Smerte i # 039; nedre venstre mage: 14 årsaker

Jeg burde være bekymret for dette?

Del på Pinterest

Nedre venstre side av # 8217; Abdomen er vert for den siste delen av tykktarmen, og for noen kvinner, L & # 8217, venstre eggstokk. Den lille smerten i Quest’området er vanligvis ikke en grunn til bekymring og kan forsvinne alene på en dag eller to.

Hvis smerten skyldes en ulykke eller en ulykke, kaller den umiddelbart lokale beredskapstjenester. Du bør også konsultere en lege umiddelbart hvis du føler deg press eller brystsmerter.

Be noen om å hjelpe deg med å få presserende botemidler eller ta deg til beredskapsrommet, hvis du har:

  • Fiebre
  • Alvorlig unormal følsomhet for å kontakte i # 8217; område bekymret
  • hevelse i Dell’Abdomen
  • avføring
  • Vedvarende kvalme og oppkast
  • Uforklarlig vekttap
  • Skinn som virker gul (gulsott)

Fortsett å lese for å lære mer om smerten i nedre venstre underliv, hva årsaken og når du skal konsultere legen din.

Divertikolitten er en av de vanligste årsakene

I mange tilfeller er den vedvarende smerten som er spesifikk for LE’nedre venstre underlivet forårsaket av divertikolit.

Diverts er små poser skapt av presset på kolon svakhetene. Divensjonaturene er vanlige, og jeg er enda mer etter 40 år. Når en pose tårer, hevelse og infeksjon kan forårsake divertikolitt.

Andre symptomer inkluderer:

Selv om de ikke er så vanlige, kan forstoppelse eller diaré være et tegn på divertikolititt.

Med en mild divertikulitt, svarer de fleste godt for hvile, til en endring i kosthold og antibiotika. Noen mennesker trenger kirurgi hvis tilstanden er seriøs eller gjenopptas.

Andre vanlige årsaker til smerte i # 8217; underlivet

Dette er noen av de vanligste motivene for smerte på begge sider av underlivet.

gass

Passende gass og utbrudd er normalt. Gass kan finnes i fordøyelseskanalen, fra magen til endetarmen. Jeg er det normale resultatet av svelging og fordøyelse.

Gass kan skyldes:

Generelt er det ikke alvorlig å ha gass. Snakk med legen din hvis du er vedvarende, eller hvis du har andre symptomer, som:

Fordøyelsesbesvær

L’fordøyelsesbesvær oppstår vanligvis etter å ha spist. Magen produserer syre når du spiser. Denne syren kan irritere esophagus, magen eller L & # 8217;. Smerte er vanligvis advart på toppen av’magen, men i sjeldne tilfeller kan også påvirke underlivet.

L’fordøyelsesbesvær er vanligvis mild og de fleste kan også føle ubehag, smerte eller brennende følelse.

Andre symptomer inkluderer:

Kontakt legen din dersom fordøyelsesbesværet fortsetter eller forverres.

Brokk

A’Hernia er resultatet av et indre organ eller en «8217, en annen del av kroppen som skyver langs muskelen eller det omkringliggende vevet. Noen brokkene kan virke som en knutepunkt eller en knutepunkt i # 8217; magen eller i # 8217; inguine.

Andre symptomer kan omfatte:

Hver type brokk har forskjellige symptomer. For eksempel produserer de iialalene ikke en knutepunkt.

Den spesifikke årsaken avhenger av typen av brokk. Brokk kan forårsake alvorlige problemer, og kontakt legen din hvis du mistenker at du har en.

Nyrestein

En nyreberegning begynner vanligvis å forårsake problemer når de beveger seg til nyre eller # 8217; ureter, røret som forbinder nyren til blæren.

Stenen kan forårsake alvorlige smerter langs og tilbake, under ribbenene. Smerte kan også forekomme i bølger og plutselig forbedre eller forverres mens steinen beveger seg gjennom urinveiene.

Du kan også prøve:

Det er ingen eneste årsak til nyrestein. Noen ting kan øke risikoen, for eksempel noen i familien din som har en stein. Kontakt legen din dersom du har symptomer som bekymrer deg.

Helvetesild

Du hadde kyllingppoks? Hvis svaret ditt er ja, varicella eller # 8217 virus; herpes zoster er stille i kroppen din. Viruset kan gjenopplive seg som en brann i Sant’antonio eller herpes. Risikoen øker med alderen i alderen, vanligvis etter 50 år.

L’herpes zoster eller # 8217; herpes zoster infeksjon kan forårsake en eller # 8217; smertefull hudutslett som ligner en stripe av blister som dekker en del av kroppen. Noen ganger vises hudutbruddet på nakken eller ansiktet. Noen mennesker har smerte, uten å vises. L’utslett.

Andre symptomer inkluderer:

Vaksinen mot L’Herpes Zoster kan bidra til å redusere mulighetene for å inngå denne tilstanden. Hvis du har L’Herpes Zoster eller # 8217; Herpes Zoster, kontakt legen din. Startbehandling tidlig kan redusere infeksjonen og redusere sjansene for å utvikle andre problemer.

Årsaker som bare påvirker kvinner

Noen årsaker til smerte i # 8217; nedre venstre mage rammet bare kvinner. Disse forholdene kan være mer alvorlige eller berører medisinske omsorg. I disse tilfellene kan smerte også utvikle seg på høyre side av # 8217; Abdomen.

Menstruasjonskramper (dysmenoré)

Colics oppstår vanligvis før og i menstruasjonsperioden. Mens smerte kan variere fra et lite ubehag til noe som forstyrrer dine daglige aktiviteter, er menstruasjonskramper generelt ikke alvorlige.

Kontakt legen din om:

Endometriose

I # 8217; endometriose, stoffet som vanligvis holder livmorinteriøret, vokser på livmoren livmor; uterus eksteriør. Dette kan forårsake magesmerter og bringe til sterilitet.

Noen andre symptomer er:

Årsaken til Endometriose er ennå ikke kjent. Det er på tide å se legen din dersom symptomene dine er alvorlige og forstyrre dine daglige aktiviteter.

Ovariecyster

En ovariecyste er en fullpose med væske i eller over eggstokken. De er en del av den normale menstruasjonssyklusen til en kvinne.

De fleste cyster har ingen symptomer og forsvinner uten behandling innen få måneder. En stor cyste kan forårsake ubehag. Det kan også trene trykk på blæren og la deg bli urinert oftere.

En cystbrudd (åpner) kan forårsake alvorlige problemer, for eksempel sterk smerte eller indre blødninger.

Kontakt legen din eller be om hjelp umiddelbart hvis de oppstår:

Ovarian vri

De store ovariecystene kan forandre posisjonen til kroppen i kroppen. Dette øker risikoen for eggstokk vridning, en smertefull vri på Ovaioen som kan avbryte blodtilførselen. Selv fallopianrøret kan påvirkes.

Ovarian vri er mer sannsynlig å forekomme under graviditet eller med hormoner bruk for å fremme eggløsning.

Ovarian vri er ikke vanlig. Når det skjer, er det vanligvis under reproduktive årene av en kvinne. Kontakt legen din dersom du føler deg en plutselig og intens smerte, sammen med oppkast. Det er ofte nødvendig å oppløse eller fjerne eggstokken;.

Svangerskap utenfor livmoren

I ektopisk graviditet er et befruktet egg implantert før de kommer til livmoren. Dette skjer vanligvis ALLE’interiør av eggleder, som forbinder livmoren over. En ektopisk graviditet kan eller ikke har symptomer.

I tillegg til magesmerter, kan symptomene inkludere:

Kontakt legen din dersom du har disse symptomene og tror du er gravid, selv om graviditetstesten din er negativ, og det er fortsatt for tidlig.

En ekstrauterin graviditet som bryter (åpner) er seriøs og kirurgi er nødvendig for å reparere Fallopian Tube. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis:

Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID)

PID er A’Reproduksjonssysteminfeksjon hos kvinner. Mesteparten av tiden er det forårsaket av seksuelle transmisjon (MST) sykdommer som Chlamydia og Gonorré, men andre typer infeksjoner kan forårsake det.

En PID kan eller ikke ha symptomer.

I tillegg til magesmerter, kan symptomene inkludere:

Kontakt legen din dersom du tror at du eller din partner har blitt utsatt for en MST, eller hvis du har kjønnsstoffer, som en uvanlig pest eller sekresjon.

Årsaker som bare påvirker menn

Noen årsaker til smerte i # 8217; nedre venstre mage rammet bare menn. Disse forholdene kan være mer alvorlige eller berører medisinske omsorg. I disse tilfellene kan smerte også utvikle seg på høyre side av # 8217; Abdomen.

Inguinal brokk

En inguinal brokk er resultatet av fett eller en del av # 8217; tynntarmen som eksploderer gjennom et svakt punkt i # 8217; magen lavere enn en mann. Denne typen brokk er mye mindre vanlig hos kvinner.

Noen symptomer er:

Denne typen brokk kan forårsake alvorlige problemer. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du har:

Testicular Twist

Når en testikulær twist oppstår, går testikelen på seg selv. Dette reduserer blodstrømmen til testiklene og forårsaker sterke smerter og hevelse. Årsaken til denne tilstanden er ikke kjent ennå. Testicular Twist kan forekomme i noen, men forekommer oftere i gutter i alderen 12 og 16 år.

Noen symptomer inkluderer:

Testicular Twist er veldig alvorlig. Spør nå medisinsk hjelp hvis du føler deg en plutselig eller seriøs smerte til testiklene. Hvis smerten forsvinner alene, må du umiddelbart konsultere legen din. Kirurgi kan forhindre testikulær skade og bevare evnen til å få barn.

Når du skal se legen din

Du er bekymret for magesmerter? Det varte mer enn noen få dager? Hvis svaret på begge spørsmålene er ja, er det på tide å se legen din. Til da, vær oppmerksom på smerte og se om noe lindrer det. Konklusjon: Lytt til kroppen din og kontakt legen din så snart som mulig hvis smerten fortsetter.

Les l’element på engelsk.