Som de biologiske godbitene som: Forståelsen

Den ankyloserende spondylitt (som) kan forårsake kronisk smerte, betennelse og stivhet i ryggraden. Hvis ikke behandlet, kan en ukontrollert betennelse føre til veksten av nye bein på ryggraden, noe som kan forårsake fusjon av spinal kolonne seksjoner.

Som gradvis kan begrense mobiliteten din, slik at tilstrekkelig diagnose og behandlingsplan er viktig for å unngå funksjonshemming. Flere terapier er tilgjengelige for å redusere sykdomsprogresjonen og få remisjon, inkludert organisk terapi.

Den biologiske er ikke den første forsvarslinjen for behandling av # 8217;. Noen mennesker kan håndtere sine symptomer med livsstilsendringer (miste vekt og trening). Andre har positive resultater med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs), som naproxen natrium (Aleve) eller L’ibuprofen (Motrin, Advil). Når disse medisinene ikke virker, kan du ta injeksjoner av steroider eller sykdomsmodifiserende antirheumatiske legemidler (Dmards) for å redusere Betennelse på & # 8217;.

Noen ganger er imidlertid ingen av de ovennevnte. Hvis tilstanden din forblir den samme eller forverres, kan biologiske stoffer gi lettelse og forbedre livskvaliteten din.

Men før du godtar å starte den biologiske behandlingen, vær sikker på å forstå hvordan det fungerer.

Hva er det den biologiske terapien?

Biologisk ligner på andre legemidler for behandling av’som. De kan redusere inflammasjonen og hjelpe deg med å administrere symptomene. Men i motsetning til andre terapier kan du ha brukt tidligere, er biologics syntetiske proteiner produsert av levende organismer som etterligner normale proteiner.

Den biologiske er en slags målrettet terapi som er utformet for å kontrollere immunsystemets funksjon og stoppe betennelsen. Med organisk terapi vil du motta injeksjoner i huden eller legen, kan administrere stoffet gjennom intravenøs infusjon.

Ulike typer biologiske stoffer er tilgjengelige, men ikke alle biologiske stoffer er godkjent for denne tilstanden. Hvis du har som, inkluderer alternativene dine:

  • Adalimumab (Humira)
  • Certolizumab Pegol (Cimzia)
  • Etanercept (Enbrel)
  • Golimmab (Symponi, Symponi Air)
  • Infliximab (Remicade)
  • Secuinumab (Cosentyx)

Hvordan behandle biologisk L’som?

Den biologiske er effektive fordi de retter seg mot noen proteiner i immunsystemet som er ansvarlig for å forårsake betennelse, noe som bidrar til smerten og stivheten forbundet med # 8217; som.

Selv om det er seks biologiske godkjent for behandling av SA, målretter forskjellige biologiske stoffer forskjellige proteiner eller bruker forskjellige typer molekyler for å lede det samme proteinet.

Adalimumab (Humira), Certilizumab Pegol (Cimzia), EtanerceT (Enbrel), Golimentab (Simponi, Aria Simponi) og infliximab (Remicade) er blokkere av Tumor Necrosis Factor (TNF).

TNF er et cellulært signalprotein som spiller en rolle i # 8217; systemisk betennelse. Normalt bidrar det til immuniteten din og kan beskytte deg mot infeksjoner og svulster. Men hvis du har et hyperaktivt immunsystem (som skjer med autoimmune sykdommer som det), produserer kroppen din for store mengder TNF. Denne overproduksjonen fører til A’kronisk betennelse.

TNF-blokkere retter seg mot dette proteinet med linse for å undertrykke din inflammatoriske respons. Hemmer tumor nekrosefaktoren, disse biologiske legemidlene kan stoppe kilden betennelse.

A’annen organisk terapi tilgjengelig for som mål interleukin 17 (IL-17), som er proteiner som er ansvarlige for mange biologiske funksjoner, inkludert betennelse. Secuinumab (Cosentyx) er godkjent som en inhibitor av & # 8217;. Dette stoffet retter seg mot funksjonen til IL-17, som stopper den inflammatoriske syklusen og lindrer symptomene på # 8217;.

Når en biologisk er i systemet ditt og begynner å jobbe, bør du legge merke til mindre smerte og stivhet. Imidlertid stopper organisk ikke bare smerte, men også artikulær skade og forhindrer utviklingen av # 8217;. Som et resultat kan du nyte en mer aktiv livsstil.

Hvordan jeg ville motta organisk terapi?

Fordi organisk er en målrettet terapi og magesyren ville ødelegge disse proteinene, kan du bare motta behandling gjennom infusjoner eller injeksjoner.

Med infusjoner administreres legemidlet direkte inn i blodet intravenøst. Du vil besøke legenes kontor hvert par uker eller måneder, og hver behandling kan ta flere timer å bli fullført.

A’Det andre alternativet er injeksjoner en eller to ganger i måneden, avhengig av typen biologiske. Injeksjoner kan føre til å motta innledende doser bestående av en eller flere samtidig. Du vil lære å få injeksjonene dine hjemme.

Den biologiske tar ikke vare på det, så det kan være nødvendig å fortsette organisk terapi for å holde symptomene under kontroll.

C’er risikoen for biologiske stoffinfeksjoner, så du bør ikke ta mer enn en organisk om gangen. Imidlertid kan legen foreskrive en DMARD for å ta med ham.

En rekke biologiske medisiner er tilgjengelige og jobber annerledes for alle. Ikke vær alarmer deg selv hvis du ikke ser en forbedring i symptomene etter flere uker med en biologisk. Snakk med legen din om dine symptomer. Legen kan foreslå å bytte til en annen biologisk for å få bedre resultater.

Hva skal jeg vite om biologene for som?

Ok, se rødhet eller utvikle en’utslett i injeksjonsstedet. Din hud skal gå tilbake til normal innen få dager. Etterfølgende injeksjoner kan føre til at en lesjon ligner en bikube på et tidligere injeksjonssted, ikke i dagens nettsted.

Hold D’Jeg starter tegnene til en allergisk reaksjon når du tar en biologisk for å behandle # 8217;. Disse inkluderer hevelse i ansikt, lepper eller tunge eller vanskeligheter med å puste.

Den biologiske kan øke risikoen for infeksjon fordi de reduserer effektiviteten av immunforsvaret ditt. Informer legen din dersom du utvikler en infeksjon eller feber under bruken av denne terapien. Rådfør deg også med legen din dersom du har uforklarlig vekttap eller vekttap, siden C’det er også risikoen for å utvikle en blodsykdom.

Utsikter for AS

Ikke miste håp hvis du fortsatt må finne lettelse for som. Organisk kan være svaret, så snakk med legen din. Fordi denne terapien retter seg mot bestemte proteiner i kroppen din, er de generelt effektive for å stoppe betennelsen og redusere utviklingen av sykdommen. Men vær tålmodig: Opptil 12 uker kan være nødvendig for å føle seg bedre.