Sperermotilitet: Årsaker, behandling og mer

Beskrivelse

Sperm helse er en viktig faktor i evnen til å tenke på et par. Det er seks hovedkriterier for en sunn sperm:

Spermen må også ha det rette antall kromosomer for en vellykket graviditet. En pause i noen av disse kriteriene kan forårsake infertilitet fra mannlige faktorer.

For å lære mer: 5 Vanlige tegn på infertilitet hos menn og kvinner »

Det er beregnet 15-20 prosent av par rundt om i verden påvirkes av infertilitet. Av disse er rundt 30-40% steril på grunn av mannlige faktorer, inkludert sædmotilitet. En annen 20% er steril på grunn av en kombinasjon av mannlige og kvinnelige faktorer.

Sperm motilitet og graviditet

Motiliteten til sunn spermatozoa er definert som sæd med progressiv fremover på minst 25 mikrometer per sekund. Hvis en mann har en dårlig mobilitet i Spermatozoa, kalles det Astenospermia eller Astenozoospermia. Det finnes ulike typer sperm motilitetsproblemer, inkludert:

Hastighet og kjønn av sæd: virkelighet eller fiksjon?

Det var lenge tenkt at sæd med Y-kromosomer, eller sæd & # 8220; Boy & # 8221; svømmer raskere enn sæd med x kromosomer, kjent som sperma & # 8220; jente & # 8221;. utdanning De viste at dette er en myte, og det er imidlertid ingen åpenbar forskjell i motilitet eller hastighet mellom Sperm X og Y.

Våre initiativer

Den eksakte årsaken til lavsdermotilitet kan variere. Noen menn kan ha en genetisk årsak, mens andre kan ha en ikke-diagnostisert medisinsk tilstand. Selv livsstils- og miljøfaktorene spiller en viktig rolle i Spermmotilitet. Røyking, for eksempel ja Tilkoblet status Ved reduksjonen i Sperm Motility, spesielt hvis mannen røyker mer enn 10 sigaretter om dagen. Menn som arbeider i hæren eller arbeidet som inkluderer maleri, kjøring eller gjentatt traumer i # 8217; bekkenområdet kan være i fare for arbeidsinducert infertilitet.

En tilstand som kalles varicocele oppstår når venene alle «8217; scrotum interiør forstørre. Dette var også knyttet til reduksjonen i Sperma Motility.

Den lave sædmotiliteten kan også skyldes forstyrrelse i sekresjonen av de mannlige tilbehørsseksuelle kjertlene, noe som fører til tømming av kjertlene langsommere.

Diagnose

Spermmotilitet kan testes gjennom en rutinemessig sædanalyse. For testen må du gi minst to prøver av sæd. Vanligvis får du masturbation i et medisinsk kontor eller i et analysesenter. Du kan også få en sædprøve som har sex med kondom eller trukket tilbake for å få prøven. Prøven må lagres ved romtemperatur og leveres til strukturen innen 30-60 minutter. Hvis mindre enn 40% av sperma er mobil, anser vi at den har en lavsdermotilitet.

I tillegg til Sperm Motility, kan legen også bruke en Spermanalyse på 8217;

Behandling

Noen livsstilsendringer kan bidra til å øke sperma motilitet for noen menn:

Noen kosttilskudd kan også bidra til å forbedre sædmotiliteten. For eksempel, en studie har funnet en økning på 52% av sædmotilitet hos menn som har tatt et daglig supplement på 200 mikrogram selen sammen med 400 vitaminenheter og i minst 100 påfølgende dager. Snakk med legen din før du ansetter kosttilskudd og vær oppmerksom på hvor du kjøper dem. Kosttilskudd er ikke regulert, så du bør bare kjøpe dem fra pålitelige leverandører.

Hvis årsaken til sædets mobilitetsproblem er et medisinsk problem, for eksempel lave nivåer av hormoner eller varicoceles, kan stoffer være nyttige som L’follicle-stimulerende hormon eller human chorionisk gonadotropin. I noen tilfeller kan legen anbefale kirurgi.

Tilleggsinformasjon: Fertilitetsdroger: Behandlingsalternativer for kvinner og menn »

Outlook

Mange faktorer kan påvirke mannlig fruktbarhet. Hvis sperma er sunn, kan en graviditet forekomme med lav sædmotilitet. L’ved hjelp av reproduktiv teknologi som in vitro befruktning eller # 8217; intrauterin (IUI) inseminering kan bidra til å øke mulighetene for graviditet. Dette skyldes at de unngår behovet for sperma svømming av seg selv.

For å lære mer: Foreldre iUI suksesshistorier »

Snakk med legen din dersom du prøvde mislykket for å bli gravid i 12 eller flere måneder. Legen din kan teste deg og din partner for å avgjøre om det er helsemessige forhold som påvirker fruktbarheten. Legen vil derfor etablere de neste trinnene.