SM-diagnose: Prognose, behandling og mer

Diagnose

MS kan forårsake mange symptomer som spenner fra person til person. Siden symptomene ofte utveksles for andre sykdommer eller forhold, er MS vanskelig å diagnostisere.

Det er ingen enkelt test for å diagnostisere MS. Ifølge National MS-samfunnet er leger basert på bevis fra noen få kilder.

For å definitivt angi at symptomene er resultatet av MS, må legene finne bevis i minst to forskjellige områder i sentralnervesystemet og finne bevis på at skaden oppstod på forskjellige tidspunkter. Legene må også bekrefte at andre forhold ikke er ansvarlige for symptomene.

Verktøyene som leger bruker til å diagnostisere SM er:

Magnetisk resonans kan bekrefte SM selv om en person bare hadde en episode av skade eller angrep på nervesystemet.

EP-testen måler hjernens respons på stimuli, som kan vise om de nervøse måtene bremser ned.

På samme måte kan analysen av ryggvæske støtte en diagnose av SM selv om det ikke er klart at det har vært angrep i to forskjellige tider over tid.

Til tross for alle disse testene, kan en lege fortsatt måtte utføre flere tester for å eliminere muligheten for andre sykdommer. Vanligvis er disse ekstra testene blodprøver som skal utelukkes Lyme’s sykdom, Hiv, arvelige sykdommer eller Kollagen-vaskulære sykdommer.

Prognose

MS er en uforutsigbar sykdom uten omsorg. Det er ingen to personer som opplever de samme symptomene, progresjonen eller responsen på behandling. Dette gjør det vanskelig å forutsi løpet av tilstanden.

Det er viktig å huske at MS ikke er dødelig. De fleste med SM har A’normal levetid. Rundt 66 prosent av mennesker Med SM er jeg i stand til å gå og forbli slik, selv om noen kan trenge en pinne eller annen hjelp til å gå lettere på grunn av tretthet eller balanseproblemer.

På omtrent L’85% av personer med SM er diagnostisert Sm recutivating-remittent (rrms). Denne typen SM er preget av mindre alvorlige symptomer og lange perioder med remisjon.

Mange mennesker med denne form for SM er i stand til å leve sine liv med svært få forstyrrelser eller medisinsk behandling.

Noen av dem med rrms vil ende opp fremgang Progressiv sekundær SM. Denne progresjonen skjer ofte minst 10 år etter en første diagnose av RRMS.

Symptomer

Noen MS-symptomer er mer vanlige enn andre. MS-symptomer kan også endres over tid eller et tilbakefall av alt & # 8217;. Noen mulige SM-symptomer inkluderer:

Selv når sykdommen er under kontroll, kan du oppleve angrep (også kalt tilbakefall eller eksacerbasjoner). Narkotika kan bidra til å begrense antall og alvorlighetsgraden av angrep. Personer med SM kan også oppleve lange perioder uten tilbakefall.

Behandlingsalternativer

MS er en kompleks sykdom, så det er bedre å behandle det med en komplett plan. Denne planen kan deles inn i tre deler:

 • Langsiktig behandling for å endre løpet av sykdommen som senker progresjonen.
 • Styring av konsekvenser begrenser frekvensen og alvorlighetsgraden av angrepene.
 • Behandling av SM-symptomer.
 • Det er for tiden 15 farmakologiske terapier som endrer sykdommen Godkjent av FDA for behandling av SM-tilbakevendende skjemaer.

  Hvis du nylig har mottatt en diagnose av SM, vil legen din sannsynligvis anbefale deg å umiddelbart starte en av disse stoffene.

  MS kan forårsake forskjellige symptomer, variabel tyngdekraft. Legen din vil behandle dem individuelt ved hjelp av en kombinasjon av rusmidler, fysioterapi og rehabilitering.

  Du kan bli adressert til andre helsepersonell som oppleves i behandlingen av MS, for eksempel fysiske eller ergoterapeuter, ernæringseksperter eller konsulenter.

  Livsstil

  Hvis du nylig har blitt diagnostisert med MS, vil du kanskje vite mer om det faktum at tilstanden vil forstyrre din nåværende livsstil. De fleste med SM er i stand til å fortsette å leve et produksjonsliv.

  Her er en nærmere titt som hvordan de forskjellige områdene i din livsstil kan påvirkes av en diagnose av SM.

  Trening

  Forbli aktiv, oppfordres av MS-eksperter. Flere studier, fra et akademisk studio i 1996, fant at fysisk trening er en viktig del av MS-ledelsen.

  I tillegg til de vanlige helsemessige fordelene, som en lavere risiko for kardiovaskulær sykdom, forblir det aktive, kan hjelpe deg med å jobbe bedre med MS.

  Andre fordeler med «8217; Øvelse inkluderer:

  • Forbedret styrke og motstand
  • forbedret funksjon
  • positivitet
  • Energi øker
  • forbedret angst Og Depresjon symptomer
  • Større deltakelse i sosiale aktiviteter
  • forbedring av blærefunksjonen og # 8217; tarmene

  Hvis du mottar en diagnose av SM, og du har problemer med å holde deg aktiv, bør du vurdere å konsultere en fysioterapeut. Fysioterapi kan hjelpe deg med å få styrke og stabilitet som trengs for å være aktiv.

  Kosthold

  For å håndtere symptomer og fremme generell helse, anbefales det et sunt og balansert kosthold.

  Det er ingen spesiell diett for folk som lever med MS. Imidlertid antyder det meste av rådene unngår:

  • Høyt bearbeidet mat
  • Høy glykemisk indeksmat
  • Høy innhold mettet mat, som rødt kjøtt

  Det kan også være nyttig et dårlig kosthold av mettet fett og rik på omega-3 fettsyrer og omega-6. L’Omega-3 ligger i fisken og i # 8217; linolje, mens solsikkeoljen er en kilde til omega-6.

  Det er rettssaken at bruken av vitaminer eller kosttilskudd kan være nyttige. Biotin-vitamin kan også gi noen fordel, men National MS-samfunnet observerer at biotinet også kan forstyrre laboratorietester og forårsake unøyaktige resultater.

  Et lavt vitamin D har vært assosiert med større risiko for å utvikle MS, samt forverring av sykdommen og ALLE «8217, økning i konsekvenser.

  Det er alltid viktig å diskutere diettvalgene dine med legen din.

  Rekruttering

  Mange som bor med MS, kan jobbe og ha aktive og komplette karrierer. Ifølge en artikkel i 2006 i BC Medical Journal, Mange mennesker med små symptomer velger ikke å avsløre tilstanden til sine arbeidsgivere eller kolleger.

  Denne observasjonen har brakt noen forskere til å konkludere med at det daglige livet til mennesker med SM er liten, ikke har blitt negativt påvirket.

  Arbeid og karriere er ofte et komplekst spørsmål for folk som bor med MS. Symptomene kan endres i arbeidslivet, og folk står overfor ulike utfordringer avhengig av arten av deres arbeid og fleksibiliteten til deres arbeidsgivere.

  National MS-samfunnet har en trinnvis veiledning for å informere folk om deres juridiske rettigheter på jobben og for å hjelpe dem med å ta avgjørelser om okkupasjonen i lys av en diagnose av SM.

  En ergoterapeut kan også hjelpe deg med å gjøre passende endringer for å gjøre det lettere å fortsette dine daglige aktiviteter på jobben og hjemme.

  Koste

  De fleste som lider av SM har en helseforsikring, som bidrar til å dekke kostnadene ved medisinske besøk og reseptbelagte legemidler.

  Imidlertid ble en 2016-studie publisert av funnet at mange mennesker med SM fortsatt betaler, i gjennomsnitt tusenvis av ens egne lommers dollar hvert år.

  Disse kostnadene var i stor grad knyttet til prisen på vitale stoffer som hjelper folk med SM til å håndtere tilstanden. National MS-samfunnet observerer at selv rehabilitering, hjemme og endringer i bilene representerer en betydelig økonomisk byrde.

  Dette kan spesielt utgjøre en stor utfordring for familier, hvis personen gjør endringer i arbeidslivet etter en diagnose av SM.

  National MS-samfunnet har ressurser for å hjelpe folk med SM til å planlegge sin økonomi og få hjelp til artikler som hjelpemidler for mobilitet.

  Brukerstøtte

  Ta kontakt med andre som sameksisterer med MS kan være en måte å finne støtte, inspirasjon og informasjon. Søkefunksjonen med postnummer på National MS Society Website kan hjelpe noen til å finne lokale støttegrupper.

  Andre alternativer for å søke etter ressurser inkluderer din sykepleier og legen din, som kunne ha relasjoner med lokale organisasjoner for å støtte MS-fellesskapet.

  L & # 8217;

  MS er en kompleks tilstand som påvirker enkeltpersoner annerledes. Folk som bor med MS har tilgang til flere søkealternativer, støtte og behandling enn noensinne. Nå og koble til med andre er ofte det første skrittet for å ta kontroll over helsen din.