Solen kommer: vitamin D og leddgikt

Vitamin D og leddgikt

Vitamin D hjelper bein for å absorbere kalsium, som er avgjørende for beinhelse. Det er også grunnleggende for muskelbevegelse, kommunikasjon mellom nerver og kjemper mot betennelsen. I følge Leddgikt fundament, Folk som ansetter orale steroider har en mangel på vitamin D to ganger, enn folk som ikke tar dem. Orale steroider er en vanlig behandling for personer med leddgikt.

En annen studere Det har oppdaget at vitamin D-mangel er vanlig hos mennesker med revmatoid artritt (RA) og kan kobles til muskuloskeletale smerter.

Har ikke nok vitamin D;

  • Påvirke immunforsvaret ditt
  • Reduser fotball og fosfornivåer
  • Øk din Fare For ra, hvis du er en kvinne

Men den største bekymringen om vitamin D-mangel er osteoporose eller skjøre bein. Denne tilstanden øker risikoen for beinfrakturer, bein smerte og tap av GJENNOMRÅDE. Fortsett å lese for å finne ut hva du skal gjøre hvis du har en vitamin D-mangel.

Hvordan vitamin D påvirker beinene dine?

En mangel på vitamin D kan bringe til osteoporose. I følge Mayo Clinic, Høyere doser enn prednison, et stoff for reumatoid artritt, øker også risikoen for osteoporose. Denne tilstanden sikrer at beinene mister tetthet og svekkes, noe som øker risikoen for beinfrakturer på grunn av ulykker som spenner fra fall til dråpene til gjenstander mot objekter. Snakk med legen din dersom du lider av leddgikt, og du tror du er i fare for osteoporose. L’Osteoporose utvikler seg ofte uten symptomer og krever en bein mineral tetthetstest for diagnose.

Finn ut mer: Symptomer på’osteoporose »

Hva å gjøre i tilfelle leddgikt og vitamin D-mangel.

Kosttilskudd og diett

Det er viktig å ha nok kalsium og vitamin D for sunne bein. Sekund Oppdatert, Dette er det første skrittet mot forebygging eller behandling av osteoporose. Fotball er viktig for å holde beinene sunne, mens vitamin D hjelper kroppen å absorbere kalsium og beskytte beinene. Maten er din beste kilde til disse næringsstoffene. Du kan få tynn fotball, yoghurt og ost. Vitamin D er tilgjengelig i fettfisk som laks og tunfisk.

Du kan også finne korn for befestet frokost, juice og andre matvarer som inneholder fotball og vitamin D. L’Næringsmiddel av disse produktene vil vise deg omtrent hvor mye av din daglige verdi du får.

Trening

Den gode nyheten er at symptomene på’osteoporose og # 8217; leddgikt begge forbedrer seg med øvelsen. Og mens kosttilskudd og solen ikke kan lindre artikulær betennelse, gir de fordeler for helsen til musklene. Sterke muskler rundt leddene kan lindre noen av ulempene som er forårsaket av leddgikt. Dette skyldes at de sterkeste musklene eliminerer en del av stress fra skadet brusk i leddene og støtter også bein.

Noen øvelser som yoga eller vektløfting kan øke risikoen for fall. Snakk med legen din om de riktige øvelsene for deg hvis du lider av leddgikt og osteoporose.

Vitamin D Supplements vil fungere for leddgikt for?

Teoretisk sett bør vitamin D være nyttig for å hindre, senke eller redusere betennelsen i leddgikt. Men det er få motstridende tester at vitamin D-kosttilskudd kan lindre eller forhindre symptomer på leddgikt. Et eksempel er et studio i Journal of the American Medical Association har undersøkt om integrasjonen av vitamin D integratorer ville ha hjulpet. Folk som har tatt vitamin D-kosttilskudd i to år, har ikke hatt noen forbedringer i knæresmerter.

en studere foreslo at vitamin D kan bidra til å bevare kneets brusk. Forskere har oppdaget at eldre voksne hadde mer bevart knebrusk hvis de hadde større eksponering for solen og høyere vitaminnivåer i blodet. Lavere nivåer av vitamin D og mindre tid i solen var forbundet med større brusktap.

For å lære mer: Hva 8217; er en test av vitamin D? »

For mye vitamin D

Selv om det er sjeldent, er det mulig å ta for mye vitamin D gjennom kosttilskudd. Toksisiteten av vitamin D, eller hypervitaminose D, forårsaker opphopning av kalsium i blodet. Dette kan forårsake symptomer som:

  • liten appetitt
  • kvalme
  • Han retched
  • tretthet
  • hyppig urinering
  • nyreproblemer

Du kan skade huden for A’overdreven soleksponering. Bruk alltid solkrem med en SPF på 15 eller mer før du eksponerer solen. Mens Nasjonale institutter av helse Foreslå noen dager i uken med 30-xnumx soleksponering minutter uten solkrem om sommeren, er det fortsatt viktig å ha på seg solkrem.

Hvis du bor i en by som har lite sollys om vinteren, snakker du med legen din om vitaminintegratorien. Eller, hvis du allerede antar dem, sjekk med legen din hvor mye du trenger å ta med nivåene dine til et sunt intervall.

Ta bort

L’Osteoporose er den viktigste bekymringen knyttet til leddgikt og mangel på vitamin D. Personer med leddgikt som tar orale steroider, kan ha større risiko for å utvikle osteoporose fordi de har en dobbel sjanse til å ha mangel på vitamin D. Men å ansette nok kalsium og vitamin D kan bidra til å redusere dette bentapet. Legen kan også foreskrive medisiner for å forhindre osteoporose.

L’Trening og gjenværende aktiv er også svært viktig for # 8217; osteoporose og # 8217; leddgikt. Rådfør deg med legen din før du starter en rutine. En fysioterapeut kan hjelpe deg med å sørge for at du gjør trygge øvelser. Aids, som pinner, vandrere eller enheter for å hjelpe med grep, kan gjøre litt og lettere å leve med leddgikt og lindre stress fra beinene.