Smerter på toppen av foten

Fot smerte

Våre føtter består ikke bare av bein og muskler, men også fra ledbånd og sener. Disse delene bærer hele vår kroppsvekt hele dagen, så det er ikke overraskende at smerten i føttene er relativt vanlige.

Noen ganger vil vi føle smerte på toppen av foten vår som kan være ubeleilig når vi går og til og med står. Denne smerten kan være mild eller alvorlig, avhengig av årsaken og # 8217; enhet av eventuell skade.

Hva forårsaker smerte på toppen av foten?

Smerte i den øvre delen av foten kan skyldes forskjellige forhold, det vanligste som skyldes overdreven bruk i aktiviteter som løpende, hopping eller sparker.

Betingelsene som skyldes overdreven bruk inkluderer:

 • Extender Tendinds: Det er forårsaket av overdreven bruk eller vedhengende sko. Senene som løper langs den øvre delen av foten og trekker foten mot oppover; høye er betent og skadet.
 • Tarsus Sinus Syndrome: Dette er sjeldent og karakterisert som et betent tarsusbryst, eller kanalen som finnes mellom hælen og ankelen. Denne tilstanden forårsaker smerte i øvre del av foten og ytre av ankelen.
 • Stressfrakturer av føttene Bones: Smerte kan stamme spesielt fra brudd på metatarsalben, som ligger i den øvre delen av føttene. Denne lesjonen vil trolig ha hevelse som et symptom.

Andre årsaker til smerte på toppen av foten kan inkludere:

 • Må, som kan forårsake plutselig og intens smerte i artikulasjonen ved foten av # 8217;
 • Beinsporer, som er smertefulle vekst som dannes langs leddene, i føttene i føttene i nærheten av tærne
 • perifer nevropati, som forårsaker smerte, prikking eller nummenhet som kan spre seg fra føttene til bena
 • felles dysfunksjon av den peroneøse nerven, som er dysfunksjonen av en gren av den sciatic nerven som kan forårsake prikking og smerte på toppen av foten, sammen med svakhet i foten eller den nedre delen av beinet

Hvordan smerte er diagnostisert?

Hvis du lider av smerte ved de vedvarende føttene som varer mer enn en uke til tross for hjemmebehandling, bør du gjøre en avtale for å se legen din. Du bør også ringe legen din dersom smerten din er ganske seriøs for å hindre deg i å gå, eller hvis du har brennende, nummen eller prikking på slått foten. Du kan ringe din grunnleggende lege, som kan lede deg til en podiater.

Når du gjør en avtale med legen din, vil du stille deg noen andre symptomer og potensielle måter som foten din kan ha blitt skadet på. De kan spørre deg om informasjon om din fysiske aktivitet og på noen lesjoner som passerer til føttene eller til ankelen.

Legen din vil da undersøke foten din. De kan trykke på forskjellige områder av foten for å se hvor du føler smerte. De kan også be deg om å gå og utføre øvelser som å rulle foten din for å evaluere mobiliteten din.

For å teste Extender Tendonitt, vil legen be deg om å bøye foten nedover og deretter prøve å heve tærne mens du motstår. Hvis du føler deg smerte, er det sannsynlig at årsaken er den forlengende tendonitt.

Hvis legen din mistenker en knust bein, vil en brudd eller beinsporer bestille en fotradiografi.

Andre tester som legen kan kjøre, inkluderer:

 • Blodprøver, som kan identifisere forhold som gikt
 • En magnetisk resonans for å lete etter skade på den peroneøse nerven

Hvordan smerte blir behandlet?

Fordi våre føtter støtter hele kroppen vår, kan en mild lesjon bli mer omfattende hvis den ikke blir behandlet. Se etter rettidig behandling hvis du mistenker at en lesjon er viktig.

Behandlingen avhenger av årsaken til grunn av tilstanden og kan omfatte:

 • Fysioterapi, som kan bidra til å behandle forhold som perifer nevropati, extensor tendonitt og donoo nerveskade
 • En kritt eller gå oppstart for skade som ødelagte bein eller frakturer
 • Fans eller andre antiinflammatoriske stoffer, som kan bidra til å redusere betennelse, inkludert giktbetennelse
 • Hjemme behandling

Hjemmebehandling kan hjelpe med føtter i mange tilfeller. Du bør hvile og bli så langt unna hitfoten. Du kan bruke isen på det berørte området i tjue minutter om gangen, men ikke mer. Når du må gå, bruk støttesko og godt adherent at de ikke er for stramme.

Outlook

De fleste årsakene til smerte i den øvre delen av foten er høyt behandlet, men de må behandles før smerte og lesjoner forverres. Hvis du har smerte på toppen av foten, prøv å holde seg borte fra føttene så mye som mulig i minst fem dager og bruker is på det berørte området i ikke mer enn 20 minutter om gangen. Hvis Domicilian-behandlinger ikke ser ut til å hjelpe etter fem dager, fikser du en avtale med legen din.