Smerter etter rotkanalen: Hva du kan forvente og når du skal søke hjelp

Beskrivelse

En rotkanal er en viktig prosedyre, så smerte etter at en rotkanal er normal. En rotkanal innebærer en dyp rengjøring, alt i tanninnredningen (innsiden av rotkammeret), som i sin tur kan irritere de omkringliggende nerver og tannkjøtt.

Smerte bør ikke vare for alltid. Faktisk har en rotkanal som tar sikte på å hjelpe deg med å unngå smerte knyttet til nedbrytning eller brudd. Det er normalt å prøve mild til moderat smerte i noen dager etter en rotkanal. Enhver smerte utover dette punktet kan rettferdiggjøre en’ytterligere rengjøring av kanaler eller andre prosedyrer fra tannlegen din.

Innledende gjenopprettingstid

Tidligere var rotkanalene ekstremt smertefulle. Dette er en av grunnene til at folk noen ganger unngikk slike prosedyrer. Tannleger har nå smertestillende målinger som kan brukes til å redusere mengden smerte som oppstår under prosedyren.

Før prosessen starter, vil tannlegen din bruke en lokal bedøvelse som minimerer smerte. Du kan fortsatt høre press under rengjøring, men du bør ikke prøve smerte under den faktiske prosedyren.

Fordi den lokale bedøvelsen forsvinner etter rotkanalen, kan du føle en liten smerte og følsomhet. Dette er relatert til rengjøringsprosessen. Under rengjøringsprosessen gjør tannlegen en liten åpning i tannkransen og renser den syke massen alle’innsiden av tannmasse rommet. Selv om det er ubehagelig, bør smerte og følsomhet som følge av en rotkanal vare noen dager.

Fordi smerte etter en rotkanal er generelt mild, vil du sannsynligvis trenge bare motdrevne tellermedisiner for å lindre. Disse inkluderer acetaminophen (Tylenol) og Ibuprofen (Advil, Motrin IB). Vi anbefaler deg å konsultere legen din før du tar disse stoffene for å sikre at de ikke samhandler med kosttilskudd eller resepter du allerede tar.

Du bør også unngå å tygge harde matvarer umiddelbart etter rotkanalen, da dette kan indusere mer smerte.

Når skal du søke hjelp

Kanalsmerter bør reduseres over tid. Hvis du fortsatt føler smerte eller hevelse, bør du konsultere tannlegen din. De fleste trenger en eller to økter For at en rotkanal skal lykkes. I de mest alvorlige tilfellene kan det hende du trenger mer rengjøringssessioner. Gjentatt smerte kan være en indikator på dette.

Symptomene bør bli dempet hvis du antar bench-top smertestillende stoffer. Ellers kan legen anbefale narkotisk ibuprofen eller smertestillende midler. Disse tas kun midlertidig.

Når tannen din er fullstendig behandlet, kan tannlegen din bruke en krone. Disse kan være laget av metall, porselen eller gull. L’ide her er å hindre fremtidig skade på en allerede delikat tann. Noen ganger er smerte en midlertidig sikkerhetseffekt når du blir vant til en krans bare posisjonert.

Smertebehandling

Smerter utenfor en rotkanal bør adresseres med tannlegen din. I tillegg til midlertidig å ta medisiner, er det andre ting du kan gjøre for å håndtere smerte fra en rotkanal. Ta vare på tennene er et must, og du bør unngå hard og sprø mat til smerten forbedres. Selv slutte å røyke kan hjelpe.

Du kan også vurdere anti-stressaktiviteter som en smertestillingsmetode. Meditasjon, Yoga og Tai Chi er alle praksiser som også kan viderekoble L & # 8217, oppmerksomhet fra smerte.

Outlook

En vellykket rotkanal kan forårsake en liten smerte i noen dager. Dette er midlertidig og bør forsvinne alene til du trener oral hygiene. Du bør se tannlegen din for en sjekk hvis smerten varer mer enn tre dager.

A’alternativ til en rotkanal er en tannutvinning, hvor tannlegen kan erstatte en skadet tann med en bro, en delvis protese eller en plante. Dette kan være en dyr behandling og krever vanligvis flere besøk til legen.

Hvis du er en kandidat til en rotkanal, vil du sannsynligvis oppleve mindre smerte over tid. I følge American Endodisti Association, Du er mer sannsynlig å være smertefri for noen som velger å ikke ha en rotkanal.

Forslag til oral helse

God muntlig helsepraksis kan bidra til å lindre smerte fra en nylig rotkanal. Disse kan også hjelpe din nye krone i mange år å beskytte alle andre tenner. Vurder følgende forslag:

  • Ikke spis overdreven hard mat, spesielt umiddelbart etter en kanalbehandling.
  • Vask tennene minst to ganger om dagen. Sørg for å flytte tannbørsten med delikate sirkulære bevegelser for å rense tennene dine uten å forverre dem. Vi anbefaler deg å være spesielt oppmerksom på tannen med den siste rotkanalen.
  • Bruk tanntråden en gang om dagen for å hindre fremtidige infeksjoner.
  • Redusere mengden søtet mat og drikke det forbruket.
  • Programmet en vanlig rengjøring for å holde tennene og fri for infeksjoner.