Solkrem hindrer tan fra soling? Hvordan SPF fungerer og mer

Solkrem kan forhindre at brunbrunet i en viss grad. Dermatologer anbefaler deg å ha solkrem hver dag og med en god grunn. Iført en kjemisk eller fysisk solkrem kan bidra til å forhindre foto-aldring og hudkreft fra solens stråler.

Det kan fortsatt være mulig å få en liten tan, selv om du har solkrem. Men ingen mengde bevisst soling anses å være trygt.

Hvordan solbeskyttelse fungerer

Solbeskyttelse fungerer på to forskjellige måter. De populære solfiltre basert på kjemikalier jobber som absorberer ultrafiolett stråler (UV) og endrer dem før de har sjansen til å forårsake skade. Eksempler på kjemiske baserte solcremer inkluderer Ossibenzone og Ottienata.

Fysiske versjoner, D’en annen del, reflekterer og sprer UV-strålene fra huden. Zinkoksider og titan er to eksempler på blokkeringsmidler som brukes i fysisk solbeskyttelse. Disse ingrediensene har nylig blitt utpekt som grase, eller generelt anerkjent som trygt og effektivt, fra FDA.

Kanskje viktigere enn valget mellom kjemiske og fysiske solfiltre, leter etter et bredt spektrum eller beskyttende mot de to skadelige typer UV-stråler. Disse kalles ultrafiolett stråler (druer) og ultrafiolett B (UVB).

Du bør også ha en solbestandig til vannet når du gjør visse aktiviteter. Dette bidrar til å sikre at produktet ikke faller fra huden og la den bli utsatt for UV-skade.

Det er imidlertid viktig å huske at solbeskyttelse fungerer som et filter. Det kan ikke forhindre at huden viser i 100 prosent. Så du kan fortsatt tan deg selv til et visst nivå.

Kortsiktig, huden din reagerer alle «8217; eksponering for solforstyrrelsen. Som et resultat av en solbrenn, passer huden din tanning. Lengre er L’eksponering, mer alvorlig kan være en’brenne. Garvet hud er også et resultat av melanin frigitt i det berørte området.

De negative effektene kan ikke alltid være synlige for det blotte øye. Du vil ikke kunne se de mest langsiktige effektene av UV-strålene, som for eksempel kreft og foto-aldring. Iført et bredspektret solkrem med riktig SPF kan hjelpe deg med å minimere denne typen skade.

Faktisk, ifølge Hudkreft fundament, Iført en solkrem SPF 15 kan redusere risikoen for hudtumorer fra melanom opptil 50%, så vel som de ikke-melanomene på 40%.

Viktigheten av solbeskyttelse

En stor spektrum solbeskyttelse betyr at produktet beskytter mot UVA og UVB stråler. UVB-stråler består av lengre lengder; kortere bølger som kan forårsake brannskader, rynker og senile flekker. UVA-stråler er lengre og kan forårsake hudforbrenninger og svulster.

Iført solkrem beskytter ikke bare fra UV-skjermen under aktivitetene ALLE’men beskytter også huden mot daglig eksponering. Dette inkluderer kjøring, gå til arbeidsplassen eller en leksjon og ta med barn til parken.

Hvis det er ubeskyttet, kan selv tilsynelatende små mengder soleksponering akkumuleres over tid. Hvordan minimum, bør du ha på seg en fuktighetskrem som inneholder solkrem på ansikt, nakke og bryst hver dag.

Ideell SPF

Hver solkrem inneholder en SPF eller solbeskyttelsesfaktor. L’ideell SPF i solkrem avhenger av ditt sollysnivå. Daglige solfiltre kan inneholde en nedre SPF, men L’direkte eksponering for solen krever en høyere SPF.

Det er først og fremst viktig å forstå hva SPF-tallene betyr. De refererer til tiden som kreves for å brenne huden uten å ha solkrem, i stedet for å tilby et bestemt beskyttelsesnivå.

Så for eksempel betyr en SPF på 30 at huden din kunne ta 30 ganger lenger å brenne i forhold til hva som ville skje hvis det ikke var beskyttet. Dette gjelder bare hvis det gjelder det riktig i riktig mengde.

En SPF betyr også at en viss prosentandel av UVB-stråler som aldrende hud fortsatt kan trenge inn i huden.

Sekund Hudkreft fundament, 3% av UVB-strålene kan komme inn i huden din med SPF 30 og 2% med SPF 50. Dette er også slik du fortsatt kan tan deg selv iført solkrem.

De American Academy of Dermatology Anbefaler å bruke en solkrem med minst SPF 30 eller høyere hver dag.

Hvis du er utsatt for direkte sollys i lange perioder, for eksempel når du svømmer eller gjør sport, vil du kanskje bruke en høyere SPF, som SPF 50 eller SPF 100og reapppline ofte.

Det er noen tilfeller hvor en høyere SPF kan trenge, for eksempel hvis du har en historie med hudkreft, albinisme eller immunforstyrrelser som gjør at du brenner lett.

Når skal du snakke med en hudlege

Du kan også snakke med din dermatologen Dell’eksakt SPF du bør bruke. De kan også råde deg til å justere SPFs & # 8217 for bestemte perioder i året, i tillegg til din posisjon. Høyere høyder kan sette deg i større risiko for eksponering for UV-stråler, samt de nærmeste stillingene til & # 8217;.

Det er viktig å se din hudlege hvert år for hudkontroll. Du må kanskje se dem oftere hvis du har en nylig historie med hudkreft, eller du er ofte solbrent i det siste.

Kontakt din dermatolog med en gang hvis du har en uvanlig kutan skade. Noen i eller fremspring som viser tegn på vekst, fargeendringer, blødning eller kløe, kan rettferdiggjøre en biopsi. Først oppdager en hudlege hudkreft, desto bedre er resultatet av behandlingen.

Melanom er den mest dødelige typen hudkreft. L’Tan, med eller uten solkrem, kan øke risikoen. Tidlig diagnose kan redusere risikoen for døden.

Bunnlinjen

Bruk solkrem kan forhindre noe av huden betennelse som fører til soling, men dette bør ikke være din største bekymring når det gjelder UV-stråler.

Iført det hver dag er viktig for å beskytte huden mot brannsår, aldring og kreft. Pass på at du bruker på nytt hver time 2, så vel som etter svette og svømte.

Du kan også ta andre forebyggende tiltak, inkludert L’bruk av beskyttende klær, hatter og solbriller. Unngå tips timer med sollys mellom 10: 4 og xnumx: xnumx Det kan også hjelpe deg med å minimere L’eksponering.

Tanning senger er ikke trygge alternativer for å sole seg og bør unngås.