Som l & # 039; trening kan hjelpe bipolar lidelse

Trening og bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk helsetilstand som kan forårsake stater D’Lav og depressive ånder og stater D’Soul High and ManiaCali. Mens de fleste har fra tid til annen milde stemningsendringer, for personer med bipolar lidelse, kan disse humørsvingene være ekstreme og uforutsigbare.

Bipolar lidelse styres vanligvis med narkotika og terapi. derimot, Studier har vist at for noen mennesker, kan tillegget av trening til deres behandlingsplan gi ytterligere fordeler. Les videre for å lære mer om effektene som 8217; trening kan ha på bipolar lidelse.

Trening og # 8217 utfordringer; bipolar lidelse humør

For de fleste, l’trening kan ha en positiv effekt på humøret deres. Når du trener, løser kroppen din endorfiner, som er kjent som kjemikalier av & # 8220; velvære & # 8221; hjerne. Over tid kan høyere nivåer av endorfiner få deg til å føle deg bedre. Dette er grunnen til at fysisk trening ofte anbefales til personer med depresjon. L’Øvelse kan også hjelpe deg med å bekjempe stress.

På grunn av disse fordelene er det lett å anta at treningen kan hjelpe folk med bipolar lidelse. EN Revisjon av studiene i 2015 oppdaget at det kan være sant, men ikke alltid.

For eksempel fant en studie i vurderingen at for noen mennesker med bipolar lidelse bidrar til å lindre hypomaniske symptomene, som er mindre alvorlige enn maniacale symptomer. Han hjalp også folk til å sove bedre. Videre viste studien at noen øvelser kunne gi en beroligende effekt for noen mennesker. Disse øvelsene inkluderer å gå, løpe og svømme.

Det samme studioet fant imidlertid at for andre mennesker med bipolar lidelse, L’fysisk trening kan forverre maniacal symptomer. Det kan forårsake en forverring av & # 8220; Spiral & # 8221; Både for maniske og ipomaniacal episoder.

Andre studioer har funnet lignende resultater. I en Studere fra 2013, Forskere har skapt et program som kombinerer trening, ernæring og trening for velvære for overvektige personer med bipolar lidelse. De la merke til at programmet har ført til helse- og vektforbedringer. Har også redusert symptomene på depresjon i deltakerne og forbedret sin generelle drift. Men de la merke til at deres resultater også indikerte at den fysiske øvelsen kunne forverre maniacal symptomer.

Trening og helserisiko for bipolar lidelse

Bipolar lidelse kan påvirke mer enn ett humør. Hvis du har denne tilstanden, har du stor risiko for andre helseproblemer.

Søk i 2015 Han viste at hvis du lider av bipolar lidelse, kan du ha større risiko for helsemessige forhold som:

 • fedme
 • slag
 • hjertesykdom
 • Type 2 diabetes

Forskning har også vist at ikke bare disse helsemessige forholdene er en bekymring for din generelle helse, men kan også øke symptomene på bipolar lidelse.

En mulig årsak til disse store helserisikoen er økningen i stillesittende oppførsel (ikke-fysisk aktivitet) knyttet til tilstanden. EN 2017 Studio av folk som bor hos psykiske lidelser har oppdaget at de er mer stillesittende enn folk uten psykiske sykdommer. Og de med psykiske lidelser, folk med bipolar lidelse var mest stillesittende.

L’Øvelse, det motsatte av stillesittende oppførsel, kan redusere risikoen for kontrakt eller forverring av disse andre helseproblemer knyttet til bipolar lidelse. Kan hjelpe deg med å kontrollere vekten din og redusere risikoen for hjerneslag, hjertesykdom og type 2 diabetes.

Trening og vektøkning takket være narkotika for bipolar lidelse

Som nevnt ovenfor kan fedme være et problem for personer med bipolar lidelse. I noen av disse tilfellene kan vektøkningen skyldes bruk av noen legemidler for bipolar lidelse. Narkotika kan forårsake metabolske endringer som hindrer at kroppen brenner kalorier effektivt som før. Eller narkotika kan bare øke appetitten.

Følgende typer medisiner kan potensielt forårsake vektøkning:

 • antidepressiva
 • antipsykotika
 • Anti-respons-antipsykotiske kombinasjoner
 • Dell & # 8217 stabilisatorer; humør

Hvis du merker at du plutselig øker vekten etter å ha startet en av disse stoffene, snakk med legen din. Hvis du har en ukontrollert vektøkning, må du kanskje prøve en annen medisinering. Men aldri slutte å ta en medisinering eller endre dosen uten å først snakke med legen din.

I andre tilfeller øker mengden trening du kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. L’Øvelse brenner kalorier og kan bygge muskler, som begge kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Outlook

Bipolar lidelse er en permanent tilstand, men kan administreres med tilstrekkelig behandling. Selv om narkotika generelt er hovedbehandlingsalternativet for bipolar lidelse, selv L’trening kan hjelpe. I mange tilfeller kan det bidra til å redusere symptomene på bipolar lidelse, samt å redusere risikoen for visse helsemessige forhold knyttet til bipolar lidelse.

For personer med bipolar lidelse, Angst og depresjonsforening av Amerika Anbefaler å trene i 30 minutter, fra 3 til 5 dager i uken. Så snakk med legen din for å inkludere øvelsen i behandlingsplanen din. Og sørg for at du gjør følgende:

 • Rådfør deg med legen din før du starter et nytt treningsregime, spesielt hvis du er ny.
 • Avbryte aktivitet som forårsaker smerte eller forverring av symptomene og kontakt legen din.
 • Pass på at du snakker med legen din dersom du merker at dine maniske symptomer øker etter at du har startet en ny treningsrutine.

Samarbeide med legen din for å finne den rette treningsplanen for deg, med tanke på at ulike typer treningsarbeid for forskjellige mennesker. Prøv flere alternativer til du finner planen som fungerer best for deg.