Smerte og tretthet: Det er fibromyalgi?

Det er fibromyalgi?

Du er ofte sliten, uansett hvor mye du har sovet. Du føler deg stivnet om morgenen. Smerter forstyrrer livet ditt. Smerten i nakken, bak, tilbake, til brystet, til albuene, til hofter eller knær, gjør at du spør om symptomene dine kan være noe mer enn enkel smerte?

Det kan være fibromyalgi? Bruke denne veiledningen, lær om fibromyalgi, dets symptomer og mulige løsninger på smerten din.

Smerter og sorger

Fibromyalgi er mye mer enn et par smerter og ømhet rundt kroppen din. Hovedfunksjonen er vedvarende smerte gjennom hele kroppen. Denne smerten er ofte beskrevet som en dyp og strålende smerte. Smerte kan øke med aktiviteten, kulde eller # 8217; fuktighet, l’angst og stress. Noen ganger kan han forbedre seg om dagen, men blir vanligvis verre om kvelden.

Fordi smerte anses som utbredt og relatert til fibromyalgi, må det forekomme i alle fire store kvadranter i kroppen: over og i livet, og på begge sider av kroppen.Fibromyalgi er ofte forbundet med vondt poeng, eller forskjellige punkter i kroppen følsom for sterkt press.

Race Points

Siden 1991 har Fibromyalgia blitt diagnostisert med 18 ømme poeng som ligger i hele kroppen. Denne diagnostiske metoden har ofte blitt kritisert fordi den ikke tar hensyn til andre ikke-relaterte smertesymptomer, for eksempel tretthet eller kognitive problemer.

Av denne grunn var de diagnostiske kriteriene oppdatert I mai 2010 for å inkludere alle symptomene, ikke bare smerteposisjoner.

Tretthet og fibromyalgi

Sammen med smerten har de fleste fibromyalgi-pasienter søvnige forstyrrelser som forårsaker kronisk tretthet opp til # 8217; utmattelse. Noen eksperter mener at fibromyalgi hindrer at en person kommer inn i den reparerende delen av søvnprosessen, som er en av hovedtrekkene til # 8217; søvnløshet. Også L’natt apné og rastløs ben syndrom (en lidelse av bevegelse som forstyrrer søvn) har vært assosiert med fibromyalgi relatert tretthet.

Kognitive og fysiske symptomer

Det er kjent at fibromyalgi forårsaker kognitive problemer, for eksempel konsentrasjonsvansker eller informasjonsanrop. Dette fenomenet er kjent som & # 8220; Fibro Fog & # 8221;.

Fysiske symptomer kan inkludere prikking eller nummenhet, hodepine, svimmelhet, større følsomhet for kalde eller varme og fordøyelsesproblemer som syndromet til’irritabel tarm.

Hva forårsaker fibromyalgi?

Det er ingen kjent årsak til fibromyalgi, men foreløpig søk antyder Genetikk de er involvert. Andre studier forbinder virale eller bakterielle infeksjoner til fibromyalgi. bare en annen studere Funnet unormale nivåer av forskjellige hjernekjemikalier som er vanlige blant personer med fibromyalgi:

  • serotonin, en nevrotransmitter som bidrar til å justere stemningen
  • tryptofan, en aminosyre som bidrar til å produsere serotonin
  • substans p, et protein involvert i overføring av smertesignaler fra nerver til hjernen

Fibromyalgi Behandlingsalternativer

For de som lider av mild fibromyalgi, kan symptomene gå bort med en enkel avslapning og livsstilsendringer. utdanning vis at en bedre fysisk kondisjon, spesielt aerob trening, kan lindre symptomene på fibromyalgi. Flere andre alternativer var vellykkede på ulike nivåer, inkludert:

  • Kostholdsendringer
  • smertefulle stoffer
  • antidepressiva
  • massasje
  • akupunktur
  • råd

Andre ressurser for fibromyalgi

Smerten av fibromyalgi, L’søvnløshet og # 8217; tretthet kan dramatisk påvirke kvaliteten på livet ditt. Denne lidelsen har mange myter om det, og derfor er det så viktig å få riktig informasjon.