Snakk med dine barn av depresjonen din

Del på Pinterest

Du føler at verden din nærmer deg, og alt du vil gjøre er å hente deg på rommet ditt. Men dine barn skjønner ikke at du har en psykisk lidelse og trenger en fjern tid. Alt de ser er en forelder som oppfører seg annerledes, dukker ut mer enn vanlig og vil ikke leke med dem lenger.

Depresjon er noen ganger vanskelig å forstå for barn. Diskuter det med barna dine kan være en komplisert virksomhet & # 8217. Men avslør tilstanden din til den åpne & # 8211; på en gjennomtenkt måte, følsom og passende til alderen & # 8211; kan gjøre det lettere for barna dine til å møte neste gang en episode treffer.

Her er 10 tips for å snakke med dine depresjons sønner.

1. Sett seg i forgrunnen

Bare når du har tatt skritt for å forstå og behandle din tilstand, kan du forklare barna dine. Hvis du ikke allerede har sett en psykolog, en psykiater eller en terapeut, bør du vurdere ideen om å gjøre det. Å snakke med en terapeut kan hjelpe deg med å finne ut hva du kan bidra til depresjonen din. Snakker også med legen din for å starte en komplett behandlingsplan. Så du kan fortelle barna dine at du allerede tar skritt for å hjelpe deg med å føle deg bedre.

2. Gjør samtalen egnet for alderen

Forklare det «8217; er depresjonen til et lite barn, kan være vanskelig, men ikke umulig. Måten jeg håndterer emnet, bør være basert på barnets utviklingsfase.

Med svært små barn snakker du på et enkelt språk og bruker eksempler for å beskrive hvordan du føler deg. For eksempel kan du si: Du vet hvor veldig trist har blitt når vennen din ikke inviterer deg til sitt parti? Vel, noen ganger føles moren så trist og følelsen varer i noen dager. Derfor kunne jeg ikke smile mye eller vil spille. & # 8221;

Når barn når mellomskolene, kan du begynne å introdusere konsepter som depresjon og angst, uten å gå for mye i detalj på dine daglige kamper eller på stoffet du tar. Men oppfordrer barna dine stille spørsmål om alt de ikke forstår fullt ut.

Når du snakker med skole gutta, kan du være mer direkte. Si at noen ganger føler du deg deprimert eller engstelig og beskriver hvordan du føler deg. Du kan også gå inn i mer detalj på behandlingsplanen din.

3. Kjenn ditt publikum

Måten barn absorberer den varierte informasjonen. Noen barn lærer mer effektivt ved å spille. Noen lærer bedre med visuell hjelp eller enactment. Andre føler seg mer rolig med en direkte diskusjon uten forstyrrelser. Passe l’tilnærming du bruker til det som passer best for evner og barnets læringsinnstillinger. Dette kan gjøre en stor forskjell i deres evne til å forstå depresjonen din.

4. For å være ærlig

Det er ikke alltid lett å snakke om din mentale helse, spesielt med barna dine. Men gjemmer sannheten kan retort mot deg. Når barn ikke kjenner din komplette historie, noen ganger fyller de hullene alene. Deres versjon av situasjonen din kan være mye mer skremmende enn virkeligheten.

Ok til barna dine når du ikke vet svaret på deres spørsmål. Det er også akseptabelt å si at du ikke vil forbedre fra # 8217; i dag i morgen. Du kan ha noen oppturer og nedturer mens du prøver å bli sunn. Prøv å være så åpen som mulig med dem.

5. Hold familiens rutine

Under depressive episoder kan du finne umulig å holde fast i ditt normale program. Men gjør ditt beste for å holde familien i en rutine. Små barn kan oppleve når noe er galt. Å ha en nåværende rutine kan bidra til å kompensere for ubalansen og forhindre at barna dine oppfatter ubehag. Planlegg vanlige timer med måltider hvor du kommer sammen rundt bordet for å snakke og tilbringe tid til familieaktiviteter som å se på filmer eller spille brettspill.

6. Rolig deres frykt

Når barn står overfor en sykdom, fysisk eller mental, er det normalt at de er redd. De kan spørre: & # 8220; du blir bedre?& # 8221; O & # 8220; du er i ferd med å dø?& # 8221; Berolige at depresjon ikke er dødelig og med riktig behandling bør du begynne å føle deg bedre. Også klargjøre barna dine som ikke på noen måte skyldes hvordan du føler deg.

7. La meg absorbere nyhetene

Når barn får uventede og sjokkerende nyheter, trenger de tid til å behandle dem. Gi dem tid til å tenke på hva du sa.

Når de hadde noen timer eller dager med informasjonen, vil de trolig komme tilbake til deg med spørsmål. Hvis alle’start de ikke har mye å si, og du har ikke mottatt et svar fra dem om noen dager, sjekk med dem for å sikre at de er gode.

8. Del din behandlingsstrategi

En sykdom så åpen som depresjon kan være vanskelig å forstå for barn. La barna dine vite at du besøker en lege, og du mottar omsorg. Hvis du fortsatt har en behandlingsplan, må du sørge for at du lager en med legen din hjelp. Å vite at du tar konkrete tiltak for å håndtere depresjonen, vil forsikre dem.

9. Ha en reserveplan

Det kan være øyeblikk når du ikke føler deg all’foreldrehøyde. Av & # 8216; til barna dine som du vil vite når en episode ankom. Å ha noen på broen for å gi dekning, som din ektefelle, en bestefar eller en nabo.

10. Be om hjelp

Du er ikke sikker på hvordan du snakker med dine barn av depresjonen din? Spør din psykolog eller en familie terapeut for å hjelpe deg med å starte samtalen.

Hvis barna dine har problemer med depresjonen din, fikser du en avtale for å se en barnepsykolog. Eller spør råd til en pålitelig lærer eller deres barnelege.