Smerte alle & # 039; ovaio: hva cos & # 039;?

Dette er en grunn til bekymring?

Eggstokkene er reproduktive kjertler som ligger på hver side av bassenget. De er ansvarlige for eggproduksjon. Eggstokkene tjener også som en primær kilde til kroppen din av østrogenhormoner og progesteron. Mange kvinner eksperimenterer fra tid til annen til eggstokkene, typisk relatert til menstruasjonssyklusen.

Noen ganger kan eggstokkene imidlertid være et tegn på en tilstand nedenfor. Les videre for å lære mer om hva du kan forårsake symptomene dine.

1. Medium smerte

Noen kvinner føler smerte i eggstokkene under den vanlige eggløsningen hver måned. Denne tilstanden kalles Mittelschmerz. Navnet kommer fra de tyske ordene for medium & # 8221; og & # 8220; smerte & # 8221;.

L’eggløsning skjer generelt i midten av menstruasjonssyklusen, så du kan føle smerten mer rundt dag 14 eller så, mens egget eksploderer fra falken.

Du kan føle ulempen i bassenget ditt på en eller begge sider. Det kan være mildt eller alvorlig og kan vare noen få minutter til flere timer. Noen kvinner opplever blødning eller sekresjon under eggløsning. Andre kan ha kvalme med smerte.

Det er flere teorier om hvorfor eggløsningen kan skade. Den ene er det siden ikke C’det er en egg, egget ditt må gå gjennom Ovaiovegget, som kan skade. Noen leger tror at # 8217; # 8217 forstørrelse; oval rett før’eggløsning kan forårsake smerte.

Smerten av Mittelschmerz forsvinner generelt på en dag. Det krever ikke behandling, selv om noen kvinner kan få lettelse å starte et prevensjonspille regime.

Sjekk: Hvilke prevensjonspiller er riktig for deg? »

2. Ovariecyster

Ovariecyster er poser eller lommer full av væske som kan danne på overflaten av A’eggstokk. De fleste cyster forårsaker ikke smerte eller andre symptomer. Også store cyster kan gå ubemerket i lange perioder.

Symptomene inkluderer bekkenpine og smerte på nedre rygg og lår. Du kan også ha bekkenpine i perioden eller under sex.

Andre symptomer inkluderer:

 • Smerter under tarmbevegelser
 • kvalme
 • Han retched
 • bryst ømhet
 • fylde i # 8217; Abdomen
 • trykk på blæren og hyppig vannlating

Ovariecyster kan forstørre og risikere å bryte. Skiltene som din cyste har ødelagt, inkluderer:

 • Plutselig magesmerter
 • feber
 • Han retched

Du kan også holde deg sjokkert og eksperimentere:

 • kald eller våt hud
 • rask pusting
 • svimmelhet

Hvis du tror at en cyste har ødelagt, kontakt legen din eller gå til beredskapsrommet for umiddelbar medisinsk behandling.

Tilleggsinformasjon: Ovariecyster »

3. Endometriose

A’annen årsak til eggstokkene smerter kan være en tilstand som kalles endometriose. Med denne lidelsen vokser stoffet som dekker livmorinteriøret ALL’Uterus eksteriør. Dette stoffet kalles endometrium. Ved tilpassing av livmoren, livmoren, mister Endometriet generelt hver måned med menstruasjonssyklusen. Når den vokser utenfor livmoren, kan den imidlertid forbli fanget og danne arrvæv og adhesjon.

Eggstokkene er ofte A’område hvor dette stoffet vokser med endometriose, noe som forårsaker noe, fra ubehag til intens smerte.

Andre symptomer på’endometriose inkluderer:

 • smertefulle perioder, seksuelle forhold eller intestinale bevegelser
 • overdreven blødning
 • utmattelse
 • diaré
 • forstoppelse
 • kvalme

Mengden smerte du føler kan ikke snakke om en endometriose med endometriose. For eksempel kan du prøve en sterk smerte, men å ha et lite tilfelle av endometriose.

Tilleggsinformasjon: Endometriose »

4. Bekkenet inflammatorisk sykdom

Pelvic inflammatorisk sykdom (PID) er en infeksjon av kjønnsorganet og reproduktive organer i kvinner. Treffer livmoren, failoppio rør og eggstokkene. Denne infeksjonen kan naturlig skje eller bli sendt seksuelt. PID er mer vanlig i alderen kvinner fra 15 til 25.

Du kan ha PID med eller uten symptomer. Symptomene dine kan også være milde eller forvirrede med forhold som blindtarmbetennelse, ektopisk graviditet eller ovariecyster.

PID kan forårsake:

 • Smerte eller ømhet i bassenget
 • Brenner under urinering
 • kvalme
 • Han retched
 • Uregelmessig blødning
 • Endringer i vaginale tap
 • smerte under forholdet
 • feber
 • frysninger

Sekund American Association for seksuell helse, PID er den viktigste årsaken til infertilitet for kvinner i USA. Det kan diagnostiseres under bekkenundersøk eller gjennom bekkenblanding eller laparoskopi. Behandlingen inkluderer antibiotika og antimikrobielle midler. Mer enn en behandlingssyklus kan være nødvendig for å eliminere PID fra systemet.

5. Fantom smerte

Eggstokkene ligger i nærheten av mange andre legemer og deler av kroppen. Som et resultat kan du prøve bekkenpine og eggstokkene fra andre medisinske forhold.

Noen av disse forholdene inkluderer:

Appendittitt: I dette tilfellet ville smerten være nær navlen eller på høyre side. Du kan også prøve tap av appetitt, forstoppelse eller tegn på infeksjon, for eksempel feber, kuldegysninger og oppkast.

Forstoppelse: Forstoppelse er sannsynlig hvis du har hatt mindre enn tre tarmbevegelser i # 8217; forrige uke. Du kan også ha vanskelig, prøv deg mens du er på toalettet og føler at du ikke fikk tarmene helt tømt.

Nyrestener: Smerte kan være alvorlig og fokusert på en side og tilbake, i nærheten av ribbenene. Du kan også ha blod i urin, smerte som kommer i bølger og feber eller kulderystelser.

Graviditet: Hvis du hoppet over syklusen, er graviditeten mulig. Du kan også oppleve mammaspenning, kvalme og oppkast eller tretthet. Ektopisk graviditet er en annen mulighet, spesielt hvis smerten er seriøs, føler du det i skulderen eller du føler deg bedøvet.

Uringaterinfeksjon: Hvis smerten er mer i midten av bekkenet, kan du ha en UTI. En UTI kan også forårsake hyppig eller presserende vannlating, brennende følelse under tisse eller urin uklar.

6. Ovarian Rest Syndrome

Hvis du har hatt en ny eggstokirurgi, kan du spørre legen din om eggstokkrestens syndrom (orors). Etter A’Ovariorektomi, kan du ha avansert stoff av flere grunner. Blødning under operasjonen, adhesjoner, anatomiske variasjoner, selv en dårlig teknikk kan alle være faktorer.

Pelvic smerte er det vanligste symptomet med ors. Du kan også føle en bekkenmasse eller ikke utvikle symptomene på den forventede overgangsalderen etter ovarietektomi. Noen kvinner har også symptomer som ligner på [8217, endometriose. Uavhengig av dette, vil de fleste kvinner oppleve noen typer symptomer innen de første fem årene etter L & # 8217;.

Behandling inkluderer kirurgi for å fjerne stoff eller hormonbehandling for å undertrykke eggløsningen.

Tilleggsinformasjon: Hormon Replacement Therapy »

Det er eggstokkreft?

Du kan bekymre deg for at smerten din i eggstokkene betyr at du har kreft til eggstokkene. Selv om du ikke bør ignorere muligheten, er eggstokkreft relativt sjeldent. Treff 11 kvinner ut av 100.000. L’Gjennomsnittlig alder for kvinner med eggstokkreftdiagnose er 63 år.

Nøkkelen med kreft er tidlig diagnose, så hvis du er bekymret, er det verdt å besøke legen din. De første stadiene av eggstokkreft har ofte ingen symptomer. Selv avansert kreft kan ikke vise mange symptomer, eller du kan forvirre dem med mindre alvorlige forhold, for eksempel forstoppelse.

De mulige symptomene på eggstokkreft inkluderer:

 • hevelse eller hevelse i # 8217; Abdomen
 • Fylde mens du spiser
 • Vekttap
 • Smerte i bassenget
 • Endringer i tarmvaner
 • hyppig urinering

Risikofaktorer for eggstokkreft inkluderer å ha en familiehistorie av det, ta visse stoffer og ha visse genetiske mutasjoner. Legen din eller genetisk konsulent kan være i stand til å hjelpe deg med å lære mer om din individuelle risiko.

Ytterligere informasjon: Koblingen mellom eggstokkreft og alder »

Når du skal se legen din

Hvis du plutselig har lagt merke til eggstokkene smerte sammen med symptomer på infeksjon, som feber, blødning eller oppkast, er det en god ide å konsultere legen din så snart som mulig. Hvis smerten din er mindre alvorlig, bør du vurdere å holde en dagbok for å registrere når du har det, hvor ille det er og alt annet, hva vet du. For eksempel kan du oppdage at du har tilbakevendende eggstokkene bare rundt halvparten av menstruasjonssyklusen, som med Mittelschmerz.

Selv om smerten din ikke påvirker dine daglige aktiviteter, er det best å få hjelp så snart som mulig. Forhold som endometriose og PID kan føre til infertilitet hvis ikke behandlet. L’Appendittitt eller ødelagt ovariecyst kan være farlig for livet. Legen din kan sende en bekkenprøve og andre tester for å hjelpe deg med å identifisere det spesifikke problemet du finner og å lede en behandling som vil hjelpe deg å føle deg bedre snart.