Som pedikyr har forvandlet forholdet mitt med min psoriasis

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

I over 20 år har jeg bodd med psoriasis. Og de fleste av disse årene har blitt skjult. Men da jeg begynte å dele min online reise, hørte jeg plutselig ansvaret mot meg selv & # 8211; Og til de som fulgte meg & # 8211; å prøve ting som setter meg ubehagelig & # 8230; eller til og med skremt meg.

En av disse tingene? Få en pedikyr.

Jeg har psoriasis i ca 10 år, hovedsakelig på rumpa. Men da jeg var i alderen, utvidet den på den øvre delen av føttene mine på mine ankler og langs forsiden av bena mine. Fordi jeg trodde at føttene mine var stygg, gjorde jeg alt for å hindre andre i å se dem. L’Den eneste gangen jeg tenkte på å utsette dem uten strømper eller sminke, det var da jeg var på ferie, å tan.

Men en dag bestemte jeg meg for å komme seg ut av mitt komfortområde.

Jeg bestemte meg for å slutte å bruke uttalelsen: Når huden min er ren, vil jeg gjøre det.

Og i stedet, # 8217; jeg erstattet med: dette er vanskelig, men jeg vil gjøre det.

jeg skal gjøre det

Min første pedikyr var i 2016. august 2016. Før jeg går inn for mitt første besøk, ringte jeg spaet og snakket med en av kvinnene som jobbet der. Jeg forklarte situasjonen min og spurte om de var kjent med psoriasis og følte meg trygge i å ta meg som kunde.

Har dette virkelig hjulpet meg rolige nerver. Hvis jeg måtte gå inn uten forberedelse, ville jeg sannsynligvis ikke gå i det hele tatt, så å ha en diskusjon før det var viktig. Jeg var ikke bare i stand til å forstå at personen som gjorde meg pedikyr var fint med min psoriasis, men jeg var også i stand til å sikre at han ikke visste å bruke produkter som kunne irritere huden min og forårsake flare.

Jeg hørte også at det var viktig for dem å forstå min situasjon, i tilfelle andre kunder så min psoriasis og trodde det var smittsomt. Folk som ikke har sett før noen ganger kan de misforstå.

Jeg gjør!

Selv om jeg forberedt på mitt første besøk, var jeg nervøs inn i. De satte meg på en stol på bunnen for større privatliv, men jeg fant meg selv å se om å se om noen stirret på.

Sitter i stolen, husker jeg å føle seg sårbar og utsatt på mange måter. Å få en pedikyr er en’veldig intim opplevelse. Noen sitter foran deg og begynner å vaske føttene dine, som for meg var pinlig fordi det ikke var noe jeg pleide å. Nå som jeg gikk et par ganger, er det mye mer behagelig. Jeg kan virkelig sitte og slappe av.

Del på Pinterest

L’hele prosessen varer ca. en og en halv time;. Jeg velger fargen på neglene mine & # 8211; Vanligvis noe strålende & # 8211; Deretter Cathy, min neglelady, begynner å våte føttene mine og forberede dem på pedikyret. Siden han kjenner min psoriasis, velger han en delikat aloe base såpe. Fjerner den gamle emaljen, kutt neglene mine, og begrenser dem og polerer dem.

Cathy bruker en pimpsteinstone for å forsiktig glatte fuglens plante og rengjøre kutiklene mine. Etter det masserer jeg oljen på bena og tørker den med et varmt håndkle. Så avslappende.

Så kommer fargen! Cathy bærer tre hender på min favoritt rose. Jeg elsker å se neglelakken og se hvor strålende det er. Umiddelbart, mine føtter en tid & # 8220; stygg & # 8221; De går forbi blandi til belli. Tetninger med en topplakk, så går det til tørketrommelen.

Fordi jeg fortsetter å gjøre det

Jeg elsker å gjøre pedikyr. Noe så lite for de fleste er stort for meg. Jeg har aldri tenkt på å gjøre det, og nå har de blitt en viktig del av min selvomsorgsrutine.

Å ha tærne ga meg sikkerheten til å vise føttene mine i offentligheten. Etter min aller første pedikyr dro jeg til en fest med en gruppe videregående mennesker. Det var kaldt ut & # 8211; Jeg burde ha på seg sokker og støvler & # 8211; Men i stedet hadde jeg sandaler fordi jeg ønsket å vise frem mine vakre føtter.

Jeg håper at du deler min erfaring, oppfordrer andre til å gjøre noe utenfor deres komfortsone. Det må ikke være en pedikyr: Finn noe du har forhindret i å gjøre og prøve det. Selv om du skremmer deg & # 8230; eller fremfor alt hvis du skremmer deg.

L’Åpning kan være en måte å overvinne forlegenhet og ubehag. Som noen som var braked av psoriasis, satte meg i spill og overvinne min frykt for pedikyret gjorde mirakler for min vekst, min selvtillit og min evne til å riste sandaler!

Dette er historien om Reena Ruparelia, fortalte Rena Goldman.