Sove uten pute: Fordeler og effekter på ryggraden og stillingen

Mens noen mennesker elsker å sove på store og myke puter, finner andre dem ubehagelige. Du kan bli fristet til å sove uten en hvis du ofte våkner med nakke eller ryggsmerter.

Det er noen fordeler i å sove uten pute. Disse fordelene er imidlertid ikke gyldige for alle. Sove uten pute kan bare hjelpe hvis du sover i en bestemt posisjon.

Fortsett å lese for å kjenne fordelene og ulemper med søvn uten pute, inkludert forslag til hvordan du gjør det.

Fordeler med å sove uten pute

Avhengig av hvordan du sover, kan du føle deg bedre etter å ha sovet på en flat overflate.

Kan sove uten pute hjelpe stillingen?

Putene tar sikte på å opprettholde ryggraden i en nøytral stilling. Juster nakken med resten av kroppen, som støtter en god holdning.

Derfor fokuserte forskningen bare på den beste typen pute for holdning. Forskere har ikke studert å sove uten pute spesielt påvirker ryggraden.

Men de som sover i magen, kan dra nytte av # 8217; forlatelse av puten.

Sekund Dell & # 8217 Medical Center; Rochester University, Sove på magen ned setter ryggraden i en unaturlig posisjon. Dette er fordi det meste av vekten din er i midten av kroppen din. Tilsett stress på ryggen og nakken, noe som gjør det vanskelig for ryggraden å beholde sin naturlige kurve.

Sove uten pute kan holde hodet flatt. Dette kan redusere litt og stress på nakken og fremme en bedre justering.

Men dette gjelder ikke for andre stillinger for å sove. Hvis du sover på ryggen eller siden, kan sove uten pute gjøre mer skade enn godt. Det er bedre å bruke en pute for å holde den nøytrale ryggraden.

Sove uten pute kan lindre nakkesmerter?

Hvis du sover med magen, kan sove uten pute til og med redusere nakkesmerter.

Når du kommer ned, er hodet ditt vendt til siden. Selv nakken er utvidet til # 8217; tilbake. Dette setter det i et ubehagelig hjørne, noe som forårsaker smerte og ubehag.

I denne posisjonen vil bruken av en pute bare øke L’ubehagelig nakkevinkel. Men å sove uten man kan minimere den unaturlige posisjonen som reduserer innsatsen på ryggraden.

Til tross for denne potensielle fordelen mangler forskningen. De fleste studier på puter og nakke smerte fokuserer på den beste typen pute for smerte. Hvis nakken din gjør vondt etter å ha sovet, snakk med en lege før du går uten pute.

Sove uten pute er bra for håret ditt?

Det er ingen kjente koblinger mellom L’bruk av en pute og hårhelse. Derfor har forskere ikke studert å sove uten pute påvirker håret.

Men vi snakker om hvordan søvnoverflatematerialet kan påvirke håret. L’ideen er at en bomullsputebue absorberer dine naturlige oljer, som kan gjøre håret ditt. Silke er antagelig bedre for håret ditt.

Ellers, hvis du bruker en pute, vil du sannsynligvis ikke påvirke håret ditt.

Ulemper med å sove uten pute

Til tross for de potensielle fordelene med å sove uten pute, er det også ulemper.

Dårlig holdning

Når du sover med magen din, kan du rive puten bedre trenden. Imidlertid vil det ikke kompensere helt for den unaturlige posisjonen helt. Det vil fortsatt være vanskelig for ryggraden å være nøytral, siden det meste av vekten din er i midten av kroppen din.

For å fremme en bedre holdning mens du sover opp ned, legg en pute under magen og bekkenet. Dette vil øke den sentrale delen av kroppen og vil redusere trykket på ryggraden, selv om du ikke bruker en pute til hodet ditt.

I andre stillinger, sover uten pute ikke det ideelle. Det setter ryggraden i en unaturlig og dreiemoment stolpe leddene og musklene. Det er bedre å bruke en pute hvis du sover på ryggen eller siden.

Nakkesmerter

På samme måte har koblingen mellom å sove uten pute og nakke smerte viktige advarsler.

Hvis du sover med magen, kan forlate puten hjelpe halsen i en mer naturlig posisjon. Men eliminerer ikke behovet for å snu hodet. Dette kan belaste leddene og nakke musklene, forårsaker smerte.

I andre stillinger å sove, hopp over puten kan forverres eller forårsake nakkesmerter. Dette er fordi å sove på baksiden eller siden overdrevet strekker halsen. Uten en pute vil nakken forbli i denne posisjonen hele natten.

Også, hvis du ikke bruker en pute, vil trykket på nakke muskler bli distribuert ujevnt. Du vil være mer sannsynlig å prøve nakkesmerter, stivhet og hodepine.

Tips for å begynne å sove uten pute

Hvis du alltid har sovet med en pute, vil det ta tid å bli vant til å sove uten. Vurder disse forslagene hvis du vil prøve å sove uten puter:

  • Reduserer gradvis støtten til hodet. I stedet for å fjerne puten umiddelbart, start med et bøyd teppe eller et håndkle. Åpent L’håndkle over tid til du er klar til å sove uten.
  • Støt resten av kroppen din med puter. Når du sover opp og ned, legg en pute under magen og bassenget for å hjelpe ryggraden til å holde seg nøytral. Sett en pute under knærne når du er på ryggen eller knærne når du er på din side.
  • Velg riktig madrass. Uten en pute er det enda viktigere å ha en madrass med tilstrekkelig støtte. En for myk madrass vil gjøre ryggraden lavere, forårsaker ryggsmerter.

Ta bort

Selv om sove uten pute kan hjelpe de som sover i magen, mangler spesifikke søk. Generelt er det tilrådelig å bruke en pute hvis du sover på ryggen eller siden. Men det viktigste er at du føler deg rolig og uten smerte i sengen.

Hvis du lider av nakke eller ryggsmerter, eller hvis du lider av en ryggstasjon som skoliose, kan det hende at du sover uten pute. Snakk med en lege før du skrap puten.