Smerter Alle & # 039; Inguine: Årsaker, Diagnose og Behandlinger

Beskrivelse

Lysken er A’område av hoften mellom magen og låret. Det er hvor L & # 8217 slutter; Abdomen og startben. L’Inguinal-området har fem muskler som jobber sammen for å flytte benet. Disse kalles:

 • Addactor Magnus
 • Lang adductor
 • Addactor Magnus
 • Gracilis
 • pektineus

Smerte alle’inguine er noe ubehag i Quest & # 8217;. Smerte kommer vanligvis fra en skade forårsaket av «8217; fysisk aktivitet, som sport. En muskel trukket eller spent i det inguinal området er en av de vanligste lesjonene blant idrettsutøvere.

Hva forårsaker min smerte på inguinen?

Smerte alle’inguine er et vanlig symptom og kan skje med noen. Det er noen mulige årsaker til smerte ALLE’lysken som er mer vanlige enn andre.

Mest vanlige årsaker

Den vanligste årsaken til smerte All’inguine er en strekning av muskler, ledbånd eller sener i det inguinal området. Denne typen lesjon forekommer oftere i idrettsutøvere, som nevnt i en 2019 Studio Publisert i magasinet BMJ Open sport og treningsmedisin.

Hvis du trener en kontaktsport, som fotball, rugby eller hockey, vil du sannsynligvis ha smerte på et bestemt punkt på et bestemt tidspunkt.

A’annen vanlig årsak til smerte Alle’Inguine er en inguinal brokk. En inguinal brokk på 8217 oppstår når de indre stoffene i # 8217; magen presser gjennom et svakt sted i musklene i inguinen. Dette kan skape en fremspringende knutepunkt i det ingualske området og forårsake smerte.

Selv nyre steiner (små harde mineralforekomster i nyrer og blære) eller beinfrakturer kan forårsake smerte ved inguinen.

Mindre vanlige årsaker

De mindre vanlige forstyrrelsene og forholdene som kan forårsake smerte eller irritasjon alle «8217; inguine er:

 • Intestinal betennelse
 • Testikulær betennelse
 • Svelgede lymfeknuter
 • Ovariecyster
 • knuste nerver
 • Urinveisinfeksjoner (UTI)
 • Artrose av’hip

Diagnose av smerte Alle’inguine

De fleste tilfeller av smerte alle’lysken krever ikke medisinsk behandling. Du bør imidlertid konsultere en lege hvis du føler deg intens og langvarig smerte ledsaget av feber eller hevelse. Disse symptomene kan indikere en mer alvorlig tilstand.

Legen din vil evaluere symptomene dine og vil spørre deg om informasjon om en ny fysisk aktivitet. Denne informasjonen vil hjelpe legen din diagnostisere problemet. De vil derfor utføre en fysisk undersøkelse av det inguinalområdet sammen med andre tester, om nødvendig.

Hernia test

Legen vil sette en finger i skrotet (sekken som inneholder testiklene) og vil be deg om å hoste. Hoste øker trykket i # 8217; magen og skyver tarmen i # 8217; åpningen av brokk.

X og ultralyd stråler

X-stråler og ultralyd kan hjelpe legen din til å se om en beinfraktur, en testikulær masse eller en ovariecyste forårsaker smerte alle & # 8217;.

Komplett emochrome (CBC)

Denne typen blodprøve kan bidra til å avgjøre om det er en infeksjon på 8217;.

Behandling for smerte Alle’inguine

Behandling for smerte Alle’Inguine vil avhenge av den underliggende årsaken. Ofte kan du behandle små stammer hjemme, men smerte alle’mer alvorlig lysken kan be om medisinsk behandling.

Hjemmehjelp

Hvis smerten Alle’Inguine er resultatet av en innsats, er hjemmebehandling sannsynligvis det beste alternativet. Hvile og ta en pause fra # 8217; fysisk aktivitet i to eller tre uker vil tillate at belastningen kan helbrede naturlig.

For å håndtere smerte og ubehag, kan smertestillende stoffer tas, inkludert paracetamol (Tylenol). Også l’anvendelse av ispakker i 20 minutter noen ganger om dagen kan være D’hjelp.

Medisinsk behandling

Hvis en knust bein eller en brudd er årsaken til smerte alle’lysken, kan kirurgi trenge å reparere beinet. Det kan også være nødvendig å operere hvis en’inguinal brokk er årsaken til symptomene

Hvis boligpleie metoder ikke virker for stressskade, kan legen foreskrive legemidler som reduserer betennelsen for å lindre symptomene. Hvis dette ikke virker, og du har tilbakevendende innsatsskader, kan de råde deg til å gå til fysioterapi.

Vet når du skal kontakte legen din

Snakk med legen din om dine symptomer hvis du har en smerte fra moderat til alvorlig alle «-regn eller testikler i mer enn noen få dager.

Kontakt legen din umiddelbart hvis:

 • Merk fysiske endringer i testikler, for eksempel knuter eller hevelse
 • Merk blod i urinen
 • Prøv smerte spredt til nedre rygg, bryst eller alle «8217;
 • Utvikle feber eller kvalme

Hvis du har noen av disse symptomene med smerte alle’lysken, ser etter akutt medisinsk hjelp.

Disse symptomene kan være tegn på en mer alvorlig tilstand, for eksempel A’testikulær infeksjon, testikulær twist (Twisted testicle) eller testestestal kreft. Du bør også se etter nødhjelp hvis du har en sterk smerte i testiklene som oppstår plutselig.

Forhindre smerte Alle & # 8217;

Det er noen skritt du kan gjøre for å unngå smerte på inguine.

For idrettsutøvere er delikat strekk en måte å bidra til å forhindre skader. Gjør en langsom og konstant oppvarming før’fysisk aktivitet kan bidra til å redusere risikoen for skade på inguine, spesielt hvis du gjør det konsekvent.

Hold en sunn vekt og vær forsiktig når du hevder tunge gjenstander kan bidra til å forhindre brokk.