Som Pole Dance hjelper disse kvinnene til å ta vare på deres kroniske smerte

Pole Dance. Det ser ut som en’counterintuitive aktivitet for kvinner med kronisk smerte. Men C’Det er en bølge av kvinner som har adoptert Quest’kunst, sport og denne form for dans & # 8211; Ja, de kan være alle tre og # 8211; og funnet lettelse.Del på PinterestFoto Kreditt: Matt Haber Jody Rysker

Populariteten til Pole Dance har vokst enormt de siste ti årene, med studioer fra hele verden som tilbyr kurs til folk i alle aldre, størrelser og ferdigheter. vitenskap ble interessert i fordelene med Pole Dance. L’i fjor, # 8217; University of Western Australia rekrutterte polare dansere å delta i en studere Å bestemme fysiske og mentale fordeler.

Mens Pole Dance har en mer uklart forening som utnyttelsesoppgave, er det kvinner med kronisk smerte de fant (og bygget) en ny kjærlighet til ens kropp, en utrolig kraft for å håndtere smerte og en følelse av samfunn i denne forsterkende øvelsen. Dette vakre fordelene med fordeler hjelper dem med å bekjempe sin smerte.

Lær å elske kroppen din igjen

L’Øvelse generelt anbefales for forhold som forårsaker kronisk smerte, for eksempel fibromyalgi og # 8217; reumatoid artritt. L’trening har Positive fordeler For kronisk smerte og poledans, men ikke konvensjonell, kan være det ideelle fordi det innebærer alle kropps muskler.

Pole Dance utvikler kroppens kjerne sammen med styrken av den øvre og underdelen. Og selv om det er risiko og # 8211; De vanligste er blåmerker, hudforbrenninger og skulderproblemer forårsaket av # 8217; henger en arm & # 8211; disse overskrider ikke belønningen.

Mange som lider av kronisk smerte, føler seg som om kroppen deres hadde forrådt dem. Du føler at du ikke var forelsket i kroppen din fordi det er vanskelig å elske noe som alltid er smertefullt, sier Christina Kish, grunnleggeren av Poletential, Basert i Redwood City, CA. & # 8220; men stangen lar deg være det øyeblikket du ikke har smerte, og kroppen din gjør virkelig overraskende ting.& # 8221;

Kish jobbet i sektoren av High Tech og var et medstifter av Netflix. Hans reise gjennom søket etter poledans og # 8217; åpning av sin poledansaktivitet 11 år siden gitt informasjon om # 8217;.

Folk som er mer motvillige til å inngå hennes studio og prøver Pole Dance ofte fordel for den beste fordelen. ; Alt som kan konsumere og ta all konsentrasjonen, slik at du kan ha en pause fra smerte, er en slik lettelse & # 8221; sier Kish.

Kish endte opp med å forlate sin posisjon som visepresident i Netflixs markedsføring på grunn av utbrenthet og kronisk smerte. Kombinasjonen gjorde det umulig å holde tritt med det daglige ansvaret for sitt arbeid. Har et problem som ikke er diagnostisert der begge øynene hans, de har tretthetssmerter som strekker seg hele tiden & # 8221;. Det har vært der lenge siden 1995. Smerten som har, er fortsatt til stede, og intensiteten avhenger av hvordan den styrer den.

Del på Pinterest

Bygg styrke til å håndtere smerte

Ifølge en’andre pol lidenskapelig, Carlie Leduc, L’inkorporering av hele kroppen og # 8217; tvinge akkumulering fra Pole Dance L’hjulpet mye i styringen av kronisk smerte. Jeg har aldri gjort en sport som har brukt kjernen min, min overkropp, bena mine og alle resten & # 8221; sier. Praksis står på hodet, som endte spasmer rundt halsen som var vant til å prøve å styrke de omkringliggende musklene. & # 8220; Å bli mer aktiv gjorde meg mer investert i å holde kroppen min så fri som mulig fra smerte & # 8230; Og i å holde det hver dag.& # 8221;

Del på PinterestFoto Kreditt: Legeringsbilder

Også artrittstiftelsen viser Pole Dance som anbefalt Trening for Ra. ; Vanlig bevegelse, og sikkert strekker seg, hjelper smerten min på hoften & # 8221; sier Jody Ryser, som har leddgikt på grunn av det autoimmune syndromet til Sjögren. Er en danser og trapeze i Santa Cruz, California og grunnlegger av Pole Diversity.

Finn ut: 7 håndøvelser for å lindre leddgikt smerte »

Del på PinterestFoto Kreditt: Adam Freidin

I en annen kamp, ​​men parallell, sier Ryker at han stadig må forsvinne oppfatningen om at alle poledansere er strippere. I januar 2016 rapporterte daglig prikk En tvist på hashtags Rundt polare dansere som ønsket å dissociere seg fra stigmaet for å være en stripper, ved hjelp av hashtag #notastripper-kampanjen på Instagram. De som kjempet for å leve, har fornærmet seg, svarer #yesastripper, siden kunsten har sexarbeidere som ikke kan ignoreres.

Ryker er ikke en stripper, men stater med vekt: & # 8220; folk bør behandle stripper og sensuelle ballerinas med mer enn enn «8221;. Bekjempelse av dette stigmaet er grunnen til at Ryker er inspirert til å sette sammen en type sirkusdans. Ryker karakteriserer sin dans som en lyrisk stil og sier at samfunnet er bedøvet av sin rutine.

Del på Pinterest

Uavhengig av deres bakgrunn, de som deltar i Pole Dance & # 8211; Både som kunst, sport, hobby, karriere eller trening & # 8211; de burde være i stand til å gjøre det uten dommen ligger på dem.

Støtte fra et åpent samfunn

Del på PinterestFoto Kreditt: Legeringsbilder

Denne omsluttende atmosfæren er det som tiltrekker seg de fleste utøvere. Det brede og åpne samfunnet aksepterer folk fra alle opprinnelser, orientering og størrelse.

& # 8220; Jeg elsker samfunnet & # 8221; sier Leduc, som også er en poledanselærer i San Francisco. & # 8220; De fleste er kvinner, menn queer og folk i Transgender Community & # 8221;.

Ryker deler lignende følelser. «Jeg fant endelig et fellesskap. Alle kommer fra en annen bakgrunn, men det er et av de mest innbydende samfunnene der det noen gang har vært. Da jeg dro til dansleksjoner, følte jeg meg aldri egnet fordi jeg har mange tatoveringer og store muskler. Men med polen kan du være deg selv og bli ønsket velkommen. & # 8220;

Leduc husker din læringsprosess. For henne hadde han alltid en myk mage & # 8221; at han ikke likte det, og det var veldig flau for hans kropp. Men å lære og praktisere poledans, lærte han å elske og føle seg rolig med sin kropp.

Del på Pinterest

Men smertelindring er det ultimate målet.

«Jeg er en fin type en person,» innrømmer Kish, «men når jeg går inn i studioet, går hele verden bort. Det er det eneste øyeblikket og stedet jeg var fullt til stede, og dette inkluderer ikke å tenke på hvor mye smerte jeg prøver & # 8220;.

Og du kan føle det i historiene om disse fantastiske kvinnene. Alle rapporterer en dramatisk forandring i deres liv siden de oppdaget Pole Dance. Denne kunst, sport eller form for dans er også en identitet som har bygget og utviklet seg. Det er et grunnleggende grunnlag for ting som gjør livet vakkert: lettelse fra smerte, kroppsaksept, et støttefellesskap og en verden å ringe.

Les på: 7 enkle tips for å håndtere kronisk smerte »

Stephanie Schroeder er en freelance skribent og forfatter av New York. En supporter / aktivist av mental helse, Schroeder publiserte sin bok med minner, vakkert vrak: sex, løgner & Selvmord, i 2012. For tiden er det medredaktør av HeadCase Anthology: LGBTQ forfattere og artister om mental helse og velvære, som vil bli publisert av Oxford University Press i 2018/2019. Du kan finne den på Twitter @Stephs910.