Smerter uten fornektelse: 6 Sunn måter å akseptere døden

Min første erfaring med døden var da min farfar døde. Men jeg var ikke nær min far voksende, så jeg så ikke bestefaren min siden jeg var veldig ung. Min andre erfaring var da min mormor døde. Det var avgjørende å heve meg, så hans død slo meg ganske hardt.

Før dø i 2015 trodde vi at familien vår var uovervinnelig. Døden var et fremmed konsept for oss. Men etter hans død har alt endret seg. Jeg byttet fra # 8217; være Ignara of Death for å se det ofte. På mindre enn to år etter min bestemors død mistet jeg vognen min, to venner og, mer nylig, min tante. Min tante døden fant sted uventet, men jeg var heldig nok til å tilbringe lang tid med henne i sine siste dager.

Det var første gang for meg. Jeg hadde aldri hatt en døende persons hånd før, og det var smertefullt å se det så forskjellig fra sin vanlige livlighet. Imidlertid, l’erfaring brakt meg en viss forståelse av døden. Selv om de er alle andre enn en profesjonell i å håndtere døden, er jeg ikke skremt som før. Står overfor tapet er vanskelig, men det er måter å gråte dine kjære på en sunn måte.

Constance Siegel, autorisert Master Sosial arbeidstaker (LMSW) og koordinator for hovedvalueringen på Mayhill sykehus, Valutakere som kommer til beredskapsrommet og bestemmer om de ville bli bedre assistert med sykehus- eller polikliniske programmer. Ifølge henne har de fleste mennesker faktisk overse sorgprosessen, noe som kan gjøre det vanskeligere å møte det.

«Smerte er en prosess. Den kommer i flere faser. Det kan være en fornektelse, det kan være sinne, og disse følelsene kan være separat eller alle på en gang. Men døden er en prosess før du ankommer aksept. & # 8220;

Dette er noe jeg lærte førstehånds og over tid. Selv om døden ikke er en «velkommen venn, vet jeg at jeg må argumentere. Dette er de måtene jeg lærte å møte døden bedre.

1. Ta deg tid til å gråte

Det tar alltid litt & # 8216; å akseptere at mine kjære har gått. Mindre enn to uker har gått siden min tante død, og har ennå ikke helt satt. Nå vet jeg det er greit.

& # 8220; Mourning har en rekke variabler, inkludert alderen, varigheten av forholdet og typen av døden (traumatisk, naturlig, plutselig, etc.) Som påvirker måten døden er utdypet & # 8221; sier Siegel.

Med andre ord møter vi alle forskjellige forhold med tapet, så det er fornuftig at vi tar forskjellige mengder tid.

For meg, eliminere litt og # 8216; stress ikke stirrer på en’tid forventning for & # 8220; Acceptance & # 8221;. Døden er skummelt fordi den er omgitt av mysteriet. Det er nyttig å ikke sette en tidsbegrensning når du finner deg selv å måtte møte et tap.

2. Husk hvordan personen har påvirket livet ditt

Da min tante og bestemoren min døde, fant jeg trøst i kunnskap om at de hadde formet personen de er. Å vokse opp, tilbrakte jeg uker på bestemorens hus og mange av mine meninger om verden kommer fra disse interaksjonene. Men fremfor alt lærte han meg å tro på meg selv. Min tante inspirerte meg til å se verden og har alltid stresset betydningen av ernæring. Jeg har så mange minner med hver av dem, og jeg vet at de spilte en stor rolle i å forme identiteten min.

Selv om en kliché kan virke, tror jeg mine kjære bor i meg. Jeg er takknemlig for deres innflytelse, og jeg vet at jeg har mulighet til å overføre sine meldinger til min sønn, slik at de også fortsetter å leve i ham. Husk denne innvirkningen for hele livet de har hatt på livet mitt, gir meg noe positivt for å konsentrere seg i øyeblikk av smerte. Jeg kan ikke bringe tilbake mine kjære, men de vil aldri virkelig forlate meg. Vet at dette er trøstende.

3. Ha en begravelse som snakker om deres personlighet

Når vi valgte min tante nyeste kjole, valgte vi en vakker blek rosa kjole. Det var lyst og vakkert som deg. De av oss nærmere henne har nektet å kle seg svart på begravelsen hennes. Alle’Start, vi følte at vi brøt en uskreven regel. Men vi visste at en livlig og bekymringsløs person som hun fortjente maksimal skjønnhet til hennes tjeneste. Nesten hver observasjon den dagen var humor i stedet for tristhet fordi han var en person som elsket å le. All sin begravelse, fra # 8217; møblering på stedet, æret hans minne. Han har trøstet familien vår til å vite at hans tjeneste var så i tråd med hans grunnleggende verdier.

4. Fortsett deres arv

Å leve et liv som fremmer dine kjære oppdrag er en fantastisk måte å ære dem. Både min tante som bestemoren min trodde at utdanningen var viktig, spesielt for kvinner. Så da jeg var på skolen, jobbet jeg hardt for meg selv og for dem. I voksen alder, lærte jeg at tanten min ble utdannet ved å reise til verden. Nå som han døde, skal jeg fortsette sin kjærlighet til reise og se mange av stedene han så, pluss noen som ikke så. Jeg tror det er ingen bedre måte å forstå en elsket som lever noen av hans erfaringer. Så, jeg skal gjøre dette.

5. Fortsett å snakke med dem og på dem

& # 8220; snakker om den kjære, hvor mye du mangler og dine vakre minner fra den personen & # 8221;, anbefaler Siegel.

Bare fordi vi ikke kan se våre kjære etter at de døde, betyr det ikke at vi ikke kan snakke med dem. Da min bestemor døde, fortsatte jeg å snakke med henne. Når jeg er forvirret eller bare overveldet, får det meg til å føle meg bedre å snakke med henne. Det er mange trossystemer som understreker viktigheten av å kommunisere med dine forfedre, og det er mye mindre rart enn det kan virke. Jeg har også noen av klærne når jeg føler meg spesielt nede. Siegel sier at praksis som disse er den rette ideen.

«Jeg foreslår ikke å skynde seg for å bli kvitt de elskede personlige effektene. Ta deg tid til å behandle, så du ikke utilsiktet gir noe du kanskje vil ha senere. & # 8220;

Selv om bestemoren min kanskje ikke svarer, vet jeg at det alltid er med meg. Og jeg tror det kjører fortsatt mine skritt.

6. Vet når du ber om hjelp

Å takle tapet kan være vanskelig. Vil kanskje ha oss litt & # 8216; men vi lærer å tilpasse seg virkeligheten uten vår kjære som er angitt. Gi deg selv tid til å helbrede er en av de viktigste trinnene. Kjenn tegnene som indikerer at du trenger hjelp. For de som har en depresjonshistorie, kan sorgprosessen være mer utfordrende.

& # 8220; Hvis en person led av depresjon før en kjære dør, er det mer sannsynlig å lide en & # 8221; Komplisert mourning & # 8220;. Dette er fjernet fra # 8217; sist Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, Men en gang eller # 8217; smerteembolisering varer mer enn seks måneder, er det virkelig depresjon og sier Siegel.

Noen kan til og med oppleve depresjon for første gang etter døden av en elsket. Hvis du trenger hjelp, kontakt venner, familie eller fagfolk som kan gi deg alternativer. Ikke c’det skal skamme seg i # 8217; få hjelpen du trenger. Du trenger bare å spørre.

Ta bort

I sannhet vil døden fortsette å være en tilstedeværelse i mitt liv, som det vil være i din. Å miste noen vil alltid være smertefulle, men jeg vet at det kan bli enklere over tid. Jeg lærte å gråte uten å unngå det, og det er slik de står overfor døden på den sunneste måten jeg vet.

Hvilke råd du må godta døden? Vennligst del med meg i kommentarene nedenfor.

Rochaun Meadows-Fernandez er frilansskribent som spesialiserer seg på helse, sosiologi og foreldre. Tilbringe sin tid på å lese, elske sin familie og studere samfunnet. Følg artiklene opp Din forfatters side.