Sorghum: Opprinnelse, ernæring og bruk

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Selv om du kanskje aldri har hørt om sorghum før, har denne kornblandingen eksistert i århundrer.

Det er rik på næringsstoffer og enkle å legge til kostholdet ditt, men prisene stopper ikke her. Det er også mye brukt som en naturlig og økonomisk drivstoffkilde.

Denne artikkelen undersøker ernæringsmessig innhold og mange sorghum bruker.

Del på Pinterest

Opprinnelse

Sorghum er en gammel frokostblanding som tilhører familien til Poaceae Graminaceae. Det er lite, rundt og vanligvis hvitt eller gult, selv om noen varianter er røde, brune, svart eller lilla (1).

Det er mange sorghum arter, den mest populære er bicolor sorghum, med opprinnelse i’Afrika. Andre populære arter kommer opprinnelse i’India og andre Sørøst-asiatiske land (1).

Selv om sorghum er mindre kjent i den vestlige verden, er det den femte mest produserte kornkulturen i verden, med en årlig produksjon på ca 57.6 millioner tonn. Bønder foretrekker denne avlingen på grunn av hans toleranse for tørke, varme og de forskjellige jordforholdene (1).

I Nord-Amerika er sorghumet vanligvis brukt i dyrefoder og etanolproduksjon. Etter å ha sagt dette, øker interessen til å bruke den til den menneskelige fôring, takket være den imponerende ernæringsmessige profilen (1).

I sin hele form kan denne kornblandingen tilberedes som quinoa eller ris, bakken for å oppnå en mel eller tilberedt som en popcorn. Det er også omgjort til en sirup som brukes til å søte mange bearbeidede matvarer.

Sorghum ernæring

Sorghum er en undervurdert frokostblanding og rik på næringsstoffer. Halv Raw Sorghum Cup (96 gram) gir (2):

 • Kalorier: 316
 • Protein: 10 gram
 • Fett: 3 gram
 • Karbohydrater: 69 gram
 • Fiber: 6 gram
 • Vitamin B1 (Tiamina): 26% av den daglige verdien (DV)
 • Vitamin B2 (Riboflavina): 7% av DV
 • Vitamin B5 (Pantotheninsyre): 7% av DV
 • Vitamin B6: 25% av DV
 • Kobber: 30% av DV
 • Jern: 18% av DV
 • Magnesium: 37% av DV
 • Fosfor: 22% av DV
 • Kalium: 7% av DV
 • Zink: 14% av DV

Sorghum er rik på en rekke næringsstoffer, inkludert gruppe B-vitaminer, som spiller en viktig rolle i metabolisme, nevrale utvikling og hud helse og hår (3, 4, 5).

Det er også en rik kilde til magnesium, et viktig mineral for dannelsen av bein, hjertes helse og over 600 biokjemiske reaksjoner i kroppen, som for eksempel energiproduksjon og proteinmetabolisme (6).

Videre er sorghum rik på antioksidanter som flavonoider, fenolsyrer og tanniner. Å spise en diett rik på disse antioksidanter kan redusere oksidativt stress og # 8217; betennelse i kroppen (1).

Også en halv kopp (96 gram) Sorghum gir ca 20% av’anbefalt daglig fiberinntak. En diett rik på fibre fremmer helsen til tarmen, stabiliserer blodsukkernivået og hjelper vektstyring (2, 7).

Til slutt er denne kornblandingen en’utmerket kilde til protein. Faktisk gir det så mange proteiner som quinoa, en kornblanding kjent for sitt høye proteininnhold (8).

Er en Glutenfri frokostblanding

Gluten er en gruppe proteiner som er tilstede i noen kornblandinger som gir matvarer en struktur og en elastisk kvalitet.

Med flere personer som hindrer det av helsemessige grunner som celiac sykdom eller ikke-celiac gluten følsomhet, øker etterspørselen etter glutenfrie produkter (9).

For de som leter etter en glutenfri frokostblanding, er Sorghum A’super sunt alternativ. Generelt kan du erstatte melet som inneholder gluten for sorghum i bakte produkter som brød, kjeks eller andre søtsaker. Videre kan du nyte denne hele hvete som en betydelig kontur.

Når det er sagt, kan produkter som inneholder sorghum gjøres i strukturer som produserer glutenholdige produkter. Derfor må du kontrollere at du kontrollerer etiketten for å sikre at de er laget i en glutenfri struktur.

Sorghum sirup mot melasse

På samme måte som melasse, er sorghum sirup mye brukt som søtningsmiddel i # 8217; matindustrien. Begge produktene har en tykk tekstur og er mørkbrune, men de behandles annerledes (10).

Selv om det er sorghum sirup at melassene kommer fra familien til Poaceae Graminaceae, kommer den første fra sanghumplantenes juice, mens den andre er avledet fra sukkerrøret (10).

Sorghum sirup er lavere i total sukker, men høyere i fruktose, noe som gjør det søtere enn melasse (10).

I oppskriftene som krever melasse, kan du generelt erstatte den med sorghum sirup i et forhold på 1: 1. Hvis du finner det for søtt, bruk litt mindre eller tilsett mer væske.

Men vurderer at de fleste forbruker for mye sukker, sørg for at du bruker produkter med høyt sukker i moderasjon.

Mange bruksområder

Sorghum er allsidig og enkelt å legge til i et bredt spekter av oppskrifter.

Følgende er noen måter du kan nyte det på:

 • Erstatt ris eller quinoa. Du kan lage en integrert og pearly sorghum som ligner på å lage mat og quinoa.
 • Hakket mel. Takket være den nøytrale smaken og lysfarge, kan det enkelt fungere som glutenfri mel i de fleste oppskrifter. Bare erstatt det med et forhold 1: 1.
 • Briste. Legg inn korn i en oppvarmet panne og se dem fra popcorn. Legg til krydder for en ekstra smak.
 • Bleknet. På samme måte som andre kornblandinger som havre, er sorghum i buer deilig som frokostblandinger og bakevarer, for eksempel frokostblandinger og kjeks.
 • Sirup. Sorghum sirup er vanligvis lagt til mat behandlet som naturlig søtningsmiddel eller A’alternativ til melasse.

Du kan kjøpe sorghum på nett eller i bulkmatbutikker.

Bunnlinjen

Sorghum er en frokostblanding rik på næringsstoffer som du kan bruke på mange måter.

Er rik på vitaminer og mineraler som gruppe vitaminer, magnesium, kalium, fosfor, jern og sink. Det er også en god kilde til fibre, antioksidanter og proteiner.

Dessuten er det enkelt å erstatte ris eller quinoa med hele sorghum i de fleste oppskrifter. For en næringsrik matbit, prøv å briste de integrerte kornene på ovnen for å forberede popcorn. Til slutt, bruk sorghum mel som et glutenfritt alternativ til andre typer mel.

Hvis du er ute etter en næringsblanding for å legge til ditt neste måltid, kan du prøve sorghum.