Smerte under høyre bryst: årsaker og behandlinger

Beskrivelse

Noen kvinner kan prøve en sterk smerte under det rette brystet som går og kommer. Andre kunne oppleve det hver gang de tar pusten. Noen ganger utstråler denne smerten på baksiden, til armhulene eller opp til brystbenet.

Svært ofte er denne smerten ikke en grunn til bekymring. Men i noen tilfeller kan det indikere en tilstand nedenfor. Les videre for å lære mer.

Årsaker til smerte under høyre bryst

De mulige underliggende forholdene som er forbundet med smerte under det høyre brystet, ligner smerten under venstre bryst, med noen unntak. For eksempel er høyre side ikke så nært forbundet med hjerteinfarkt. Dette er fordi hjertet er litt & # 8216; mer på venstre side og i midten av brystet.

Noen vanlige årsaker forbundet med smerte under eller nær høyre bryst inkluderer:

Pleurisy

Pleurise er en’brystfôrbetennelse, utenfor lungene. Hvis den rette lungen er imponert, vil du føle smerte på høyre side av brystet.

Andre symptomer inkluderer generalisert thorax smerte og smerte som blir verre med dype åndedrag. Du kan lage overfladiske puste for å unngå verre smerte.

Behandlingen avhenger av den underliggende årsaken. Det er imidlertid generelle retningslinjer for behandlingen du kan følge. De inkluderer:

 • Selvmedisinering. Hvilte nok og avslappet av intens trening.
 • Bench-Top Drugs (OTC). For eksempel, L’ibuprofen (Advil) kan bidra til å lindre smerte og redusere betennelse.

Kostkryss

En ribbe lesjon kan forårsake smerte under høyre bryst. Andre symptomer inkluderer å ha en eller flere veldig ømme og smertepunkter når de gjør dype puste eller fakkel kroppen.

For å ta vare på en ribbeinskade, vil legen sannsynligvis fortelle deg å gå sakte med den fysiske aktiviteten for en PO & # 8216;. Unngå å trene trykk på brystet mens ribben helbreder. Frakturene og blåmerker generelt helbrede i omtrent seks uker.

Legen kan også anbefale ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) fra disken. Disse inkluderer:

 • Ibuprofen (Advil)
 • Natrium Napossene (Aleeve)
 • aspirin

Hiatal brokk

IATAL Ernies oppstår når en’Hernia utvikler seg fra magen og skyver gjennom membranen i thoraxhulen. Dette fører til frigjøring av magesyre i halsen, noe som resulterer i mageforbrenning og tegn på overflødig gass, som en belching.

For å behandle A’Hiatal Hernia, kan legen foreskrive benk eller reseptbelagte legemidler for å redusere magesyren, for eksempel:

 • Cimetidin (Tagamet)
 • Famotidin (pepcid)
 • Ranitidin (Zantac)

I noen tilfeller kan legen foreskrive en sterkere magesyrereduksjon, for eksempel RabePrazol (Aciphex) eller Pantoprazol (Protonix). I alvorlige tilfeller kan legen anbefale kirurgi.

Irritable Colon Syndrome

Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS) er en kronisk tilstand som slår tykktykken Crasso. Det forårsaker magesmerter, hevelse og andre irriterende fordøyelsessymptomer.

Smerte forekommer vanligvis i den nedre delen av # 8217; magen, men kan forekomme i andre deler av # 8217; Abdomen og utstråle til tilstøtende områder. Hvis du tror at din høyre brystsmerter skyldes IBS, sikrer du en avtale med legen din.

Behandlingen av IBS innebærer endringer i kostholdet og livsstilen. Legen din kan også gi deg en av de mange stoffene som passer best for din spesielle situasjon, inkludert:

 • Antikolinergiske legemidler, som dicklomina (bentyl)
 • Tricykliske antidepressiva, som imipramin (tofranil) eller desipramin (Norpramin)
 • SSRI Antidepressiva, som fluoksetin (prozac) eller paroksetin (paxil)
 • Smertelig narkotika, som Pregabalin (Lyrica) eller Gabapentin (Neurontin)

Costocondritis

Denne tilstanden oppstår på grunn av # 8217; betennelse i brusken til thoraxburet mellom ribbenene og brystbenet. Fordi costocondritis har en tendens til å manifestere seg i # 8217; sentralområdet i brystet, nær brystbenet, kan du føle smerte under venstre eller høyre bryst. Costocondrite går ofte bort alene. I noen tilfeller kan det være nødvendig mange uker å løse.

For å behandle kostnadscondritisen, kan legen foreskrive fysioterapi, en av de mange stoffene eller begge deler. Narkotika for å behandle denne tilstanden inkluderer:

 • Fans, som ibuprofen eller natriumfelt i benk eller reseptbelagte doser
 • narkotika, for eksempel hydrokodon / paracetamol (vicodin) eller oksykodon / paracetamol (percocet)
 • trisykliske antidepressiva, som L’Amitriptilin (Endep, Elavil)
 • Nevropatisk smertebehandling, som gabapentin (neurontin)

Hva er perspektivet?

I de fleste tilfeller er smerte under riktig bryst ikke alvorlig. Men hvis smerten er alvorlig eller vedvarer, gjør du en avtale med legen din.

Hvis du har en av de ovennevnte forholdene, kan legen din bidra til å forhindre smertestillende eller refusjon av smerte og hjelpe deg med å lindre og administrere symptomer.