Smerte til gravide tenner: årsaker, behandlinger og hjemmelagde rettsmidler

Del på Pinterest

Graviditet er en vakker tid, og selvfølgelig vil du gjøre alt for å sikre 9 sunne måneder. Dette inkluderer å få en «8217; tilstrekkelig prenatal assistanse, opprettholde et sunt kosthold, gjør fysisk trening og til og med gi opp noen vaner (ciaooooo, ikke-alkoholiske cocktailer).

Men selv om alt dette er viktig for din generelle helse under graviditet, er det også viktig at du ikke har utsikt over tannhelsen din.

Et uventet graviditetsproblem er smerten eller følsomheten til tennene, men med gode tannvaner og et besøk til tannlegen din, kan du holde tennene og tannkjøttet sunne.

Hva er årsakene til smerte til tennene under graviditeten?

De fleste gravide involverer noen ubehag under graviditeten.

Alle har hørt historier om forferdelig morgen kvalme og er ikke en hemmelighet som graviditet broshoues til føtter, ryggsmerter, tretthet og hjernefokus. (Takket være himmelen er barnet på slutten av denne turen virkelig verdt det.)

Men når det gjelder smerte eller følsomhet for tennene, kan dette graviditetsproblemet ta deg av. Imidlertid er tannproblemer under graviditeten mer vanlige enn noen tror.

Kroppen lider mange endringer under graviditeten: Du kan takke hormonelle endringer for dette. På samme måte som en økning i østrogen og progesteron kan være ansvarlig for symptomer som oppkast og kvalme, kan disse endringene også gjøre deg sårbar for dental plakett.

Denne plakkakkumuleringen kan være hovedårsaken til blødningen av tannkjøtt og # 8217; betennelse, en tilstand som kalles gingivitt fra graviditet. Treffer opp til 75 prosent gravide, så hvis det bare er en.

Og avhengig av tyngdekraften til den gravide gingivitt, kan du utvikle en periodontal sykdom. Dette er en alvorlig gingivalinfeksjon som ødelegger beinene som støtter tennene, noe som fører til tapet av tenner.

Noen kvinner utvikler også gravide tumorer, forårsaket av for mye plakett. Ikke bekymre deg: de spiller skummelt, men de er ikke-kreftlige vekst på tannkjøttet.

Tydeligvis kan kreft eller ikke, denne overdrevne veksten av vev (som ofte oppstår i løpet av andre kvartal) forårsake ømhet og smerte, noe som gjør det vanskelig å spise eller drikke. Den gode nyheten er at disse svulstene vanligvis forsvinner etter fødselen.

Som om disse mulighetene ikke var tilstrekkelig, kan graviditet også endre appetitten og er helt normal for å ønske seg visse matvarer. Problemet er at du ikke er sannsynlig at du vil ha sunn mat.

Hvis du stadig ser etter sukker eller rike karbohydrat snacks for å tilfredsstille cravings, C’er risikoen for karies, noe som resulterer i karies.

Og hvis du har den uheldige glede å leve med sur refluks eller morgenkvalme, kan hyppig oppkast eller magesyre i munnen sakte skade glasjen i tennene, utløse følsomheten til tennene.

Hva er behandlingen for tenner smerte under graviditeten?

At du har en tenner, tannkjøttet holder eller sår, smerten til munnen må ikke være en spoiler.

Først av alt: gå til tannlegen din

Hvis du har en smerte i tennene som ikke forsvinner, ikke lider i stillhet. Kontakt tannlegen din med en gang, og ikke glem å si at du er gravid.

Det er trygt å kjøre tannradiografier og noen tannprosedyrer under graviditeten. Men avhengig av hvor langt du er, kan tannlegen din anbefale deg å forsinke noen behandlinger i hvert fall til andre kvartal.

Dette kan skje hvis du trenger en «8217; fylling eller radikulær kanal, som krever lokal eller generell anestesi og kan øke risikoen for abort i første kvartal.

Men siden barnets vitale organer er utviklet av andre kvartal, er en lavere risiko for bivirkninger når tannleger forsinker visse prosedyrer, ifølge Mayo Clinic.

Hold deg opp med rengjøringen

For å være tydelig, ødelegger rutinemessig tannrengjøring ikke barnet ditt, slik at du kan fortsette å planlegge disse rengjøringene normalt. Faktisk kan rengjøring av tenner eliminere følsomhet forårsaket av for mye plakett.

En rengjøring kan også behandle gingivitt av graviditet. På grunn av risikoen for gingivitt under graviditet, kan tannlegen din også gi deg hyppigere rengjøring under graviditet, kanskje hver 3. måned i stedet for hver 6. måned.

Fjerning av platen kan også lindre ubehaget av graviditetsvulster, ikke-kreftvekst på tannkjøttet. Jeg vet bare at svulsten kanskje ikke forsvinner til etter fødselen, og det er greit.

Få mer spesifikke behandlinger, om nødvendig

Noen ganger forstyrrer imidlertid en svulst med å spise. I dette tilfellet kan tannlegen din ta hensyn til fjerning, men du må vente til andre eller tredje kvartal. Denne prosedyren inkluderer lokalbedøvelsen for å dumpe området rundt tannkjøttet.

Hvis en periodontal sykdom utvikler seg under graviditet og tannlegen, unnlater å spare en løs tann, kan utvinningen i andre kvartal stoppe smerte og følsomhet.

Du kan da diskutere tenner erstatningsalternativer med tannlegen som tannimplantat eller en fast tannbro: begge er trygge etter andre kvartal.

Husholdningsartikler for tenner smerte under graviditet

Hvis tannlegen din utsatt en tannbehandling til andre kvartal, i mellomtiden kan du gjøre mye for å lindre smerte hjemme. Du kan begynne å identifisere mat og drikke som forverrer følsomhet eller smerte.

Noen kvinner oppdager at følsomheten øker når de spiser varm mat eller drikke varme drikker, mens andre har følsomhet for kalde drikker eller kald mat. Selv kollenser som inneholder alkohol, kan gjøre smerte verre.

Skyll munnen med varmt og saltet vann kan tilby lindring fra hevelse og # 8217; betennelse. Eller påfør en kald pakke på den ytre delen av kinnet for å lindre betennelsen.

Spør legen din eller tannlegen hvis du er sikker på å ta et antiseptisk for benkbenk eller smertestillende midler som L’Ibuprofen (Advil) eller Paracetamol (Tylenol).

Hvordan forebygge smerte i tennene dine under graviditeten

Med alt du vil gå gjennom under graviditet, fysisk sett, vil du ønske å minimere sannsynligheten for smerte til tennene dine. Du starter med gode muntlige hygienevaner, viktig for risikoen for å utvikle tannproblemer. Her er hva du kan gjøre:

  • Ikke skimp på tannpleie. Du vil bli mer sliten og sår, så det kan være lett å gå til sengs uten å vaske tennene dine, ikke gjør det. God rutine. Vask tennene minst to ganger om dagen og pass flossen en gang om dagen. Bruk også en fluorid tannkrem og en munnvann for å forhindre karies og styrke tenner.
  • Drikk vann eller skyll munnen din etter oppkast, hvis du lider av morgenkvalme. Dette bidrar til å fjerne tannlegevirkningen;. Ikke ta tennene dine umiddelbart, skjønt. Det kan virke rart, men nivået av surhet i munnen øker etter oppkast. Børsting av tennene dine kan gjøre mer skade enn godt, så vent minst en’nå etter oppkast før du vasker tennene dine.
  • Fortell tannlegen din du er gravid og se om du trenger hyppigere rengjøring. Snakk også med helseforsikringsleverandøren. Noen etasjer dekker ekstra tannrengjøring under graviditet.
  • Begrenser sukkerholdige matvarer og karbohydrater. Lag en matbit med sunne matvarer som rå grønnsaker, fullmakt krykere og frukt.

Hva er perspektivet?

Den gode nyheten er at tannproblemer som oppstår under graviditeten, er ofte korte og forbedrer etter fødselen, når hormonelle nivåer går tilbake til normal.

Du kan ikke kontrollere endringene kroppen din lider under graviditet, men du kan sjekke hvor godt du bryr deg om tennene dine. Regelmessig tannrengjøringsprogram under graviditet og informerer tannlegen din av tannsmerter.