Smerte alle & # 039; eggløsning: hvorfor bør ikke ignoreres og når du ber om hjelp

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Hva så «8217; er eggløsningen?

Rundt den 14. dagen i syklusen hver måned, eksploderer et modent egg gjennom sin follikel og reiser i den tilstøtende eggopianen tuba.

Denne prosessen kalles eggløsning og er en grunnleggende del av reproduksjon. Ikke alle kvinner vil høre eggløsningen. Selv om følelsen ikke er nødvendigvis alarm grunn, bør du ikke ignorere smerten i eggløsningen.

Her er hva du trenger å vite.

Grunnleggende om eggløsning smerte

Det kalles også eggløsningssmerter medium smerte. På tysk, betyr dette & 3220; medium smerte & # 8221;. I de fleste tilfeller er ubehag kort og ufarlig.

Du kan legge merke til ensidig smerte i noen minutter eller til og med et par D’timer på dagen for den mistenkte eggløsningen.

L’eggløsning innebærer en hevelse av follikulære cyster og deretter bryter for å frigjøre egget etter at kroppen skyver av kroppen av kroppen; luteiniserende hormon.

Etter egget ble egget løslatt, den eggleder tuba kontraktene for å hjelpe ham med å nå sperma som venter på befruktning. Blod og andre væsker fra den ødelagte follikel kan også komme inn i bukhulen og i bekkenet under denne prosessen og forårsake irritasjon.

Følelsen kan variere fra en kjedelig smerte for å tette akutt. Kan ledsages av spotting eller annen utslipp.

Hvis smerten blir alvorlig eller forekommer på andre punkter i syklusen, kontakt legen din.

Andre årsaker til smerte under syklusen

Det er mange andre grunner til at du kan prøve smerte under syklusen. Prøv å spore når og hvor du føler ulempen, for hvor lenge det varer og noe annet tilknyttet symptom. Å holde en logg kan hjelpe deg og legen din forstår den underliggende årsaken.

Hvis smerten i midtsyklusen vedvarer, kan legen utføre flere tester for å identifisere kilden og tilby en behandling for å hjelpe deg.

Cyste

En ovariecyste kan forårsake en serie symptomer, fra kramper og kvalme til hevelse. Noen cyster kan ikke forårsake noen symptomer.

Dermoid cyster, cystadenomer og endometriomer er andre mindre vanlige typer cyster som kan forårsake smerte. En annen tilstand som kalles Dell & # 8217 syndrom; Polycystisk eggstokk (PCOS) er preget av mange små cyster på eggstokkene. De ubehandlede PCOS kan forårsake infertilitet.

Legen kan bestille en tac, en magnetisk resonans eller en ultralyd for å avgjøre om du har en cyste og hva slags. Mange cyster løser seg fra seg selv uten medisinsk inngrep. Hvis de vokser eller er unormale, kan cyster imidlertid føre til komplikasjoner og må kanskje fjerne dem.

Endometriose eller adhesjoner

L’endometriose er en smertefull tilstand der stoffet fra belegget av livmoren vokser utenfor livmorhulen. De berørte områdene er irritert når belegget stoffet reagerer på hormoner under syklusen, forårsaker blødning og betennelse utenfor livmoren. Du kan utvikle adhesjoner av arrvev eller spesielt smertefull endometriose under syklusen.

På samme måte kan intrauterinadhesjon, også kjent som Ashermans syndrom, utvikle seg hvis du har lidd en tidligere operasjon. Dette inkluderer en dilatasjon og curettage (d & C) eller keisersnitt. Til og med en tidligere infeksjon i # 8217; livmoren kan forårsake disse adhesjonene. Du kan også utvikle Asherman syndrom med ukjent årsaken.

Fordi leger ikke kan se disse forholdene i løpet av en ultralyds rutinemessig ultralyd, kan legen bestille en laparoskopi eller en laparoskopi. Dette er kirurgiske prosedyrer som tillater leger å se direkte alle’# 8217; utero eller vask.

Infeksjon eller seksuelt overførbare sykdommer (MST)

Din smerte er ledsaget av en uvanlig eller stinkende sekresjon? Har du feber? Du føler deg brennende når Urini?

Disse symptomene kan indikere en «-bakteriell infeksjon eller en seksuell overføringssykdom (STD) som krever akutt medisinsk behandling. Uten behandling kan infeksjoner og seksuelt overførbare sykdommer føre til sterilitet. De kan også være dødelige.

Medisinske prosedyrer eller til og med fødsel kan forårsake infeksjoner. Noen ganger en’urinveisinfeksjon (UTI) kan forårsake generell bekkenpine. Seksuelt overførbare sykdommer som Chlamydia, Gonoré og Human Papillomavirus (HPV) er kontrahert av sex uten kondom.

Hvis du tror du er i fare for et av disse forholdene, kontakt legen din.

Ekstrauterin graviditet

Unilateral bekkenpine kan være et tegn på en ekstrauterin graviditet.

Dette skjer når et embryo er implantert i slipprøret eller i A’annen posisjon utenfor livmoren. En ektopisk graviditet er potensielt farlig for livet og er vanligvis oppdaget av åttende uke.

Hvis du tror du er gravid, kontakt legen din umiddelbart. Hvis du har en ekstrauterin graviditet, trenger du umiddelbar behandling med narkotika eller kirurgi for å forhindre feilrørbrudd.

Metoder for å lindre smerte

Hvis du har besøkt legen din og du ekskluderer noe problem, finner du sannsynligvis Mittelschmerz. Fortsett å være oppmerksom på eventuelle endringer i symptomene dine. Ellers er det noen ting du kan gjøre for å lindre smerte ubehag i midtsyklusen:

Kjøp Ibuprofen, Naproxene eller Online Varmeputer.

Når skal du ringe legen din

De American College of obstetrikere og gynekologer Anbefaler til kvinner i alderen 21 og 29 for å sende inn en PAP-test for livmorhalskreft screening hvert tredje år.

Kvinner i alderen 30 til 65 skal gjennomgå en PAP-test hvert tredje år eller en PAP-test og en HPV-test, kalt medtest, hvert femte år.

Kvinner over 65 trenger ikke å gjennomgå cervical screening med mindre de har en historie om:

  • unormale cervical celler
  • En rekke unormale PAP-testresultater i fortiden
  • Livmorhalskreft

Alle kvinner bør også ha et årlig besøk med gynekologen for å diskutere annen bekymring for deres gynekologiske helse og motta en komplett bekkenundersøkelse. Årlige eksamener anbefales, selv om en PAP-test kanskje ikke er nødvendig hver gang.

Hvis du er sen for ditt besøk, eller du har smerte og andre symptomer, ring legen din i dag.

Takeaway: Vær oppmerksom på bekkenpine

For mange kvinner er smerten i midtsyklusen bare et tegn på eggløsning. Det er mange andre forhold som kan forårsake bekkenpine, hvorav noen er alvorlige hvis de ikke behandles. Det er alltid en god ide å være oppmerksom på kroppen din og rapportere noe nytt og annet enn legen din.