Smerte Alle & # 039; Øvre Abdomen: 17 årsaker

Beskrivelse

Den øvre delen av 10217; magen huser en rekke viktige og nødvendige organer. Disse inkluderer:

Generelt smerte i øvre del av’magen er forårsaket av noe relativt mindre, som en trukket muskel, og vil gå bort alene om noen dager. Men det er andre underliggende forhold som kan føre til ubehag i området.

Besøk legen din dersom smerte i den øvre delen av # 8217; Abdomen fortsetter. Legen din kan evaluere og diagnostisere symptomene dine.

Når du får umiddelbar medisinsk behandling

Du bør se etter akuttmedisinsk hjelp hvis du har ett av følgende:

Be noen om å ta deg umiddelbart til beredskapsrommet eller motta akutt omsorg hvis du manifesterer en av disse symptomene. De kan være tegn på en tilstand som krever umiddelbar behandling.

Hva forårsaker det?

Gallestein

Galleberegninger er faste innskudd av galle og annet fordøyelsesvæske som dannes i galleblæren, et fire-tommers pæreformet organ som er rett under leveren. De er en av de vanligste årsakene til smerte i høyre side av overlivet.

Galleberegninger kan ikke alltid bære til symptomer. Men hvis gallekalkulasjonene blokkerer kanalen, kan de få deg til å føle deg øvre magesmerter og:

Smerten forårsaket av gallestein kan vare noen få minutter noen få minutter. Legen din kan foreskrive medisiner for å oppløse galleberegninger, men prosesseringsprosessen kan ta måneder eller år å jobbe. Legen kan også anbefale kirurgi for å fjerne galleblæren, som ikke er nødvendig for å leve og vil ikke påvirke evnen til å fordøye maten hvis den er fjernet.

Hepatitt

L’Hepatitt er en leverinfeksjon som kan forårsake smerte i den rette delen av # 8217; øvre abdomen. Det er tre typer hepatitt:

Andre vanlige symptomer på hepatitt kan inkludere:

Hepatisk abscess

En leverabsess er en full sekk med pus i leveren som kan forårsake smerte på høyre side av # 8217; øvre buk. En abscess kan skyldes en rekke vanlige bakterier. Det kan også være forårsaket av andre forhold som A’blodinfeksjon, leverskade eller A’abdominal infeksjon som blindtarmbetennelse eller perforert tarm.

Andre symptomer på hepatisk abscess kan omfatte:

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er sur refluks som kan irritere esophageal belegg. Gerd kan føre til halsbrann, som du kan føle mage til brystet. Dette kan få deg til å føle smerte i den øvre delen av # 8217;.

Andre GERD-symptomer kan inkludere:

Nattsyre refluks kan også forårsake:

Hiatal brokk

A’Hiatal brokk oppstår når en del av magen stikker ut gjennom den store muskelen som skiller membranen og magen og # 8217;. Du vil nok føle smerte på venstre side av # 8217; øvre buk, siden det er der at det meste av magen er.

En liten hiatal brokk viser ofte ikke noen symptomer, men en stor hiatal brokk kan forårsake en rekke problemer, inkludert:

Gastritt

Gastritt er betennelsen i magebelegget, ofte forårsaket av en [8217; bakteriell infeksjon. Overdreven forbruk av alkohol og L’Vanlig bruk av analgetika kan også føre til gastritt. Tilstanden kan forårsake smertefull eller brennende smerte på toppen av # 8217; magen som kan avlaste eller forverres med å spise.

Andre symptomer på gastritt inkluderer:

Peptisk sår

A’Peptisk magesår er en åpen pest som manifesterer alt, interiøret i magebelegget (magesår) eller i den øvre delen av 10217, tynntarmen (duodenalsår). De kan skyldes en bakteriell infeksjon eller # 8217; langsiktig bruk av aspirin og noen analgetika. Peptiske sår kan forårsake mageforbrenning, som du vil høre på venstre side av # 8217; øvre buk.

Andre symptomer på en Peptisk magesår kan omfatte:

Gastroparesis

Gastroparesis er en tilstand som bremser ned eller forhindrer den normale spontane bevegelsen av mage musklene, forstyrrer fordøyelsen. Gastroparesi er ofte forårsaket av noen stoffer, som opioid smertestillende midler, noen antidepressiva, narkotika for allergi eller narkotika for hypertensjonen;. Du kan føle smerte i venstre side av 10217; øvre buk, hvor magen er plassert.

Andre symptomer på gastroparese kan inkludere:

Funksjonell dyspepsi

Vanligvis er fordøyelsesbesværet, kjent som dyspepsi, forårsaket av noe du har spist eller full. Men funksjonell dyspepsi er en dårlig fordøyelse uten åpenbar grunn. L’fordøyelsesbesvær kan føre til en brennende smerte i en eller begge sider av overlivet.

Andre symptomer på funksjonell dyspepsi kan inkludere:

Lungebetennelse

Lungebetennelse er en infeksjon i lungene som kan antennes lommene D’luft og fyll dem med væske eller pus. Det kan være mildt til farlig for livet. Lungebetennelse kan forårsake brystsmerter når du puster eller hoster, noe som kan forårsake smerte på begge sider av den øvre delen av underlivet.

Andre symptomer på lungebetennelse kan omfatte:

Brutt milt

Milenes pause oppstår når overflaten av miltet bryter på grunn av et sterkt skudd Alle & # 8217;. Det er en alvorlig tilstand som krever akuttmedisinsk behandling. Hvis ikke behandlet, kan en ødelagt milt forårsake farlige interne blødninger for livet. Vil føre til deg en intens smerte på venstre side av # 8217; øvre abdomen.

Andre symptomer på en ødelagt milt inkluderer:

Svelget milt

Infeksjoner og leversykdommer kan forårsake miltforstørrelse (Splenomegaly). I noen tilfeller kan en Ingrossata Milt ikke vise tegn eller symptom. Hvis han gjør det, vil du høre smerte eller fylde i venstre side av # 8217; øvre buk, som kan spre seg til venstre skulder.

Andre symptomer på en Ingrossata milt kan omfatte:

Andre galleblæreproblemer

I tillegg til gallestein er det andre forhold som kan påvirke galleblæren og bringe smerte til overlivet. Disse forstyrrelsene kan inkludere:

De vanlige symptomene på galleblæreproblemer inkluderer:

Pankreatitt

Pankreatitt er en Betennelse i bukspyttkjertelen, en lang og flat kjertel som ligger bak magen som hjelper kroppen til å fordøye og behandle sukker. Pankreatitt kan forårsake smerte i venstre side av 10217; øvre abdomen. Det kan manifestere seg alle «plutselig og sist dager (akutt) eller skje i mange år (kronisk).

Andre symptomer på pankreatitt kan inkludere:

Symptomene på kronisk pankreatitt kan også inkludere:

helvetesild

L’Herpes Zoster er forårsaket av en viral infeksjon på 8217, og fører til en smertefull hudutbrudd som ofte oppstår på høyre eller venstre side av bysten. Selv om herpes zoster ikke er farlig for livet, kan hudutslettet være ekstremt smertefullt, noe som kan forårsake smerte på toppen av # 8217; Abdomen.

Andre brannsymptomer på Sant’Antonio kan inkludere:

Kreft

Noen typer kreft kan også forårsake smerte i den øvre delen av Abdomen. De inkluderer:

Avhengig av typen kreft, kan du føle smerte på høyre eller venstre side av # 8217; øvre buk eller i hele området. Tumorvekst, samt hevelse og L’betennelse kan forårsake øvre magesmerter. Andre generelle symptomer for å være oppmerksom på å inkludere:

Kreft kan behandles med kirurgi, kjemoterapi, strålebehandling, målrettet terapi, immunterapi, stamcelletransplantasjon og presisjonsmedisin.

# 8217 Syndrom; Blind Loop

Syndromet til’blindsløyfen, også kjent som Stasis syndrom, oppstår når en ring dannes i en del av # 8217; mykt tarmen som maten omgår under fordøyelsen. Svært ofte er tilstanden en komplikasjon av abdominal kirurgi, selv om det kan skyldes noen sykdommer. Syndromet til # 8217; blindsløyfen kan forårsake smerte i den øvre eller nedre delen av # 8217;.

Andre symptomer på blindsløyfe syndrom inkluderer:

Gravid

Abdominal smerte og smerte under graviditet er helt normale. Magesmerter kan skyldes naturlige endringer i kroppen din for å få plass til vekst av barnet ditt, eller kanskje fra en mer alvorlig tilstand som en ekstrauterin graviditet.

Noen vanlige årsaker til overlegen magesmerter i svangerskapet inkluderer:

De mest alvorlige årsakene inkluderer:

Når skal du se en lege

Vanligvis kan du behandle noen milde tilfeller av magesmerter hjemme. Plasser en ispakke på området, for eksempel, kan bidra til å lindre symptomene på muskelspenning. Husk bare at inntaket av aspirin eller ibuprofen kan forårsake irritasjon i magen, som kan forverre magesmerter.

Men hvis smerte på toppen av’magen er alvorlig eller varer mer enn noen få dager, bør du gjøre en avtale med legen din. Legen din kan avgjøre om smerten din ikke er noe å bekymre deg for eller diagnostisere den underliggende tilstanden og behandle en behandlingsplan.

Les denne artikkelen på spansk.