Solsikkeallergi: Symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

Administrer en’matallergi er en daglig forpliktelse og for livet. Så langt som 15 millioner mennesker De har minst en’matallergi og ca 6 millioner mennesker er barn.

Matallergi innebærer en immunreaksjon. Når du har en’matallergi, ser kroppen din feilaktig proteiner i den skadelige maten for deg. Som svar lanserer jeg et forsvar for å beskytte deg. Er det & # 8220; forsvaret & # 8221; forårsaker symptomene på # 8217; allergi. Symptomer kan variere fra Orticaria Alle’Anafylaksi, som kan være farlig for livet.

Åtte matvarer representerer 90 prosent av alle matallergier:

 • melk
 • egg
 • Peanøtter
 • valnøtter
 • fisk
 • musling
 • korn
 • soyabønner

Del på Pinterest

Allergier mot frø er mindre vanlige enn peanøtt eller valnøttallergier. Men ifølge John Williams, MD, spesialist i allergi og immunologi på Permanent Kaiser i Colorado, A’allergi mot solsikkefrø har en tendens til å etterligne en’peanut allergi på mange måter.

Symptomer

Vanlige symptomer på’solsikkefrøallergi er lik mange andre allergier, inkludert peanøttallergi. Symptomene varierer fra mild til alvorlig og kan omfatte:

 • eksem
 • Urough til munnen
 • ustabil mage
 • Han retched
 • anafylaksi

Risikofaktorer

Risikofaktorer for potensiell solsikke allergi varierer sterkt. En familiehistorie for allergi og eksponering for solsikker kan øke risikoen, sier Williams.

Ha en’annen matallergi, spesielt en’peanutallergi, kan øke sjansene for å være allergisk mot andre valnøtter og frø, for eksempel solsikkefrø.

Generelt er barn mer utsatt for matallergi enn voksne.

Hvor solsikkefrøene og oljen er skjult; olje?

For tiden er det ingen kur mot matallergi. Det er tilrådelig å forhindre det strengt før din allergiker sier noe annet. Av denne grunn kan noen matallergi være mer utfordrende enn andre.

Du kan komme ut av allergi hvis du er allergisk mot:

 • egg
 • korn
 • melk
 • soya

Hvis du er allergisk mot valnøtter, frø, krepsdyr eller jordnøtter, vil du sannsynligvis ha hele livet allergi.

Solsikke ingrediensene er ikke vanlige som ingrediensene i eggene, men solsikke kan lett gjemme seg i mat og skjønnhetsprodukter.

Hvis du har en’solsikkeallergi, bør du være oppmerksom når du bruker følgende:

Solsikke smør

Solsikke smør er et relativt nytt tillegg til mathyller. Folk med peanøtt eller valnøttallergier har gått til dette som et trygt alternativ. Det er viktig å merke seg at det ser ut som peanøttsmør. Sørg for at du vet COS’er og hvordan du identifiserer det slik at du kan holde deg unna.

Solsikkefrø

I dette tilfellet, vet hvor du skal unngå frø er viktig. I baseballparker kan for eksempel være hvor som helst. Noen allergier kan utløse en reaksjon fra kontakt eller til og med fra’innånding. Du må være svært oppmerksomme mens du deltar i et baseballspill.

Solsikkefrø kan også finnes i brød, mysli eller frokostblandinger. Pass på at du leser ingrediensene i disse produktene nøye.

Kjøkkenoljer

Solsikken kan gjemme seg i forskjellige oljer, og sørg for at du sjekker etikettene. L’solsikkeolje kan være trygt for noen mennesker med allergi hvis den er svært behandlet. L’Behandling kan fjerne støtende proteiner som forårsaker en reaksjon. Du bør spørre legen din før du prøver disse matvarene. Unngå kaldpressede oljer.

Skjønnhetsprodukter

L’solsikkeolje er en vanlig ingrediens i mange kosmetiske produkter og personlig pleie, for eksempel sjampo, kosmetikk og lotioner. Vi anbefaler deg å omhyggelig inspisere kosmetikk og badprodukter for å sikre at ditt neste bad eller skjønnhetsøkt ikke utløser en allergisk reaksjon.

Fuglefrø

Solsikkefrø er favorittmat fra mange fugler. Hvis du har en innenriks fugl eller kommer i kontakt med solsikkefrø som inneholder solsikkefrø, bør du spørre legen din om du er sikker på å håndtere.

Avhengig av allergi, kan du også unngå kontakt med solsikkerhet. Spør legen din om din neste avtale.

Vær forberedt

Williams sier at det viktigste du kan gjøre er å være forberedt. Fikse en avtale med en allergiker hvis du mistenker at du har en Sunflower Allergi & # 8217.

Hvis du har en’solsikkeallergi, kan legen din fortelle deg å ta med adrenalinen (EpiPen), som er en medisin Autoin-injektor for behandling av behandlingen. Selv om symptomene dine på solsikke har vært mindre i det siste, ikke C’Det er ingen garanti at neste gang en reaksjon ikke lenger vil være seriøs. Det kan virke som et problem, men å bære en epypen kan redde livet ditt.

Hvis du føler deg overveldet av kompleksiteten til ledelsen av A’matallergi, ta et dypt pust og se på nettet. Det er flere ressurser som kan tilby støtte. Ha en Mest populære ressurser Liste og et verktøy for å finne en fil Gruppestøtte nærme deg. Barn med matallergi Det tilbyr også online chatfora, en blogg på matallergi og en kalender for samfunnsarrangementer.

Facebook og andre sosiale medier nettsteder har online støttegrupper. Hvis du har spesifikke spørsmål, snakk med legen din.

Det er 15 millioner mennesker i din egen båt. Administrer en’matallergi er ikke lett, men et støttetettverk kan hjelpe deg, enten du er på utkikk etter matlagingstips, unngås strategier eller et sted hvor du deler dine erfaringer med andre.