaksjoner kan være forskjellige fra min. For eksempel vet jeg det for kroppen min, jeg trenger litt «8216; mer insulin når jeg spiser amidaceous og kokte karbohydrater, i stedet for samme mengde Rå, frukt karbohydrater.

For å lære mer om kroppen din, vær proaktiv og lær å kjenne matene som forårsaker en reaksjon. Denne læringsopplevelsen er en av de viktigste komponentene for glykemi-ledelse og vil virkelig gjøre livet ditt mye lettere. Videre betyr det at du ikke vil savne alt det morsomme!

2. Hold en rutine

Høytider sist fra november til januar. Det er tre måneders feiringer! Men jo mer du kan holde rutinen din, desto mer sannsynlig vil du være i stand til å holde seg i tråd med blodsukkernivået ditt, og i din tur føler du i beste fall. Ikke hopp over måltider som forberedelse til en god festlig middag. Dette kan forårsake lavt blodsukkernivå og øke sjansene for å spise for senere. Det er viktig Fordel karbohydratinntaket i # 8217; Day Bowog unngå å spise for mange karbohydrater i en enkelt økt. For å håndtere blodsukker, er den ideelle mengden karbohydrater 30-60 gram (g) for hovedmåltid og 15-30 g for matbit.

Hvis du går ut av rutinen for en bit & # 8216;, ok. Ikke stress deg, prøv å gå tilbake til en rutine så snart som mulig. Selvfølgelig vil dine spesifikke behov variere basert på høyden, vekten, nivået på aktiviteter og narkotika, og deretter oppdage og vedlikeholde rutinen din, er grunnleggende under feiringen.

3. Undersøk blodet ditt litt & # 8216; mer

How to say, bedre en gang også, så en gang ikke nok & # 8211; Og dette er absolutt verdt kloakk! Når jeg er mer aktiv enn vanlig, eller spiser forskjellige matvarer ut av programmet, prøver jeg vanligvis blodsukkernivået mitt noen ganger bare for å være trygge. Intervaller på tre timer, før du spiser eller før og etter øvelsen, er jeg et must for meg, så vel som hver gang jeg har en PO & # 8216; av svimmelhet. Hvis du skal drikke, Pass på at du har en matbit fordi for mye alkohol (med få karbohydrater) kan forårsake lavt blodsukkernivå.

Hvis du har drukket noen drinker eller du har vært spesielt aktiv, foreslår jeg at du kontrollerer blodsukkernivået selv om natten, siden det er når blodsukkernivået (hypoglykemi) Det er vanlig. Og alltid bære mange ekstra forsyninger uansett hvor du går. Dette inkluderer reaktive striper, nåler eller pumpeinfusjonssett, et reserveglukkerometer og selvfølgelig mange karbohydratbaserte snacks i tilfelle et lavt blodsukkernivå forekommer. Det anbefales å konsumere 15 g karbohydrater og deretter sjekke blodsukkernivået etter 15 minutter. Hvis du ikke er i det normale området, spis en annen matbit med 15 g karbohydrater.

15 g karbohydratbaserte snacks

 • 4 gram fruktjuice
 • 2 spiseskjeer av rosiner
 • 1 spiseskje honning
 • 4 glukose tabletter

4. Vær forberedt når det gjelder mat

Forberedelsen er nøkkelen til suksess i løpet av ferien. Hvis du er invitert til å spise av slektninger eller venner, spør dem hvilken mat som skal serveres, slik at du kan beregne karbohydratinnhold på forhånd. For eksempel kan du anslå at en kopp av en kasserolle inneholder ca. 30 g karbohydrater, og en to-tommers ikke-frostet kakefirkant inneholder ca. 15 g karbohydrater. Nå kan du ta med måltidene dine tilsvarende!

Jeg liker også å spørre om jeg kan ta en tallerken med meg å dele, som en stor vegetarisk forrett som presenterer alle regnbuens farger, bakt søte poteter, stekt gresskar eller a sunn dessert, Som fruktsalat. På denne måten vil det sikkert være noen av de deilige grunnleggende matene som er kompatible med blodsukker som skal nytes med dine kjære.

Hvis du spiser i en restaurant, fra en’se på menyen på forhånd eller ring fremover for å spørre hva de kan forberede deg på deg. Mange restauranter har tilgjengelige ernæringsmessige data, så sjekk hvor mange karbohydrater er der i rettene som interesserer deg. Full av grønnsaker, konsentrert på magert kjøtt og dele fullkorns frokostblandinger og belgfrukter. L’Det andre alternativet er alltid å ta med egen mat eller spise før. I min erfaring støtter folk alltid meg og forstår at jeg, som noen med diabetes, har noen spesielle matbehov.

Også, hvis du går rundt hele dagen, ta litt og # 8216; Sunn snacks og karbohydrater som inneholder med deg. Disse har (bokstavelig talt) lagret livet en rekke ganger når et lavt nivå av blodsukker oppstår. De pakker vanligvis frukt, for eksempel bananer, appelsiner, datoer og tørket frukt eller havrebjelker.

Husk, å holde seg sunn betyr ikke å miste det! Jeg tar vare på å erstatte i stedet for å fjerne maten slik at du fortsatt kan ta vare på. Ikke bare gjenskap av dine favorittmåltider med sunne matvarer forbedrer blodsukkerkontrollen, men det får deg også til å føle deg bra etter. Ikke C’er bedre tid til å begynne å være kreativ og eksperimentere på kjøkkenet i forhold til helligdager. C’er A’overflod av Sunn festlige oppskrifter, sunne, næringsstoffer og deilig der ute & # 8211; fra julekaker og gresskar paier, til puree, gryteretter og salater.

5. Vær forsiktig med deg selv

Dette er den viktigste passasjen av alle. Ok feil, glem ting og fall av veien noen ganger. Det er en del av livet, og livet er ikke perfekt. Vær forsiktig med deg selv og husk at å gjøre ditt beste er alt du kan spørre deg selv. Det viktigste med denne perioden på året er at du kan nyte feiringen og selskapet til dine kjære. Tro på deg selv og vis deg selv; ubetinget kjærlighet, omsorg for deg selv og næringen du fortjener!

Og ha det gøy og selskapet av dine kjære er, se på saken, noe du kan gjøre med julekaker. Rull ned til min favoritt snack: Kjeks med fingeravtrykk fylt med bringebær syltetøy.

Personlig identifikasjonskokker fylt med bringebær syltetøy

Dette er oppskriften på min favoritt jul-tema snack, kjeks med fingeravtrykk fylt med bringebær syltetøy. Det er fri for raffinerte sukkerarter og oljer, produsert med hele mat og i alle fall super velsmakende!

Del på Pinterest

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: Minutter 35

Deler: For 12 kjeks

Ingrediants:

For fastkjørt papir:

 • 1 Raspberry Frozen Cup
 • 1 ss. chiafrø
 • 1 ts. Vanilje ekstrakt

For l’deig:

 • 1/2 kopp bokhvete mel
 • 1 kopp flak d’havre (eller quinoa flakes)
 • 3/4 teskje. bakepulver
 • 1/2 usøtet eple saus kopp
 • 1 spiseskjeer. Linfrø mel
 • 1 ts. Vanilje ekstrakt
 • 1/2 teskje. Malt ingefær
 • 1 teskje. kanel
 • Valgfritt: 1-2 spiseskjeer. datoer for datoer eller sirup d’Maple

Veibeskrivelse:

 • Varm bringebærene med vanilje i en panne og kok over lav varme, rør i 5 minutter for å absorbere den vannrike væsken.
 • Inkorporere chiafrøene og sett til side i 15 minutter å tykkere til en syltetøy.
 • Forvarm ovnen ved 180 ° C og fôr en bakepanne med bakepapir.
 • Bland bokhvete mel, havre, sengetøy, gjær, ingefær og kanel i en bolle.
 • Legg til eple saus og vanilje, rør godt for å få en klebrig deig. Du kan bruke hendene dine for dette og slå den på kjøkkenet teller overflaten for å danne informasjonskapslene deigen.
 • Modell blandingen i 12 baller av størrelsen på en golfball og festet på pannen, bruk deretter tommelen til å komprimere dem i kjeks, og skape en stor re-entertainment som en tommel i midten.
 • Fyll hver utsparing med bringebær syltetøy.
 • Kok informasjonskapslene i ca 30 minutter til de er gyldne.
 • Sett på et rutenett og la det avkjøles. Å nyte!
 • Og i tilfelle jeg spurte, her er næringsdataene for en kjeks.

  Hvis du velger å ikke legge til dannhip pasta eller D & # 8217 sirup; Maple, karbohydrat teller ville faktisk 15.9 g per servering, gjør denne informasjonskapselen til en perfekt matbit for å holde blodsukker under kontroll. Jeg håper du klarte å få noe fra denne artikkelen og fremfor alt, jeg håper juleferien er fortsatt de beste!

  Nina Gelbke er en Sveits-australske med type 1 diabetes, er en helseblogger og deltar i det siste året som en student av ernæringsmessig og kostholdsmedisin. Hans lidenskaper gjelder alt knyttet til helse, velvære og # 8217; fôring, som han deler med verden gjennom henne Instagram Og blogg. Dens formål er inspirert, styrker og utdanne andre til å mate kroppen, sinnet og sjelen med sunn og deilig mat, kjærlighet til seg selv og en medfølende og aktiv livsstil.