Som dine energinivåer er koblet til psorialasica artritt

L’Psoriasis artritt, eller PSA, er best kjent for røde og squamous hudpunkter og for felles smerte på grunn av betennelsen. Men på grunn av sine underliggende årsaker kan AP forårsake en rekke andre symptomer du kanskje ikke forventer. Dette inkluderer lavere energinivåer.

Tretthet er et vanlig symptom på PSA, så vel som andre autoimmune sykdommer. Faktisk, så mange som 50 prosent av folk med PSA lider av moderat til alvorlig tretthet.

En egnet behandling for AP kan bidra til å redusere alle tilknyttede symptomer, inkludert lav energi. Det er også andre skritt for å øke energien som du kan gjennomføre gjennom endringer i kosthold og livsstil. Pass på at du diskuterer nye planer som et fysisk trening regime med en lege før du starter.

Hva er årsakene til’PSA tretthet

Mens hudsmerter og utbrudd ofte er i sentrum av Ptil, er tretthet en annen av sine vanligste symptomer. Tretthet er kanskje bedre beskrevet som kontinuerlig tretthet og mangel på energi til tross for nattsøvn. Du kan finne deg for trøtt til å fullføre de daglige aktivitetene du er vant til, eller du kan føle behovet for å gjøre hyppige sviller i løpet av dagen.

Hvis du hele tiden lider av ledsmerter og ubehag, kan energinivåene dine begynne å løpe ut. Kroppen din bruker i stedet sine energier som prøver å lindre smerte, så du kan ikke ha så mye energi til å delta i dine vanlige aktiviteter.

Ptil kan også direkte påvirke energien på andre måter direkte. L’betennelse knyttet til denne tilstanden fører til at kroppen din frigjør blodprotein kalt inflammatoriske cytokiner. Til utgivelsen av disse proteinene, kan du bli utmattet.

Nivåer av lavere energi kan også ha forårsaket eksternt til selve PSA. For eksempel, hvis smerten i leddene holder deg våken om natten, kan du utvikle et søvnunderskudd. Narkotika, som kortikosteroider, kan forårsake søvnløshet, mens fans, antidepressiva og blodtrykksmedisiner kan forårsake tretthet. Hvis du lider av depresjon eller angst (relatert eller feil relatert til PSA), kan du også ha mindre energi.

Behandling av betennelsen forårsaket av PSA kan bidra til å forbedre relaterte symptomer. Men siden årsakene til’PSA tretthet er så komplekse, bare behandle tilstanden som en del av din vanlige behandlingsplan, kan ikke være nok.

Diett og mosjon for å øke energien

Kostholdet ditt kan spille en betydelig rolle i energinivået ditt, så det er viktig å fokusere på fullkornsmat som er rik på næringsstoffer. Integrert frokostblandinger, grønnsaker og frukt er bedre valgt enn tomme karbohydrater og pakket snacks, mens fisk og tynn fjærfe er bedre enn å spise rødt kjøtt hver dag. Avhengig av din generelle helse, kan du vurdere L’ide å engasjere en registrert dietitian for å hjelpe deg.

Når du har smerte og lave energinivåer, # 8217; trening kan være den siste tingen du vil gjøre. Men en «8217; vanlig fysisk aktivitet kan forbedre generelle symptomer:

  • Øke endorfiner som induserer energi
  • Reduserer betennelsen
  • Økende blodsirkulasjon
  • Hold leddene betinget (du kan føle mindre smerte over tid)
  • Forbedre kvaliteten på nattsøvn

Hvis du ikke trener fra en PO & # 8216; På grunn av din tilstand, er det viktig at du snakker først med legen din. Vandring og svømming er lettere for leddene, som fortsatt gir motstand og aerob effekter.

Start sakte og gradvis øker mengden tid du trener hver dag. Hvis du ikke har L & # 8217s energi til å investere i 30 minutters trening om gangen, bryter du inn i små segmenter i løpet av dagen. Spre aktiviteten i løpet av dagen din energi øker uten å bruke alt i en treningsøkt.

Alternative strategier for L’PSA tretthet

Selv øvelser fokusert på dyp pusting og meditasjon (som Tai Chi og Yoga) kan bidra til å bekjempe tretthet knyttet til AP. Disse øvelsene bidrar til å redusere stress ved å aktivere selv L’energi i hele kroppen. Du kan også dra nytte av den ytterligere fordelen med fleksibilitet, noe som forbedrer helsen til leddene.

Selv om det kan virke motproduktivt, anbefaler vi deg også å ta deg tid til å slappe av, spesielt før du går i dvale. Avslappende ritualer som å lese, nattstrøkøvelser og varme bad kan hjelpe deg med å roe nervesystemet ditt og sette deg i mentalitet for hvile. Du vil også prøve å gå til sengs og våkne om morgenen på samme time. Yo-yo søvn programmer kan øke dagen tretthet og samtidig gjøre det vanskelig å sovne om natten. Gjør ditt beste for å unngå å gå av i løpet av dagen, hvis du kan.

Bekjempelse av tretthet for daglig energi

PSA-behandling er nøkkelen til å lindre relaterte symptomer på tilstanden, inkludert de som forstyrrer energinivået ditt. Men L’å ta medisiner for Ptil løser ikke alltid tretthetsproblemer. Livsstilsendringer er grunnleggende for alle som ønsker å øke sin energi, men Ptil kan ta litt & # 8216; mer oppmerksomhet. Hvis du fortsetter å ha problemer med lav energi til tross for å følge behandlingsplanen, snakk med legen din om andre tiltak som kan være nyttige, som kortsiktig søvnhjelp.

Endelig er det også viktig å søke hjelp når det trengs. Hvis tretthet er så alvorlig at du ikke kan spille daglige aktiviteter, spør hjelp av venner og familie venner. Selvbehov er viktig med PSA, slik at du kan føle deg selv og nyte livet på det meste.