Smerter etter massasje: Hvorfor skjer og hva de skal gjøre

Del på Pinterest

Mest sannsynlig å planlegge en massasje for å flyte i en euforisk avslapningstilstand og bli litt & # 8216, lettelse fra avhandlingsmuskler, smerte eller skade. Men som en del av helbredelsesprosessen, kan du føle en viss grad av ømhet eller muskelstivelse senere.

Akkurat som du kanskje føler deg vondt etter en trening, kan massasjen stimulere områder i kroppen din som du ikke har nylig målrettet. Hvis du føler smerte i en kropp, kan du ubevisst ignorere dette punktet, noe som kan forårsake spenning. En massasje kan markere områdene i kroppen din der du holder spenningen.

Noen typer massasje, som dype vev, er mer sannsynlig å forårsake smerte på postmassasje. Hvis du er superfølsom, har du mye smerte eller spenning, eller vil bare unngå å føle deg dårlig senere, velge en massasje som bruker et lett og delikat trykk.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor du kan føle seg vondt etter en massasje, hvordan å minimere ubehag og forskjellige typer massasje tilgjengelig.

Fordi dette skjer?

Det er normalt å føle seg smertefullt etter en massasje. Teknikken bærer blod og næringsstoffer til musklene mens du eliminerer toksiner. Etter stimulerte musklene som du vanligvis ikke bruker, kan du prøve en forsinket muskuløs muskel ømhet. Dette er en fysisk respons alle’betennelse mens kroppen din helbreder.

Dette kan skje hvis musklene dine ikke brukes til å massere eller hvis du har melkesyre-acidose, som er en akkumulering av melkesyre i kroppen din. På samme måte som kroppen din blir vant til treningen, trenger musklene tid til å bli vant til å bli manipulert på visse måter.

Du kan oppleve betennelse og smerte i områder som trenger helbredelse. Hvis du har nakkesmerter etter en massasje, kan det for eksempel være et tegn som bringer mye spenning i det området. Du kan ha begrenset fleksibilitet og mobilitet i nakken på grunn av arbeid på pulten eller bøye fremover gjentatte ganger.

Hvis du ikke har gjort en nylig massasje, eller hvis det er din første, er det mer sannsynlig at du vil føle deg sår etter deg. Kroppen din vil skape muskelminne hvis du gjør hyppige massasjer, så prøv å bli justert med øktene dine når det er mulig.

9 måter å lindre smerte på

Vanligvis er enhver postmassasje smerte dempet innen en dag eller så. I mellomtiden er det flere måter å lindre smerte på.

1. Hold deg hydrert

Drikk mye vann før og etter massasjen. Dette bidrar til å eliminere giftstoffer eller syrer som kommer til overflaten under massasje.

Unngå alkoholholdige drikkevarer, sukker og inneholder koffein. Sammen med vann, velg sunne alternativer som kokosnøtt vann, frisk frukt eller grønnsaksjuice eller urtete.

2. Forlenge

Etter massasje, kjør noen strekkøvelser alene. Dette bidrar til å frigjøre muskelspenning, forbedre fleksibiliteten og forbedre sirkulasjonen. Det er også en fin måte å komme i tråd med kroppen din, lindre stress og roe ditt sinn.

3. Varmebehandling

Varm kroppen din for å fremme avslapning. Ta en varm dusj eller gå til badstue. Tilsett natriumbikarbonat eller Epsom salt til et bad og fordyp i maksimalt 30 minutter. Du kan også bruke en elektrisk tallerken eller en varm rispose på ethvert sårområde i opptil 15 minutter om gangen.

4. Essensielle oljer

Du kan også bruke essensielle oljer for å lindre smerte. Legg til noen få dråper på badet ditt eller dusj eller bruk en diffusor. Eller du kan kombinere essensielle oljer med en vektorolje for den aktuelle applikasjonen eller for bruk i en vikle.

5. Aktuell behandling

Påfør muskel rubbing eller CBD Lotion Det er også en fin måte å administrere automaten et par ganger om dagen. Du kan dedikere noen få minutter til applikasjonen av salven mens du gir deg en mini-massasje i prosessen.

6. Herbal lettelse

Det er flere urter som kan stimulere muskelavslapping og redusere betennelse. Du kan ta dem som kapsler, farging eller te.

Noen urtealternativer inkluderer:

 • gurkemeie
 • krysse
 • svart pepper
 • ingefær
 • kanel
 • hvitløk
 • Cayenne

7. hvile

Ta deg tid til å hvile og lade deg opp. Hvis du kan, bygge tid til å hvile etter massasje. Løft føttene og bena med puter og ta litt og lytte til favorittmusikken din, lese en bok eller sove.

8. Guidet meditasjon

Ligge på en madrass eller en polstret seng og lytter til et opptak av bevissthet. Dette kan ta form av en guidet meditasjon, en kroppsskanning eller Nidra Yoga. Sjekk kroppen din og merk hvor du kan løsne spenningen.

9. Kald terapi

Bruk en ispakke på ethvert sårområde i 15 minutter om gangen et par ganger om dagen. Eller lage et isbad for å lindre betennelsen, lindre smerte og øke blodstrømmen. For å sikte på et lite område av kroppen, kan du bruke en liten isbeholder.

Typer av massasje

Det er forskjellige typer massasje å velge mellom, alt annet for trykk og intensitet. Dette gjør det enkelt å finne minst en fyr du liker, og er mer egnet for dine mål og behov.

Svensk massasje er en av de vanligste typene i vestlig verden. Ofte referert til som en klassisk massasje, fokuserer denne delikate teknikken på’lindring av muskelspenning og avslapningsfremme. Andre alternativer inkluderer aromaterapi, shiatsu og varme steiner.

Dyp vevsmassasje bruker sterkere press og kan forårsake mer smerte. Det brukes ofte hos personer som har skader eller kronisk smerte. Trigger Point, Tuina og Sports Massasje er også alternativer som bruker sterkere press.

Når skal du snakke

Det er viktig å etablere en åpen kommunikasjon med din terapeut. Før # 8217; Avtale, snakk med dem om alle bekymringene du har om kroppen din og diskutere trykket du foretrekker.

Din terapeut vil sjekke under massasjen, men hvis du føler deg ubehagelig, eller du vil prøve et annet press, snakk. Massasje bør ikke være smertefull på ingen tid.

La din terapeut vite om det er steder hvor du vil utøve en annen type press eller unngå deg også. Gi stemmen din til dine intensjoner for massasje. En massasje for å lindre dype muskelknuter vil være svært forskjellige fra en massasje for å stimulere avslapning, så hold det i bakhodet.

Det er også viktig at din terapeut vet om du har helseproblemer eller skade.

Når skal du se en lege

Kontakt legen din dersom du har hals eller ryggsmerter etter en massasje eller kontinuerlig, spesielt hvis du ikke er sikker på årsaken. Hvis du føler deg alvorlig eller langvarig smerte, kan det skyldes en underliggende tilstand eller ubehandlet skade. I alle fall er det viktig at du har en konsultasjon for å bestemme den beste behandlingsplanen.

Snakk med legen din om massasjealternativer hvis:

 • Den har kreft
 • jeg er gravid
 • har brenner eller sår
 • brudd
 • Den har en hemorragisk lidelse
 • Ta medisiner for å fluidifisere blod
 • Den har en alvorlig osteoporose
 • Den har en seriøs trombocytopeni
 • Den har en dyp venøs trombose

Bunnlinjen

Hvis du føler smerte etter en massasje, er du sikker på at det er en vanlig begivenhet. Fortsett å forbedre ditt velvære og redusere smerte ved å ta vare på deg selv etter hver massasje.

Få massasje på konstant basis for å maksimere fordelene og minimere ubehag. Erfaring med ulike typer, trykk og massører for å finne den beste løsningen for dine mål og behov.