Sov med et åpent øye: mulige årsaker og behandling

Du har kanskje hørt uttrykket & # 8220; sove med et åpent øye & # 8221;. Selv om det vanligvis er forstått som en metafor på beskyttelse av deg selv, kan du be om at du faktisk kan sove med et åpent øye og en lukket.

Faktisk er det en rekke medisinske forhold som kan gjøre det umulig å lukke øynene dine når du sover. Noen av disse kan føre til å sove med et åpent øye og et lukket øye.

Årsaker til å sove med et åpent øye

Det er fire hovedårsaker til at du kan sove med et åpent øye.

Universitets søvn

Unisponed søvn er når en halv av hjernen sover mens den andre er en våkne opp. Det skjer hovedsakelig i risikable situasjoner, når en slags beskyttelse er nødvendig.

Unappemeaning søvn er mer vanlig i noen akvatiske pattedyr (slik at de kan fortsette å svømme mens de sover) og fugler (slik at de kan sove på trekkfly).

Det er noen rettssaken at mennesker har en unihemispherical søvn i nye situasjoner. I søvnstudier viser data at en hjernens halvkule er i en mindre dyp søvn fra # 8217; andre i løpet av den første natten av den nye situasjonen.

Fordi halvparten av hjernen er våken i den unihemispherical søvnen, øyet på siden av kroppen som 8217; søte hjernehalvkule kontroller kan forbli åpne under søvn.

Bivirkning av ptosis kirurgi

Ptosis er når øvre øyelokk senkes på # 8217;. Noen barn er født med denne tilstanden. Hos voksne kommer det fra heismuskulaturen, som hevder øyelokk, strekker seg eller separerer. Dette kan skyldes:

 • aldring
 • Øyeskade
 • kirurgi
 • svulst

Hvis øyelokket senkes nok til å begrense eller blokkere normal visning, kan legen anbefale kirurgi for å stramme heisemuskelen eller angripe øyelokket til andre muskler som kan hjelpe deg med å løfte øyelokket.

En potensiell PTOSI-kirurgi komplikasjon er den overdrevne korreksjonen. Kan lede deg ikke til å kunne lukke øyelokket som er blitt korrigert. I dette tilfellet kan du begynne å sove med et åpent øye.

Denne bivirkningen er mer vanlig med en type PTOSI-kirurgi kalt fiksering av # 8217; frontal sele. Kjører vanligvis i tilfelle ptosis og dårlig muskelfunksjonalitet.

Denne uønskede effekten er generelt midlertidig og vil bli løst innen 2 eller 3 måneder.

Lammelsen av bell

Bells lammelse er en tilstand som forårsaker plutselig og midlertidig svakhet i ansiktsmuskler, vanligvis bare på den ene siden. Har vanligvis en rask utbrudd, som går fra de første symptomene til lammelsen av noen ansiktsmuskler om noen timer eller dager.

Hvis du har bell lammelse, vil halvparten av det berørte ansiktet lavere. Det kan også gjøre det vanskelig å lukke øynene på den berørte siden, noe som kan føre til å sove med et åpent øye.

Den eksakte årsaken til Bell-lammelsen er ukjent, men mest sannsynlig er det relatert til hevelse og all ‘8217; betennelse i ansiktsnervene. I noen tilfeller kan det være forårsaket av en viral infeksjon på 8217;.

Symptomene på bell lammelse forsvinner vanligvis av seg selv innen få uker eller 6 måneder.

Skadede øyelokkmuskler

Noen forhold kan skade musklene eller nervene til et øyelokk, noe som kan føre til å sove med et åpent øye. Disse inkluderer:

 • Tumor eller kirurgi av fjerning av tumor
 • slag
 • Ansikts traumer
 • Noen infeksjoner, som Lyme’s Disease

Sov med et åpent øye mot begge åpne øyne

Sov med et åpent øye og Sov med begge åpne øyne kan ha lignende årsaker. Alle mulige årsaker til å sove med et åpent øye som er oppført ovenfor, kan også få deg til å sove med begge åpne øyne.

Å sove med begge åpne øyne kan også oppstå på grunn av:

 • Graves sykdom, som kan hovne øynene
 • Noen autoimmune sykdommer
 • Moebius syndrom, en sjelden tilstand
 • Genetikk

Sov med et åpent øye og sove med begge åpne øyne fører til de samme symptomene og komplikasjonene, som tretthet og tørrhet.

Å sove med begge åpne øyne er ikke nødvendigvis alvorlig, men komplikasjonene som kan forårsake forekommer i begge øyne i stedet for i en, som kan være mer alvorlig.

For eksempel kan en alvorlig langsiktig tørrhet forårsake synproblemer. Å sove med begge åpne øyne kan derfor forårsake øyeproblemer i begge øyne i stedet for bare en.

Mange av årsakene til å sove med åpne øyne kan behandles. Imidlertid er forholdene som er mer sannsynlig å føre til å sove med et åpent øye, som Bells lammelse, de er mer sannsynlig å løse seg fra noen av betingelsene som fører til å sove med begge åpne øyne.

Symptomer på søvn med et åpent øye

De fleste vil advare symptomene relatert til øynene å sove med et åpent øye bare i # 8217; øye som forblir åpent. Disse symptomene inkluderer:

Det er også sannsynlig at du ikke vil sove godt hvis du sover med et åpent øye.

Hva er komplikasjonene med å sove med et åpent øye?

De fleste komplikasjonene med å sove med et åpent øye kommer fra tørrhet. Når øyet ikke lukker om natten, kan det ikke forbli smurt, noe som forårsaker et kronisk tørt øye. Dette kan da føre til:

 • riper på øynene
 • Kåt skade, inkludert riper og Ulcers
 • Øyeinfeksjon
 • Tap av syn, hvis ikke behandlet i lang tid

Å sove med et åpent øye kan også få deg til å være veldig sliten om dagen, siden du ikke vil sove også.

Hvordan behandle symptomene forårsaket av å sove med åpne øyne

Prøv å bruke øyedråper eller salver for å hjelpe øynene dine igjen. Dette vil redusere de fleste symptomene du måtte ha. Spør legen din en resept eller en anbefaling.

Behandlingen som hindrer deg i å sove med et åpent øye, avhenger av årsaken. Kortikosteroider kan hjelpe med bell lammelse, men følger vanligvis alene i løpet av noen få uker eller noen få måneder. Selv bivirkningene av ptosis kirurgi og uni-emiaphic søvn går vanligvis bort alene.

Mens du venter på at disse forholdene skal løses, kan du prøve å fikse øyelokkene med medisinsk tape. Spør legen din om å vise deg den sikreste måten å gjøre det på.

Du kan også prøve å legge til en vekt på øyelokk for å hjelpe deg med å lukke. Legen kan foreskrive en ekstern vekt som holder seg til utsiden av øyelokket.

I noen tilfeller kan kirurgi trenge å løse problemet. Det er to typer operasjoner:

 • Kirurgi på heismuskelen, som vil hjelpe øyelokket til å bevege seg og lukke normalt
 • Implantat en vekt i øyelokk, som hjelper øyelokket til å lukke helt

Ta bort

Å sove med et åpent øye er sjeldent, men det er mulig. Hvis du finner deg selv å våkne med et veldig tørt øye, og du ikke føler deg godt uthvilt, snakk med legen din. De kan gi deg råd om et søvnstudio for å se om du sover med et åpent øye og kan hjelpe deg med å få lettelse hvis det er slik.