Snakk med den andre Dell & # 039; Hepatitt C: Hva sier jeg

Del på Pinterest

Når jeg møter noen, snakker jeg ikke med ham umiddelbart at jeg hadde l’hepatitt c. Jeg pleier å diskutere bare hvis jeg bærer skjorten min som sier: Min eksisterende tilstand er hepatitt c.& # 8221;

Jeg bærer ofte denne skjorten fordi jeg finner at folk normalt holder opp på denne stille sykdommen. Iført denne t-skjorten skaper de rette forholdene for å forklare hvor vanlig’hepatitt C og det tillater meg å ta bevissthet.

Det er mange ting som folk ikke forstår når jeg snakker om min diagnose av hepatitt C, og endrer seg avhengig av hvem jeg snakker om.

Her er hva jeg sier til folk til å debunkiske myter og redusere stigmaet på # 8217; hepatitt c.

L’narkotikabruk er ikke den eneste metoden for å inngå L’hepatitt c

Det medisinske samfunnet er langt den mest informert om # 8217; hepatitt C, men jeg oppdaget at kunnskap hovedsakelig er høy blant spesialistene.

Stigmatikken til Hepatitt C, følger ofte en pasient i hele medisinsk felt, fra klinikken ALL’sykehus. Jeg finner meg ofte påminner de grunnleggende legene som L’hepatitt C er ikke bare en leversykdom. Er systemisk og har mange symptomer som påvirker andre deler av kroppen, så vel som leveren.

Jeg er nesten alltid velkommen med sjokk når jeg forklarer at jeg ikke bare vet hvordan jeg tok hepatitt C, men at jeg mottok min mors fødsel. Vertikal overføring er sjelden, men mange antagelser som har kontraktet hepatitt C gjennom bruk av narkotika.

Det er mye mer sannsynlig å gås i overvåkning og screening har hjulpet spredningen på’hepatitt C før 1992 i stedet for bruk av narkotika. Min mor, for eksempel, har blitt utsatt for viruset på jobb som en dental kirurgisk assistent i begynnelsen av årene’80, før hepatitt C hadde et riktig navn.

L’hepatitt c er ikke så sjelden

Stigmaet rundt hepatitt C fortsetter i offentligheten. Mer enn 3 millioner Folk i USA har sannsynligvis L’hepatitt c. Men stillheten omgir hepatitt C både i diagnosen og i samtalen.

L’hepatitt c kan forbli sovende og ikke forårsake tegn eller tydelige symptomer, eller symptomer kan manifestere med en plutselig haster. I mitt tilfelle ble symptomene mine manifestert på plutselig, men 4 år og fem behandlinger senere utviklet jeg en leversykdom på terminalstadiet.

L’Hepatitt C er en vilt inkonsekvent tilstand som alltid blir bedre servert med tidlig diagnose og # 8217; eliminering gjennom behandling. Det gode er at det nå er dusinvis av tilgjengelige behandlinger som kan hjelpe folk å nå en kur på bare 8 uker med minimal bivirkninger.

L’Hepatitt C er ikke lenger en dødsdom, men det er fortsatt alvorlig

Forklarer L’hepatitt C til noen kan være komplisert. Snakk med noen som du går ut, noe som interesserer deg eller med hvem du seriøs kan være mer stressende enn en lege besøk. Det kan virke som om du avslører en dødelig hemmelighet.

For meg og andre diagnostisert før 2013, da de første nye behandlingene har blitt normen, var det ingen kur på tidspunktet for diagnosen. Vi fikk en dødsdom, med mulighet for å prøve en en års motstandsbehandling med en vellykket sannsynlighet for 30%.

Heldigvis, nå er det omsorg. Men frykten for denne fortiden forblir i samfunnet.

Uten tidlig diagnose og tilstrekkelig behandling, L’hepatitt C kan føre til mange helseproblemer, inkludert døden. L’hepatitt C er hovedårsak av levertransplantasjon i USA. Det kan også føre til leverkreft.

Når du er engasjert i personlige samtaler på Hepatitt C, er det viktig å snakke om erfaringer og bruke vanlige brennbarhetspunkter for å gi mening om dette.

For eksempel, 2016 valgdagen, var jeg i en seng D’Sykehuset prøver desperat å stemme fra sykehuset mens jeg gjenopprettet fra sepsis. Snakker om mine erfaringer på denne måten gjør deg lettere å forstå og som å forholde seg til.

L’hepatitt c er ikke ofte en «8217; seksuell overføring infeksjon

Seksuell overføring av hepatitt C kan være mulig, men er pen sjelden. L’hepatitt C diffunderer hovedsakelig gjennom blodet som inneholder viruset.

Men kunnskapen om allmennheten på Hepatitt C er at det er en «8217; seksuell overføring infeksjon (STI). Dette skyldes delvis det faktum at det ofte er forbundet med # 8217; HIV og andre seksuelt overførbare sykdommer på grunn av lignende grupper som påvirker.

Mange mennesker, spesielt baby boomers, vet også hepatitt c takk til Pamela Anderson. Og noen tror at & # 8217 har oppnådd gjennom sex, favoriserer stigmaet. Men sannheten er at han kontraherte viruset gjennom en ikke-steril tatoveringsnål.

Baby Boomers er mer sannsynlig å lære om L’hepatitt c. Millennial og Gen Z, D & # 8217, en annen del, har en mindre sannsynlig å vite L’hepatitt c eller behandling, men de har også mindre sjanse til å vite hvordan de skal ha det.

L’hepatitt c er forskjellig for alle

L’Siste ting, og sannsynligvis det vanskeligste å forklare, er vedvarende symptomer som mange mennesker med hepatitt c.

Til tross for det faktum at jeg ble helbredet fra # 8217; hepatitt C, lider jeg fremdeles av leddgikt og veldig alvorlig syre refluks alle’alder av 34. Selv huden min og tennene mine led av mine gamle behandlinger.

HEP C er en annen’annen opplevelse for hver person. Noen ganger l’vantro av jevnaldrende kan være den mest frustrerende bivirkningen av alle.

L & # 8217;

Ha hepatitt c gjør ingenting. Men helbrede fra # 8217; hepatitt C gjør deg en drager av drager.

Rick jay nash er en pasient og forsvarer av’HCV skriving for Hepatitt C.nett Og HEPMAG. Han kontraherte L & # Hepatitt C i livmor og ble diagnostisert med en alder av 12 år. Både han og hans mor er nå helbredet. Rick er også en aktiv og frivillig høyttaler med Calapho, LifeSharing og L’American Liver Foundation. Følg det Twitter, Instagram Og Facebook.