Smerte under L & # 039; Venstre armhule: Vanlige årsaker og behandling

Beskrivelse

Din armhule er et «-følsomt område som inneholder nerver, blodårer og lymfeknuter. Så det er ikke ubehagelig å prøve ubehag og smerte alle’venstre armhule. Denne smerten kan variere fra mild til alvorlig og er ofte resultatet av A’infeksjon, betennelse eller irritasjon. Imidlertid kan mer alvorlige tilfeller være en indikasjon på en alvorlig tilstand eller komplikasjon.

Årsaker til smerte All’venstre armhule

Hvis du føler deg smerte under L’venstre armhule, kan det være en rekke grunner til ubehag, inkludert:

Allergisk reaksjon

Deodoranter, parfymer, lotioner og vaskemidler for kroppen er irriterende for vanlig hud. Hvis du har sensitiv hud eller du har kjente hudsykdommer, kan noen av disse elementene utløse en reaksjon og forårsake smerte. Andre symptomer forbundet med hudirritasjon eller allergener inkluderer:

 • betennelse
 • utslett
 • rødhet
 • opphovning
 • klø
 • varme

Hvis du har en allergisk reaksjon fra # 8217; bruk av et kosmetisk eller deodorant-produkt, avbryter umiddelbart L’bruk og kontakt legen din for å unngå mer alvorlige symptomer.

Barbering

En feilaktig eller ineffektiv barbering kan også forårsake smerte under L’venstre armhule. L’bruk av fasade eller skitne kniver kan øke risikoen for infeksjon og forårsake betennelse i hårsekkene. Som et resultat kan du merke små smertefulle fremspring eller inngrodd hår.

For å unngå dette ubehag, bruk alltid et rent og skarpt blad under barbering. Også, sørg for at du fukter huden for å unngå A’overdreven tørrhet og friksjonsirritasjon.

Infeksjon

Det er kjent at bakterielle hudinfeksjoner forårsaker ubehag under armen. Bakterier trives i varme og fuktige miljøer. Som et resultat kan du prøve irritasjon, smerte eller hevelse på grunn av en bakteriell infeksjon på 8217.

Andre hudinfeksjoner kan forekomme etter en sopp eller en kronisk medisinsk tilstand kjent som hydrosadenitt.

L’Hydrosadenitt oppstår når hårsekkene og sebaceous kjertlene er tilstoppet, spesielt under armhulen og alle «8217; inguine. Denne tilstanden beskrives ofte som en alvorlig form for akne. Immunsystemet kan for mye reagere på betennelsen, noe som fører til tykke arr og dype hudinfeksjoner.

I tillegg til smerte kan du prøve:

 • klø
 • ømhet
 • Flere cyster og koker
 • gjentatte infeksjoner

For vanlige hudinfeksjoner vil legen generelt foreskrive antibiotika eller antifungale legemidler for å behandle tilstanden. Med hydrosadin, sannsynligvis vil du ta antiinflammatoriske stoffer og leger anbefaler ofte kirurgi. Antibiotika er reservert for mye større infeksjoner.

Muskel innsats

Hvis du trener regelmessig eller praktiserende sport, kan du ha lidd en muskuløs strekk på et bestemt tidspunkt. Vektløfting eller deltakelse i kontaktsport som krever overdreven strekking av muskler, kan forårsake smerte og spenning. Denne smerten kan forekomme i musklene i armene og i armpittene. For mindre lesjoner forbedres smerte generelt innen en uke.

Hvis smerten fortsetter i mer enn syv dager og ikke forbedrer seg med strekk og hvile, eller hvis du oppdager en smertefull nodule nær eller rundt’armhule, planlegg et besøk med legen din. En økning i smerte eller en knutepunkt kan være en indikasjon på en strekk eller en tåre som kan kreve en medisinsk behandling.

helvetesild

L’herpes zoster er en «8217; infeksjon forårsaket av viruset på Zoster Varicella, det samme viruset som er ansvarlig for vannkoppen. Forårsaker en smertefull hudutbrudd vanligvis observert på brystet, ryggen og armhulen.

Andre tegn på denne infeksjonen inkluderer:

 • Prikking i det berørte området
 • brennende eller kløe
 • blinkers
 • Intens smerte før du utvikler utsletten

Behandling krever orale antivirale legemidler for å forbedre symptomene og holde viruset i sjakk. Hvis smerten din ikke forbedrer, kan legen foreskrive smertestillende stoffer eller antiinflammatoriske stoffer for å redusere symptomene i # 8217; interessert område.

utvidelse av lymfeknuter

Du har en rekke lymfeknuter i hele kroppen, inkludert området i nærheten av området, som en armhule, hvor de generelt er mer mange. Cellene Alle’Interiør i lymfeknuter bidrar til å bekjempe infeksjoner. Hvis du utvikler en betydelig viral eller bakteriell infeksjon i kroppen din, kan lymfeknutene svulme og forårsake smerte under armhulen.

Brystkreft

Brystkreft kan være A’annen årsak til hevelse og armhule smerte. I sine opprinnelige stadier kan du finne noen eller ingen symptomer. Hvis kreften sprer seg ut av brystet, kan det påvirke lymfesystemet, og du kan merke en liten knute under armen. Disse svelgede lymfeknuter kan forårsake ubehag.

Hvis du oppdager uregelmessigheter over eller rundt og # 8217; armhule eller bryst, kontakt lege umiddelbart. Brystkreft kan være til stede, selv om du ikke hører et brystnitule. Behandlingsalternativer avhenger av type og stadium av brystkreft.

Angina

Angina er en tilstand som forårsaker en sterk brystsmerter på grunn av en midlertidig reduksjon i blodstrømmen til hjertet. Smerte oppstår fordi hjerte muskelen ikke mottar nok oksygenert blod for å holde tritt med sin virksomhet. Symptomer på denne tilstanden kan forårsake smerte under L’armhulen og venstre skulder og:

 • utmattelse
 • svimmelhet
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Brystsmerter, kjeve og nakke
 • svette
 • Kvalme og oppkast
 • magesmerter

Behandlingen av angina krever behandling av koronarsykdom med narkotika eller kirurgiske inngrep, sammen med endringer i livsstil for å håndtere tilstanden. Slutte å røyke, administrere hypertensjonen, lavere kolesterol, kontroll diabetes og delta i vanlig fysisk aktivitet, gjør alle deler av forvaltningsplanen.

Når skal du se en lege

Smerten i armhulen forårsaket av en liten irritasjon eller muskelspenning bør reduseres innen en uke. Men hvis smerten er forårsaket av en helse komplikasjon eller en’mer alvorlig infeksjon, vil symptomene fortsette, og det kan være utvidet behandling.

Outlook

Flere årsaker kan utløse smerte under L’venstre armhule. Mens mange vil bli bedre, kan de mest alvorlige tilfellene kreve medisinsk inngrep og til og med kirurgiske prosedyrer.

Ikke selv diagnostisere armhule smerter, spesielt med feber eller forstørrelse av lymfeknuter, som kan være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Diskuter symptomene og behandlingsalternativene med legen din for å sikre at du får den beste omsorg.