Soring Gums: Årsaker på baksiden av munnen, mellom tennene, på en tann

Beskrivelse

Gingivalvevet er naturlig mykt og følsomt. Dette betyr at mange ting kan forårsake smerte i tannkjøttet. Du kan føle smerte mellom tennene dine, over noen tenner eller på alle tannkjøttet. I noen tilfeller kan du bare høre det på baksiden av munnen.

De irriterte tannkjøttet kan bløde eller svulme, selv om de ikke alltid er synlige symptomer. Uansett hva som forårsaker smerte i tannkjøttet, kan du også merke at smerten blir verre når du tar tennene dine eller bruker flossen. Du kan føle mer smerte hvis du bruker en aggressiv munnvann, spesielt en som inneholder alkohol.

Fortsett å lese for å lære mer om de mulige årsakene til de betente tannkjøttet.

Orale helsemessige forhold

Gingivitt

Gingivitt er en mild form for ganske vanlig gingival sykdom. Forårsaker betennelse, rødhet og irritasjon av tannkjøtt, spesielt langs den nedre delen av tennene. Gingivitt kan gjøre rive og bløt tannkjøttet lett, forårsaker smerte.

Andre symptomer på gingivitt inkluderer:

 • Tunge tannkjøtt
 • Hold tannkjøttet
 • dårlig ånde
 • Tannkjøtt som ser hovent ut

Gingivitt er vanligvis forårsaket av dårlig oral hygiene, for ikke å bruke interdental wire eller børste nok tenner. Selv om det ikke er en alvorlig tilstand, kan det raskt utvikles i en mer alvorlig form for gingival sykdom. Det er bedre å behandle det så snart som mulig. I de fleste tilfeller bør profesjonell tannrengjøring og et vanlig børstetrogram og floss løse symptomer.

Thrush

Den orale dalen er en soppinfeksjon som rammer munnen. Dette er en overdreven vekst av en sopp kalt Candida. Dette er den samme soppen som er ansvarlig for liavite vaginale infeksjoner. Den orale dalen er vanlig hos barn, eldre og folk som bruker mye tid på sykehuset.

Dalen er preget av hvite flekker på indre tungen eller kinnene. Noen mennesker beskriver poengene som en ricotta. Av og til kan disse punktene spre seg til tannkjøttet, mandlene eller ganen. Hvis de når tannkjøttet, kan du prøve smerte eller irritasjon.

Den orale dalen blir behandlet med antifungale rusmidler. Disse er vanligvis tilgjengelige i forskjellige former, inkludert en pille, en polen og en munnvann.

Tenk på å ha den orale dalen? Les mer seks symptomer på den overdrevne veksten av Candida.

Periodontitt

Periodontitt er en mer alvorlig form for gingival sykdom pågår som kan utvikle seg fra ubehandlet gingivitt. Er en infeksjon på 8217; plaque akkumulering feste vev og bein som støtter tenner. Dette får tannkjøttet å trekke seg tilbake og tennene er avl.

Mens du vanligvis utvikler seg sakte, kan periodontitt selv manifestere seg raskt. Hans hovedsymptom er gingival smerte og kan også forårsake:

 • hovent gummi
 • Røde eller lilla tannkjøtt
 • Blodige tannkjøttet
 • Gongival abscesses
 • Nye mellomrom mellom tennene på grunn av gingivalseksjon
 • smerte under tygging
 • dårlig ånde
 • Bite endring

Behandlingen av periodontitt krever avanserte former for profesjonell rengjøring av tenner kalt resizing og rotplantasje. Begge bidrar til å fjerne bakterier fra under tannkjøttet. Du må fortsette å pusse og bruke tanntrådene regelmessig for å unngå en annen infeksjon på 8217.

Årsaker hos kvinner

Hormonelle endringer

Hormonelle endringer, inkludert de som er forårsaket av noen prevensjonspiller og pubertet, kan ha en rekke effekter. Disse endringene kan endre måten kroppen din gir blod til tannkjøttet. Dette gjør gingival stoffet mer følsomt og sårbart for skade og irritasjon.

Hormoner påvirker også måten kroppen din reagerer på visse toksiner produsert av PLAQUE ACKUMULERINGENE.

Ytterligere symptomer på hormonrelaterte tannkjøttproblemer inkluderer:

 • Røde tannkjøtt
 • hovent gummi
 • Hold tannkjøttet
 • Blodige tannkjøttet

Snakk med tannlegen din hvis du mistenker å lide av hormonrelatert gingival smerte. Kan være i stand til å foreskrive medisiner for å hjelpe til med å justere hormonene dine eller gi deg råd om hvordan du administrerer sensitivt gingivalvev.

Svangerskap

Under graviditeten er hormonene dine i overdrive, noe som kan forårsake problemer i munnen. En økning i progesteron kan påvirke måten kroppen din behandler toksiner og bakterier som frigjøres fra plakk, og øker risikoen for infeksjoner.

Gingivitt i svangerskapet er en vanlig tilstand hos gravide kvinner. L’økt blodstrøm til tannkjøttet som kommer fra hormonelle endringer forårsaker hevelse, irritasjon og smerte. Du kan også oppleve:

 • Hold tannkjøttet
 • Blodige tannkjøttet
 • Røde tannkjøtt
 • Hovne og hovne tannkjøtt

Gingival smerten relatert til graviditet forsvinner vanligvis etter fødsel og hormoner går tilbake til tidligere nivåer. Det er imidlertid fortsatt viktig å prøve å utføre minst en profesjonell rengjøring av tennene under graviditeten. Være veldig våken på’oral hygiene under graviditet kan også hjelpe deg med å minimere symptomene.

Overgangsalder

Overgangsalderen forårsaker endringer i hele kroppen, inkludert munnen. Etter overgangsalderen kan du merke ting som:

 • Endringer i smak
 • en brennende følelse i munnen
 • Større følsomhet for varme og kalde matvarer
 • reduksjon i spytt med følgelig tørr munn

Saliva er ansvarlig for munnen fuktighet og fjerning av toksiner og bakterier produsert av platen. Har ikke nok spytt i munnen din, kan øke risikoen for å utvikle periodontitt. Det kan også øke følsomheten til tannkjøttet, forårsaker smerte og betennelse.

Hvis du har en tørr munn, prøv å suge en isbit eller et hardt godteri uten sukker for å øke fuktigheten i munnen. Du kan også prøve å bruke en munnvann eller en spray designet for å behandle den tørre munnen.

Andre årsaker

Kreft

Magesår er små sår som kan vokse over eller under tungen, alt i leppene og kinnene og kinnene og foten av tannkjøttet. De ser ut som små hvite flekker og har en tendens til å se veldig ømt ut. Astages kan vises ved sol eller i små grupper.

De fleste av de after forsvinner alene innen få dager. I mellomtiden kan du prøve å bruke en oral analgetisk for midlertidig å numre området og smerten lindre.

Dental apparater

Tannutstyr, som ortodontiske apparater, proteser, stopp og paradisk, kan forårsake tannkjøttet irritasjon. Når disse enhetene bryter eller ikke tilpasser seg riktig, kan de forårsake friksjon som ødelegger det delikate gingivalvevet. I tillegg til de irriterte tannkjøttet kan du også legge merke til tegn eller fotspor på tannkjøttet som er igjen av enheten.

L’Irritasjon av tannkjøtt kan også være forårsaket av kjemikalier i produktene du bruker til å rengjøre eller bruke dental-apparatet. Prøv å bytte til en vaskemiddelløsning eller et annet lim for å se om symptomene forbedres. Ellers samarbeider han med tannlegen din for å forbedre apparatets passform eller finne et produkt, for eksempel dental voks, for å forhindre friksjon og irritasjon.

Bunnlinjen

Irritagert tannkjøtt er ikke noe du vil ignorere. Gingivitt og periodontitt kan behandles hvis diagnostisert tidlig. Jo lenger disse forholdene behandles ikke, de risikofylte risikoene for permanent skade.

Fikse en avtale med tannlegen din hvis symptomene dine ikke forbedrer eller blir verre. Ikke forsøm årlige besøk til tannrengjøring og sørg for å vaske tennene og bruke tanntrådene minst to ganger om dagen.