Smaksatt sigaretter og FDA Crackdown

Smaksatt tobakksprodukter tiltrekker barn eller hjelper røykere å slutte?

Dette er et av de sentrale spørsmålene som US Food and Drug Administration (FDA) undersøker ettersom de gjør et foreløpig grep for å potensielt begrense smakene som er tillatt i tobakksprodukter.

FDA kunngjorde i forrige uke at de søker offentlig kommentar om en varsel om foreslått regulering (ANPRM) samle informasjon om aromastoffenes rolle i «start, bruk og opphør» av tobakksprodukter.

«Tanken på et barn som legger ut på en livslang vei med tobakksavhengighet, som til slutt kan føre til døden, er uakseptabel. Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre at barn blir avhengige av nikotin, sa FDA-kommissær Dr. Scott Gottlieb i en uttalelse erklæring.

«Vi ser nærmere på smakene i tobakksprodukter for å bedre forstå graden av innvirkning på ungdomsinitiering,» sa han.

ANPRM markerer den andre handlingen denne måneden av FDA på tobakksprodukter.

Byråets tjenestemenn også annonsert de ville undersøke om de skulle begrense mengden nikotin som tobakksprodukter kan inneholde.

Smaksatt tobakksprodukter har lenge vært kjent appellere til tenåringer og oppmuntre til røyking i ung alder.

Elektroniske sigaretter førte til den siste handlingen?

Men hvis dette er et kjent faktum, som sitert av FDA og store helseorganisasjoner som American Heart Association og American Lung Association, hvorfor er det behov for ytterligere innspill?

Det viser seg at tobakksmarkedet faktisk har endret seg ganske raskt i løpet av det siste tiåret, og det samme har FDAs regulatoriske makt over tobakksprodukter.

Spesielt har vaporizers og andre ikke-brennbare former for tobakksbruk – noen ganger referert til som elektroniske nikotinleveringssystemer, eller ENDS – hatt en polariserende effekt på medlemmer av helsevesenet.

Noen hevder at produktene er mindre skadelige enn tradisjonelle sigaretter. Andre sier at vaping bare er en annen form for tobakksinitiering.

Gottlieb siterer denne dynamikken som en av årsakene til ANPRM publisert tidligere denne måneden.

«Her er det mulig at smakene gjør både skade og godt,» sa han.

«Jeg snakket med tidligere røykere, som fortalte meg at de sluttet å røyke helt og nå damper. Og de fortalte meg også at det var smakene som hjalp dem med å gjøre overgangen fra brennbare sigaretter. Nå vet jeg at anekdoter ikke er det samme som data. Og ANPRM ser spesifikt etter data om dette problemet,» sa Gottlieb.

I en uttalelse til Healthline forklarte en FDA-talsperson at formålet med ANPRM er å søke informasjon knyttet til forskjellige aldersgrupper som bruker smaksatt tobakksprodukter.

Så, smakene som hjelper en 60 år gammel røyker å bryte ut av vanen er det samme fenomenet som får ungdomsskolebarn til å ta sitt første drag med en vape?

Konsolidering av makt

Den nylige FDA-kunngjøringen om smaksatt tobakk er også en indikasjon på større konsolidering av byråets regulatoriske makt på tobakksprodukter.

Fra 2009 har Tobakkskontrollloven ga FDA myndighet til å regulere tobakksprodukter. Det begrenset også smakene som sigaretter kunne bruke – frukt, nellik, vanilje og andre ble senere forbudt.

Imidlertid hevdet han at mentolsigaretter fortsatt kunne selges, til tross for at de pleier å være mer populær blant tenåringer.

Siden den gang har FDA også fått makt til å regulere andre tobakksprodukter på markedet i tillegg til sigaretter gjennom den såkalte «domsregelen».

«Rating-regelen» lar FDA «vurdere» om visse tobakksprodukter er regulert eller ikke.

E-væsker, for eksempel, er ikke eksplisitt tobakksprodukter, selv om de kan inneholde nikotin. Men FDA sier at de fortsatt oppfyller den juridiske definisjonen for et tobakksprodukt.

Verdsettelsesregelen omfatter også andre tobakksvarer, inkludert snus, sigarer, små sigarer (cigarillos), pipetobakk og vannpiper.

I tillegg er komponentene og tilbehøret som brukes med disse produktene også regulert av FDA, inkludert vaporizers og andre ENDS.

Selv om FDA ennå ikke har kunngjort noen spesifikke tiltak knyttet til smakstilsetninger (offentlige kommentarer om ANPRM er åpne til 19. juni), er det en følelse av at nye forskrifter som regulerer smaksatte tobakksprodukter sannsynligvis er i horisonten.

FDA-talspersonen gjentok til Healthline at de benytter anledningen til å «undersøke problemet bredere og vurdere alle smaker, inkludert mentol, mens vi fullt ut utforsker deres innvirkning på folkehelsen og mottar informasjon for å informere om hvilke regulatoriske tiltak, hvis aktuelt, FDA kunne ta. «

Mens organisasjonen tar seg tid til en endelig beslutning, har andre organisasjoner uttrykt kritikk.

American Heart Association og American Lung Association har begge gitt ut uttalelser som oppfordrer FDA til å gå videre med regulering av smaksatte tobakksprodukter så snart som mulig.

«Tobakksprodukter med smak er på markedet av en grunn: å tiltrekke seg unge mennesker og gjøre dem lidenskapelige for tobakksprodukter. Lungeforeningen mener at FDA lenge har bedt om at alle smaksatte tobakksprodukter skal fjernes fra markedet, sier Erika Sward, assisterende visepresident for nasjonalt forsvar i American Lung Association, til Healthline.

«Kongressen forbød alle sigaretter med smak unntatt mentolsigaretter i 2009, og i 2011 oppfordret FDAs vitenskapelige rådgivende komité at alle mentolsigaretter fjernes fra markedet, noe American Lung Association støttet sterkt. Said Sward.