Soya for overgangsalder: Isoflavoner for blits og andre symptomer

Hva er årsakene til overgangsalderen symptomer?

Overgangsalderen refererer til den tiden kroppen gradvis stopper å produsere østrogen og frigjøre et egg hver måned. Denne nedgangen i østrogen kan forårsake en serie symptomer, inkludert:

 • Varme blinker
 • nattlige svette
 • Stemningsendringer
 • konsentrasjon
 • utmattelse
 • vaginal tørrhet
 • søvnforstyrrelser

Hormonbehandling er en måte å lindre disse symptomene på. Innebærer østrogeninntaket for å bekjempe den naturlige dråpen av østrogen under overgangsalderen. Mens metoden er veldig effektivt, Det innebærer noen risiko.

L’Ekstrogen inntak, spesielt i lang tid, kan øke risikoen for blodpropp, hjerneslag eller brystkreft eller alle «8217; utero. Østrogen kan ikke være et alternativ for mange kvinner, avhengig av deres helse og deres familiehistorie.

Noen har vendt seg til naturlige alternativer, for eksempel soya, for å håndtere menopausale symptomer med mindre risiko. Soya er funnet i mat som tofu og soya melk, så vel som i kosttilskudd. Inneholder kjemiske forbindelser som kalles isoflavoner som har noen effekter som ligner østrogen.

Fortsett å lese for å lære mer om de potensielle fordelene med soya for overgangsalderen symptomer.

Hva er isoflavene?

Isoflavoner er en del av en gruppe vegetabilske kjemikalier. Fytoøstrogen anrop. Disse kjemikaliene virker som en svakere form for østrogen i kroppen.

De viktigste soya isoflavonene er genistine og daidzein. Når du spiser soya, går bakterier i tarmen ned i sine mest aktive former.

En gang i kroppen er soyasoflavoner bindende til de samme østrogenreseptorene. Reseptorer er som dockingstasjoner på celleoverflaten. Når isoflavonene binder til noen reseptorer, etterligner effekten av østrogen. Ved binding til andre reseptorer, blokkere effekten av østrogen.

Når isoflavoner etterligner østrogen, kan de bidra til å redusere varme blinker og andre overgangsaldersymptomer.

Hva viser søket?

Dusinvis av små studier undersøkte effekten av soya på menopausale symptomer, spesielt hetetabler og nattesvette. Så langt har resultatene vært kontrasterende.

Soy Supplements

I en Analyse 2012 Av 19 studier reduserte Soy Isoflavon kosttilskudd alvorlighetsgraden av varme blinker bare mer enn 26 prosent, sammenlignet med en placebo. EN Cochrane Review Siden 2013 har visse bevis funnet at soya eller isoflavon kosttilskudd har redusert varme blinker. Men han fant en fordel av de høye genisteintilskuddene, en av de viktigste soya isoflavonene.

TIL 2015 analyse av 10 studier fant at vegetabilske soya isoflavoner og andre kilder har redusert varmen blinker av varmen på 11217.

Selv om mange studier viser at soya soya og isoflavoner kan beskjeden redusere antallet og alvorlighetsgraden av varme blinker, ser det ikke ut til å fungere så raskt som hormonutskiftningsterapi.

Soyabaserte produkter kan ta flere uker eller mer for å nå maksimal fordel. For eksempel a 2015 Gjennomgang har oppdaget at soya Isoflavones tar mer enn 13 uker for å nå bare halvparten av deres maksimale effekt. Den tradisjonelle hormonelle terapien, på den annen side, tar omtrent tre uker for å vise samme fordel.

Måten kroppen din behandler isoflavoner kan også avgjøre om dette løsningen fungerer for deg. Folk som har vokst i Asia, hvor soya er en grunnleggende mat, CE l’Mye lavere priser av varme blinker enn amerikanerne. Videre produserer mer enn halvparten av asiatiske kvinner den mest aktive form av isoflavoni, kalt Equol. Mindre enn en tredjedel av amerikanske kvinner produserer equol.

Soyabønne matvarer

Noen studier har også undersøkt de potensielle fordelene med matkilder rik på soya, for eksempel soyasfrø, soya mel og soy nøtter. Men A 2010 Review av 10 studier på P’argument funnet få tester at soya fra matkilder reduserte varme blinker, vaginal tørrhet eller andre menopausale symptomer.

Soy tilbyr andre fordeler?

Mens juryen er i tvil på soy effektivitet for behandling av symptomer assosiert med overgangsalder, har soya andre potensielle helsemessige fordeler.

Det er fullt av næring

Soya er dårlig med mettet fett og kalorier. Det er også rik på disse fordelaktige næringsstoffene:

 • fiber
 • protein
 • Omega-3 fettsyrer
 • Antioksidanter

Kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom

Spise Tofu og andre soyabaserte matvarer Et par ganger i uken kan hjelpe deg med å redusere proteinkilder til animalsk opprinnelse, for eksempel steker eller burgere, høyt i mettet fett og kolesterol.

Reduser mettet fett og kolesterol kan senke din Risiko for hjertesykdommer, som øker med oppnåelsen av overgangsalderen.

Det kan styrke beinene dine

Estrogen spiller en rolle i å bevare benkraft. Derfor øker risikoen for å utvikle osteoporose i overgangsalderen. Men noen Undersøkelser antyder at soya kan være nyttig for å bevare beinhelse i de som krysset overgangsalderen.

Hva er noen gode soya kilder?

Hvis du er interessert i å utforske potensielle fordeler for soyhelse, anser det tillegget av noen av disse matvarene til kostholdet ditt:

 • Edamame
 • soya mel
 • Miso suppe
 • Tempe
 • tofu
 • soya melk
 • Jeg er yoghurt

Du kan også ta soy isoflavoner i form av et supplement. Det nordamerikanske selskapet av overgangsalderen Anbefaler å starte med en dose på 50 milligram om dagen. Du må kanskje øke dosen for å dra nytte av det. Husk at du kanskje trenger flere uker eller måneder før du begynner å legge merke til noen endringer i overgangsalderen symptomer.

Bunnlinjen

Selv om noen av de eksisterende søkene er lovende, er det ikke klart hvordan soya fungerer bra for å redusere symptomene på overgangsalderen. Noen kvinner synes å være gunstige, mens andre ikke er. C’Det er også noen debatt om potensielle risikoer forbundet med soya. Les av dem her. Imidlertid kan soya være verdt å prøve hvis du er på utkikk etter alternativer til hormonell terapi.

Men hvis du har en familiehistorie eller brystkreftpersonell, vil du kanskje unngå soya kosttilskudd. Snakk med legen din. Selv soyas kosttilskudd anbefales ikke hvis du allerede tar en hormonbehandling. C’Litt usikkerhet På sikkerheten til soyavgift for personer med en historie med brystkreft eller innsendt hormonbehandling.