Smerte til åreknuter: Hva du føler og lettelse

Chi har åreknuter?

Åreknuter er forstørrede årer med en titt som ligner på et tau. Vanligvis er de lilla eller blå farge, de forekommer nettopp under huden og påvirker generelt ben og føtter.

Så langt som 23 prosent av alle voksne lider av denne venium sykdommen i USA rundt 33 millioner av disse menneskene er eldre, i alderen mellom 40 og 80 år.

Åreknuter er forårsaket av funksjonsfeilventiler i venene som ikke er i stand til å bringe blod til hjertet effektivt fordi de jobber mot tyngdekraften.

Informasjon om behandlingsalternativer for åreknuter »

Symptomer på åreknuter

For noen er åreknuter bare en estetisk bekymring. Det er ingen bevis av en direkte sammenheng mellom utseendet på åreknuter og ubehag som forårsaker. Faktisk kan store og vridne årer ikke forårsake ubehag, mens skadede vener som er mindre synlige, kan bli ekstremt smertefulle.

Generelt bidrar ulike symptomer til den generelle følelsen av smerte og ubehag:

  • Følelse av tunge og vondt ben
  • muskel kramper
  • Følelse av pulseringer og brenner til bena
  • Hevelse til kalvene og rundt anklene
  • Ubehagelig rundt et bestemt område av venene

Alle disse symptomene blir vanligvis mer irriterende i varme dager. Blodkarene har en tendens til å ekspandere med høyere temperaturer, noe som gjør at ventilens korrekte funksjon enda vanskeligere. Symptomene forverres selv med dagens passasje og mer blod akkumuleres rundt anklene. Selv forlengede perioder med å sitte eller stå, anses som forverrende faktorer og kan forårsake smerte.

Hvordan få smertelindring til åreknuter

Det er forskjellige måter å lindre smerte forårsaket av åreknuter.

Løft bena dine

For umiddelbar lindring av smerte og ubehag forbundet med åreknuter, øker beina over hjertet. Du kan plassere føttene på et bord, strekke dem på en vegg eller ligge på sengen og plassere bena på tre eller fire puter. Dette vil bidra til å gjøre blodstrømssirkulasjonen lettere på bunnen av kroppen mot hjertet og de venøse ventiler vil fungere mer effektivt.

Bo med bena hevet i minst 15 minutter om gangen & # 8211; Dette bør bidra til å redusere hevelse og lindre smerte.

Tren og strekk bena

Det kan også være en kort øvelse for å strekke kalvemuskulaturen noen ganger om dagen. Blir ofte føttene dine, spesielt i lange reiser når bena for bena er begrenset.

Hvis du trenger å sitte eller stå i arbeidet ditt, bytt posisjon minst hvert 30. minutt og brett knærne regelmessig.

Riktig hydrering og fysisk bevegelse støtter en sunn blodsirkulasjon, og drikk deretter nok vann og flyttes mest mulig.

USA L’kaldt vann

Hvis på slutten av dagen er beina skadet, vask med kaldt vann. Kald temperaturer forårsaker krymping av blodkar. Dette bør lindre hevelse og følelsen av assosiert tyngde, samt generelt ubehag og benkramper.

Unngå å lage varme bad og pass tid i badestampene. Varmen har en negativ effekt på venene, og smerte smerter kan bli verre hvis du bruker for mye tid på # 8217; varmt vann.

Forhindre smerte

Som for mange andre kroniske forhold, er forebygging grunnleggende. Iført spesielle kompresjonstrømper kan forhindre symptomer som hevelse og tunge ben, slik at du kan unngå smertefulle kramper mot slutten av dagen og om natten. Bruk kompresjonstrømper om morgenen før du begynner å gå, er nøkkelen til å nyte fordelene. Når blodet begynner å gruppere rundt anklene, vil selv kompresjonstrømper ikke være like effektive for å hjelpe tunge og vondt ben.

Også høye hæler og stramme klær vil ikke føle åreknuter bedre. Flytt for mye press på forskjellige områder av kroppen og smal blodstrømmen. Prøv å bære komfortable sko og klær, spesielt hvis du forventer å stå hele dagen.

Når skal du se en lege

Hvis åreknuter forårsaker smerte og irritasjon regelmessig, snakk med legen din. Åreknuter har en tendens til å forverres over tid. Så behandlingen av den underliggende tilstanden kan resultere i en mer effektiv løsning på smerten din enn en midlertidig korrigering av symptomer.