Som denne kvinnen har hatt et liv av kronisk smerte

& # 8220; Jeg tror jeg kan. jeg tror jeg kan. Jeg tror jeg kan … & # 8221;

Denne ikoniske historien om historien favoritt, & # 8220; den lille motoren som kunne «8221; det var en inspirerende samtale for barn rundt om i verden. Men som vi alle vet, stopper livets utfordringer ikke med L & # 8217;.

Astma diagnose, KOL, høyt kolesterol, depresjon, angst, slitasjegikt og to collared hjerteventiler Alle’Alder på 60, ​​Nancy Burnham visste å ha to alternativer: Følg foreldrenes fotspor og bindende stoffer og avtaler fra legen for resten av livet hans eller å ta kontroll over hans helse. Han valgte Quest’sist. & # 8220; Jeg kan gjøre det & # 8221; han har blitt hans motto.

Et år etter diagnosen hans ville den innfødte Georgia ha befri seg med sin kroniske smerte, til slutt ville han ha fullført en 200-pund løsrivelse, og han ville åpne hans Pilates Studio. Her er historien din.

Første dagers opplæring

Vet ikke noe om’trening gjorde ikke noe for Nancy. «Dette er mitt ansvar, og jeg tar kontroll over helsen min. Dette er min jobb & # 8220; han tenkte på seg selv.

Så, et år etter hans pensjon, gjorde Nancy sitt første skritt i et treningsstudio & # 8211; Alle’alder av 61. Han registrerte seg i et lokalt treningsstudio i nærheten av huset hans. Men under hans tur til fasilitetene skjønte han ikke å vite hvordan man skal begynne å trene. Rekruttere en PO & # 8216; Hjelp, Nancy jobbet med en personlig trener, Dr. Robert Pruni, kallenavnet og # 8220; DOC & # 8221;.

På sin første dag med DOC, fant Nancy seg & # 8220; redd for døden & # 8221;. Det var ikke det han hadde forestilt seg for hans tilbaketrekking. Men de møtte på mandag, onsdager og fredag ​​for personlig trening. Han endret også kostholdet og krysset seg i et kryss.

& # 8220; og & # 8216; var en lang vei / # 8221; sa doc. «Han ville føle seg frustrert, og vi ville fortsette å bevege seg fremover. Tren en liten & # 8216; vanskeligere, og hvis det ble såret, ville vi ha slått tilbake og da ville vi gå videre. & # 8220;

Blant utfordringene forblir en dag i stedet for Nancy. Han gjorde sidetabellene og doc l’han utfordret neste nivå. Satt sammen to benker, avbrutt bevegelsen. Først legg hendene på en benk. For det andre, involvere kjernen din. Tredje, legg et ben på # 8217; andre benk. Fjerde, bruk kneet inn og deretter rette det. & # 8220; Jeg skal gjøre hva?& # 8221; hun sa.

Nancy la merke til at et par gutter i treningsstudioet slutter å løfte for å se om han gjør det.

& # 8220; sakte men uforgjengelig & # 8221; Nancy fullførte øvelsen.

«Han presset meg alltid:» Du kan gjøre det. Du kan gjøre det & # 8220;, sa Nancy. «Og jeg begynte å mumle mellom meg og meg,» 8216; Errrr er vanskelig, men jeg kan gjøre det. Fortell deg selv til du tror det. jeg kan gjøre det. jeg kan. gjøre. Dette.’& # 8221;

Etablere en modell

Ikke alle utfordringer har presentert deg selv i form av en ny treningsøkt. Med depresjonsdiagnose sa Nancy det i løpet av sitt første år C’de var dager da han fant seg selv ønske om å gråte hele dagen. Imidlertid presenterte han seg for å trene og doc, og det var en seier. Selv om treningen på den dagen ikke var mye, sa Doc at han bidro til å etablere vanen med å holde trening, for å fortsette.

Og Nancy er D’enighet. «Hvis det var en kort trening, er det greit. Du kan alltid gå tilbake og sitte på motorsykkel og pedal. Fortsett å flytte & # 8220; sa. & # 8220; Når du slutter å flytte, legg et poeng på slutten av den livsdommen.& # 8221;

På slutten av sitt første treningsår, avbrøt han alle fem legemidlene, utgav sin kroniske smerte og mistet 30 pund og 25 inches og en halv. L’enkelt stoff som tar nå? Et hormon som består for å justere nivåene.

Fortsett

For nancy, ikke C’det har aldri vært en grunn til ikke å trene. Selv i rehabilitering, etter revet et ankel ligament mens det var på Bosu-ballen, lærte han yoga, limping i en støvel og alt annet.

Og igjen, sa han: Du kan gjøre det & # 8221;.

Nancys påfølgende skade kom fra å konkurrere i en kriger dash all’alder av 65. Bryter den rette ankelen i løpet av løpet, han fremdeles ferdig med å fullføre 5K, 12 hindringer og, selvfølgelig, hoppe gjennom brannen. For henne, sa han at krigerens dash lærte en’Andre livsleksjoner: «Det spiller ingen rolle om du er redd eller hvis du er redd. Det er normalt. Men du må tro på deg selv, uavhengig av omstendighetene. Du kan gjøre det du tror du kan gjøre, uansett hvor liten eller stor er. & # 8220;

Få en’utdanning

Tro på sine mål har ikke stoppet foran treningsdøren. To barn vokser, jobber heltid og tar vare på foreldrene sine, Nancy deltok på college. I 1982 startet han Junior College ALL’alder av 35 og uteksaminert. Etter å ha tatt litt & # 8216 av fritid for å ta vare på sin familie, kom Nancy tilbake til skolen på Georgia State University for å få sin grad i vitenskap i offentlig forvaltning. Han ble uteksaminert med æresbevisninger på 50 år.

Så da det var det neste målet med treningen, var alt han måtte huske alt han allerede hadde gjort i livet.

& # 8220; du kan gjøre det.& # 8221;

Fra trening alle’instruktør

Doc husker at en dag var en overraskelse for ham alle’sa han hva ville du tenke hvis jeg fortalte deg at jeg vil gjerne gjøre det?& # 8221; Doc Husk at Nancy spurte. «Jeg sa: & # 8216; gjør hva?& # 8217; Han sa: & # 8220; blir en coach & # 8221; & # 8220;.

Nancy sa at han ønsket å bli en personlig trener for å hjelpe de eldre som henne. Husk at ingen fortalte henne hvordan hun skulle trene når hun vokste opp, ville Nancy være en ressurs for andre.

I 2012 ble han en sertifisert personlig trener med American Council på trening. I 2013 hadde hun og Doc åpnet sitt treningsstudio, Crossfit Lilburn 678, i Lilburn, Georgia.

Nancy hadde allerede prøvd Crossfit på Doc Advice og verdsatt sin funksjonelle treningsøkt. Det var denne typen treningsøkt som # 8217, bidro til å fullføre krigerens dash. Han var motivert for å trene eldre og lære den funksjonelle treningen, og # 8217; Åpning av treningsstudioet så ut som et godt neste skritt.

& # 8220; Egentlig har den gått forbi en’andre av spekteret og # 8211; hvor han knapt kunne flytte år siden, og nå har han mer sertifiseringer enn noen andre & # 8221; sa doc.

& # 8220; Ja, jeg kan løfte & # 8221;

En ting om CrossFit-kulturen som Nancy har lagt merke til var konkurransen. Hvor mye du kan løfte, kan du høre det regelmessig i et Crossfit Gym.

Og mens Nancy ikke gir sitt beste på grunnlag av andre, en dag en venn og kollega trener L & # 8217, han testet for å finne det svaret.

I 2014, All’Alder på 67, har frittliggende 200 pounds!

For meg, jeg tenker personlig, og dette vil høres sexistisk, gjør en mann forstått at jeg ikke er en svak kvinne på 90 pounds & # 8221; sa Nancy. & # 8220; Det er mange kvinner som er bodybuilders. Jeg er ikke en bodybuilder. Jeg er en personlig trener. Ja, jeg kan løfte. & # 8220;

Og mens de «8217; heisen satte det lik sine jevnaldrende, det ble ikke vektet, det var et spørsmål om å gjøre sitt beste. Og for henne, hva var 200 eller 600 pounds, hadde han ingen forskjell. Føler ikke behovet for å fortsette å nå et økende antall. For tiden kan det øke i hodet på 65 til 70 pounds og tog for å holde kroppen din i god form.

& # 8220; så hva jeg har å gjøre med den kunnskapen om hvor mye jeg kan løfte?& # 8221; Nancy sa. «Jeg prøver å bruke den til å lære dem [til mine klienter]. Hvis denne gamle galskapen kan gjøre det i forholdene, var jeg, du kan gjøre det også. & # 8220;

Åpning av ditt eget studio

Over et og et halvt år lærte Nancy sine kunder Crossfit. Han oppdaget at mange av dem foretrukket et mer privat og fredelig miljø til treningsstudioet, så han begynte å trene hjemme. Til slutt har spørsmålet endret seg og forlatt Crossfit Gym for å trene hjemmefra heltid.

Det åpnet sitt studio av Pilates, Simple Fitness, LLC, 2016. Han hadde allerede lært Pilates etter å ha hatt knekkoperasjon og trengte en måte å holde seg aktiv. Å åpne veien til sitt studio, ble han en sertifisert Pilates-instruktør i 2014 med Power Pilates.

Nancy har ikke stoppet når de frigjorde fra kronisk smerte, men i stedet gikk det videre, og hjalp andre til å leve uten smerte og forstå at alt er mulig.

Nå, All’Alder på 69, sier: & # 8220; En av mine regler er at vi ikke sier & # 8221; Jeg kan ikke gjøre det & # 8220;. [Du] Du kan ikke være i stand til å gjøre det nå, men du vil gjøre det senere. Er en «8217; åpning på slutten av den setningen for mulighetene. & # 8221;

Finn ut mer om Nancy’s Story, Les & # 8220; Min krig på Aging & # 8221; tilgjengelig på Amazon All’begynnelsen av april 2017.