Spasmodisk disphonia: Typer, symptomer, diagnose og behandling

Det er vanlig?

Spasphony er en nevrologisk tilstand som påvirker ditt språk. Det påvirker alle aldre og kan utvikle når som helst. Om 50.000 mennesker I Nord-Amerika er de berørt og dette nummeret kan være enda høyere.

Dette skyldes at noen tilfeller ikke kan diagnostiseres eller mishandles som en annen språkforstyrrelse. For eksempel kan de eldre som utvikler tilstanden tro at endringer i stemmen enkelt er knyttet til alderen.

Når du snakker, blir luften som forlater lungene presset mellom dine to vokale strenger. Disse elastiske strengene strekker seg fra forsiden av halsen til baksiden. Luftens trykk; luft får dem til å vibrere på riktig måte for å produsere stemmen din.

Hvis du lider av spasphony, muskler alle «8217; interiør av vokalstrenger mottar unormale nervesignaler fra hjernen. Disse kan forårsake den ukontrollerbare vibrasjonen av vokalstrengene noen ganger. Regelmessig språk kan bli hes og uregelmessig.

Les videre for å lære mer.

Det er forskjellige typer?

Det er tre hovedtyper av spasphony disfony.

Spasmodica disfony adductors

Dette er den vanligste typen spasmodisk disfoni.

I denne typen forårsaker ukontrollerte muskelspasmer lukking og # 8217; avstivning av vokalstrenger. Dette kan gjøre lydene vanskelig;. Du kan ha problemer med å starte en setning, eller du kan finne ut at ordene dine er kuttet i halvparten av dine observasjoner.

Du kan bare manifestere disse symptomene når du snakker med en vanlig stemme tone og ikke når du skriker eller ler.

Rapaper Spash Dyes

I denne typen åpner dine vokale strenger for mye. Dette forhindrer at vokalstrengene kan vibrere. Tillater også den ekstra luften å forlate lungene mens du snakker. Denne typen disfony kan gjøre stemmen din til å bli svak ut. Hans symptomer er mindre vanlige når de skriker, gråter eller ler.

Blandet spasphony spasphony

I denne typen, verken musklene som åpner vokalstrengene eller de som lukker seg selv riktig. Det er den sjeldneste form for denne lidelsen. Forårsaker symptomer relatert til spasmodisk disfony både adductors og abductors.

Hva er symptomene?

Hoved symptomet på spasphony disfony er en ufrivillig bevegelse eller en spasme av musklene alle’interiør av vokale strenger. Dette kan gjøre talen din til å se ut. Ord kan bli trukket ut eller avbrutt mens du snakker.

Du kan også spille:

  • hes
  • Som om jeg ikke kunne produsere nok luft når du snakker
  • som om det var for mye luft bak dine ord

Spasfony er vanligvis startet med små symptomer som sjelden vises. Med sykdomsfremgangen kan talen din bli vanskelig å forstå. Hvert ord eller noe annet ord kan påvirkes av en muskuløs spasme.

Denne progresjonen blir vanligvis avbrutt etter et og et halvt år, slik at symptomene kan stabilisere seg.

Hva årsaken og de i fare?

Selv om denne tilstanden kan utvikle seg i alle aldre, vises de første tegnene vanligvis mellom 30 og 50 år.

I løpet av denne tiden kan du anta at det er et strukturelt problem med strupehodet (stemmeboks), vokalstrengene eller en annen side av halsen. Men symptomene har en tendens til å vises uten andre helseproblemer. For eksempel er polypper, betennelse og andre åpenbare årsaker til språkproblemer generelt ikke til stede. Personer med spasmodisk disfoni har vanligvis ingen problemer med å svelge eller puste.

Årsakene og risikofaktorene for spasphony disfony er ikke godt forstått. Noen mennesker med denne tilstanden ser ut til å ha A’anomali med nervesystemet, som kan forårsake spasmer til vokalstrenger.

I noen tilfeller kan spasphony spasmodic være en form for dystonia. Distonia er en annen slags nevrologisk tilstand som påvirker muskeltonen.

Den spesifikke kilden til spasphony kan være i Ganglia av basen, en del av hjernen som styrer bevegelsen. Cerebral-kofferten kan også være involvert, som forbinder hjernen til ryggmargen.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Etter å ha diskutert symptomene dine, vil legen din høre på deg for å høre hvordan spasmer påvirker stemmen din.

Derfra vil de sjekke dine vokale strenger med fiberoptisk noslargeroskopi. For å gjøre dette, vil legen kjøre et tynt, fleksibelt og opplyst rør gjennom en av neseborene dine og ned i halsen. Lar legen din se på vokalstrengene dine mens du snakker.

De åpenbare symptomene på språk ligner andre stemmeforstyrrelser, som for eksempel parese eller lammelse av vokalstrenger. Disse forstyrrelsene kan skyldes en infeksjon av A & # 8217, et slag eller kreft. L’utførelse av en fiberoptisk nasolaringoskopi vil hjelpe legen din til å gjøre en nøyaktig diagnose.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Det er ingen kur mot spasphony disfony, men behandlinger er tilgjengelige for å lindre symptomene.

Din behandling vil avhenge av flere faktorer, inkludert:

  • generell helse
  • Gravity av tilstanden

Din evne til å håndtere visse prosedyrer vil også bli vurdert, for eksempel kirurgi. Selv dine personlige følelser om behandlingen er viktige. Kirurgi ved vokalstrengene innebærer risikoen for permanent skade.

I de fleste tilfeller er språk- eller stemmebehandling å foretrekke å operere. Terapi kan lære deg hvordan du kan forbedre muskelkontrollen og riktig pust, som kan hjelpe deg med å snakke tydeligere.

Legen kan også anbefale vanlige botulinumtoksininjeksjoner (Botox) i de berørte musklene. Dette er den samme typen materiale som brukes i kosmetiske behandlinger for å gi ansiktet et yngre utseende.

I mennesker med spasmodisk disfony blokkerer toksin det nervøse tegnet til muskelen. Dette kan bidra til å forhindre spasmer. Imidlertid er effektene av denne behandlingen midlertidige. Symptomene gjenopptas vanligvis etter noen måneder, så det ville være nødvendig å gjenta behandlingen for å opprettholde effektene.

Mens det ble gjort, er kirurgi på en av nervene i vokalstrengene ikke en felles prosedyre for denne sjeldne tilstanden. Langtidseffekter er ikke kjent ennå.

Outlook

Å leve med spasmodisk disfoni kan være en utfordring, spesielt hvis arbeidet ditt krever mange ord. Arbeidsterapi kan hjelpe deg med å utvikle strategier for klarere kommunikasjon.

Du kan også undersøke teknologien som kan hjelpe deg med å kommunisere tydeligere. Det er telefonenheter som bidrar til å forsterke stemmen. For alvorlige tilfeller kan en dataprogramvare eller bærbare enheter brukes til å oversette teksten til kunstig språk.

Forskning på årsaker og behandlinger for spasphony disfony er i gang. De Nasjonalt institutt for døvhet og andre kommunikasjonsforstyrrelser Den har ressurser på alle aspekter av denne lidelsen. Du kan også spørre din otolaryngologists informasjon om lokale støttegrupper for personer med kommunikasjonsforstyrrelser.