Som en & # 039; terapeutisk app hjalp meg med å overvinne postpartum angst

Del på Pinterest

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Det var 8:00 da jeg leverte barnet til mannen min slik at jeg kunne ligge ned. Ikke fordi jeg var sliten, som jeg var, men fordi jeg hadde et panikkanfall.

Min adrenalin var økende og mitt hjerte slått alt jeg kunne tenke på at jeg ikke kan panikk akkurat nå fordi jeg må ta vare på barnet mitt. Den tanken var nesten overveldet meg.

Datteren min hadde 1 måned kvelden da jeg lå på gulvet med føttene med fly, og prøvde å få blodet tilbake i hodet mitt for å hindre at verden skyting.

Min angst hadde raskt forverret seg fra den andre inngangen til min nyfødte. Han hadde respiratoriske problemer ved fødselen, deretter kontraktet et alvorlig respiratorisk virus.

L’Vi hadde reise båret til beredskapsrommet to ganger i hans første 11 dager i livet. Jeg så sine skjermer Dell’oksygen farenes lavere hvert par timer blant respiratoriske behandlinger. Mens jeg var ALLE’Pediatrisk sykehus hørte jeg flere samtaler fra kodeblå, noe som medførte at et sted i nærheten av et barn hadde sluttet å puste. Jeg følte meg redd og hjelpeløs.

Mange neomamme trenger støtte til postpartum angst

Margret Buxton, A’sertifisert sykepleier jordmor, er den regionale direktøren for kliniske operasjoner for fødselssentre Baby + selskap. Mens postpartum-angst og posttraumatisk stressforstyrrelse knyttet til fødselen påvirker 10 prosent 20 Av kvinner i USA forteller Buxton Healthline at «8220; kanskje 50-75% av våre kunder trenger et høyere nivå av støtte under postpartum reisen & # 8221;.

L’angst postpartum eksisterer ikke, i det minste ikke offisielt. De Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser 5, Den diagnostiske håndboken til den amerikanske psykiatriske foreningen, grupperer postpartumens angst i en kategori som heter lidelser Dell’Perinatal humør.

Postpartum depresjon og postpartum psykose er klassifisert som separat diagnose, men angsten er bare oppført som et symptom.

Jeg var ikke deprimert. Det var heller ikke psykotisk.

Jeg var glad og jeg binde med babyen min. Likevel var jeg helt overveldet og skremt.

Det er andre kvinner som meg der ute. Nylig L’American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG) Publisert en oppdatering å si til legene som den beste praksis er å kontakte nye mødre før typisk seks ukers avtale for å se hvordan de er. Det virker sunn fornuft, men ACOG skriver at kvinner for tiden surfer solen i de første seks ukene.

Depresjon og # 8217; post-partum angst, selv om vanligvis ikke langvarig, kan ha en betydelig innvirkning på mors barns bånd og livskvaliteten. De to første seks ukene er den mest kritiske tiden for å håndtere mental helse etter fødselen, noe som kan gjøre det ekstremt vanskelig å få tilgang til omsorg. Denne perioden er typisk perioden der nye foreldre sover og får mindre sosial støtte.

Bestem at det var på tide å be om hjelp

Mens merket godt med babyen min, satte min postpartum angst en hard testing min følelsesmessige og fysiske helse.

Jeg passerte 24 timer overbevist om at hans svake punkt var hovent, noe som ville indikere en «8217; overdreven trykk i skallen på grunn av en alvorlig infeksjon. Jeg tok dusinvis av bilder for å overvåke det, tegne piler og markeringsområder for å sende til barnelege.

Min mann visste etter min panikkanfall at dette var mer enn vi kunne jobbe alene. Han ba meg om å få profesjonell hjelp til å nyte babyen min og til slutt hvile en liten og # 8216;.

Det var så hevet og takknemlig for å ha et sunt barn, mens jeg satt lammet av frykten for at Qualcos & # 8217, andre selv ankommer for å ta det bort.

Et hinder for å få hjelp: Jeg var ikke klar til å ta med babyen min til en tradisjonell terapiavtale. Han matet hver annen time, det var sesongen av’innflytelse, og hvis han gråt hele tiden?

Selv min angst har spilt en rolle i å holde meg hjemme. Jeg trodde min bil som bryter opp for kulde, og jeg kunne ikke holde datteren min eller noen til å snee om henne i hennes «8217 venter.

En lokal leverandør har laget hjemsamtaler. Men på nesten $ 200 per økt, ville jeg ikke ha råd til mange avtaler.

Jeg visste også hvordan å vente en uke eller mer for en avtale bare for å gå tilbake og vente dager eller uker for min neste avtale var ikke rask nok.

Del på Pinterest

Jeg prøvde en’terapeutisk app for å få hjelp uten å forlate hjemmet

Heldigvis fant jeg en annen form for behandling: Telecapy.

TalkSpace, Betterhelp Og 7 kopper De er selskaper som gir støtte fra autoriserte kliniske terapeuter via telefon eller datamaskin. Med forskjellige formater og planer tilgjengelig, tilbyr de alle praktiske psykiske helsetjenester og lett tilgjengelig for alle som har internettilgang.

For kostnaden for en enkelt tradisjonell økt på kontoret kunne jeg få en måned med daglig terapi gjennom A’app. Etter å ha svart på noen spørsmål, ble jeg kombinert med flere autoriserte terapeuter å velge mellom.

All’start, å ha et terapeutisk forhold bare gjennom telefonen var pinlig. Egentlig skriver jeg ikke mye hver dag, og skriv deretter min livshistorie i store meldinger som er forespurt, litt tid for å bli vant til.

De første interaksjonene virket tvunget og merkelig formelle. Etter år med tidligere terapi har jeg absolutt ikke noe problem å dele mine problemer eller min fortid. Men c’det er noe litt og ærlig for å se alt i form av tekstmelding. Jeg husker å finne en seksjon for å sikre at du ikke virker som en uegnet og psykotisk mor.

Etter denne sakte starten, skriv mine bekymringer i midten av’amming eller under lur har blitt naturlig og virkelig terapeutisk. Den eneste skrive & # 8220; Jeg så hvor lett det ville være å miste min lille jente og nå venter jeg bare på å dø & # 8221; Det fikk meg til å føle meg litt og # 8216; lettere. Men å ha noen som forstod svaret var en utrolig lettelse.

Jeg mottok ofte meldinger både om morgenen og om kvelden, med alt, fra generell støtte til foreslåtte handlingsstrinn for å presse meg til å svare på vanskelige og dybde spørsmål. Tjenesten jeg brukte tillater brukere å sende ubegrensede meldinger til en privat SMS-plattform med den tildelte terapeut som leser og reagerer minst en gang om dagen, fem dager i uken. Brukere kan sende video- og talemeldinger i stedet for tekst eller til og med bytte til moderat gruppeterapi Chat fra autoriserte terapeuter.

Jeg har unngått dem i uker, og fryktet at utsiden av min utmattede og uvaskede mor ville ha gjort med min terapeut for å engasjere seg.

Men jeg er en høyttaler selvfølgelig og den mest kurative tingen jeg gjorde var endelig, la meg snakke fritt via video eller talemelding, uten å kunne lese og endre mine tanker.

At kommunikasjonsfrekvensen var verdifull for å møte min akutte angst. Hver gang jeg hadde noe å rapportere, kunne jeg bare hoppe inn i # 8217; app for å sende en melding. Jeg måtte gå et sted med min bekymring, og jeg var i stand til å begynne å jobbe med hendelsene som fikk meg til å føle meg blokkert.

Jeg hadde også månedlige videosamtaler live, som jeg laget av sofaen min mens datteren min ammer eller sov like utenfor’innramming.

Mye av min angst er knyttet til min manglende evne til å kontrollere ting, så vi fokuserte på hva jeg kunne kontrollere og kjempet min frykt med fakta. Jeg jobbet med avslapningsteknikker og brukte mye tid på å jobbe med takknemlighet og håp.

Som min akutte angst forsvant, hjalp min terapeut meg å lage en plan for å finne mer sosial støtte på lokalt nivå. Etter noen måneder hilste vi hverandre.

Jeg kontaktet mødrene jeg visste og satte noen spilldatoer. Jeg ble med i en gruppe lokale kvinner. Jeg fortsatte å skrive om alt. Jeg gikk selv til et sinne rom med min beste venn, og jeg brøt ting for en’nå.

Være i stand til å finne støtte raskt, økonomisk og uten stress selv eller min familie akselererte min utvinning. Jeg inviterer andre nymødre til å legge til telekapi i listen over alternativer, hvis de trenger støtte.

Del på Pinterest

Megan Whitaker er A’kandidat sykepleier ble fulltidsforfatter og total hippie mamma. Han bor i Nashville med sin mann, to travle barn og tre høner på gårdsplassen. Når det ikke er gravid eller løper bak små barn, klatrer du på stein eller skjuler på verandaen med te og en bok.