Små celle pulmonal karsinom i utvidet trinn: hva å vite

Beskrivelse

Små celle pulmonal karsinom (SCLC) er en aggressiv sykdom som ofte sprer seg før symptomene vises. De fleste har en SCLC i et stadium utvidet på tidspunktet for diagnosen.

L’SCLC i utvidet stadium er svært vanskelig å behandle. Hovedbehandlingen er kombinasjon kjemoterapi, sammen med støttekurer. L’Målet er å sakte progresjon, administrere symptomer og opprettholde en god livskvalitet så lenge som mulig.

Fortsett å lese mens du diskuterer behandlinger for en utvidet SCLC, A’generell ide om hva du kan forvente og finne den støtten du trenger.

Livsforventning

Utsiktene for en utvidet scene SCLC varierer avhengig av den generelle tilstanden av helse, Dell’alder og behandling. Det er ingen kur for L’SCLC i utvidet scenen.

L’behandlingsmål er å redusere utviklingen av sykdommen og forbedre livskvaliteten. Med behandling er den medianoverlevelsesraten for SCLC i utvidet stadium 6 til måneder 12. Uten behandling, er jeg fra 2 til 4 måneder fra diagnosens øyeblikk.

L’SCLC i utvidet scenen reagerer godt på kjemoterapi, men kan bli rask motstandsdyktig. Returner nesten alltid.

Legen din kan diskutere ditt perspektiv med deg basert på dine kliniske mapper og dine behandlinger.

SCLC-behandling i utvidet stadium

Kirurgi og stråling er vanligvis ikke brukt når kreft spredt ut av brystet.

Hovedbehandlingen for L’SCLC i utvidet stadium er kjemoterapi. Behandling er utformet for å redusere progresjonen, redusere symptomene og forbedre livskvaliteten.

Kjemoterapi målretter ikke en bestemt del av kroppen. Det er en type systemisk behandling som kan angripe tumorceller hvor de er.

SCLC er vanligvis behandlet med platinabaserte kjemoterapi medisiner. I noen tilfeller brukes et immunterapi medikament som kalles atezolizumb (Tecentriq) samtidig.

Det ble nylig bygget en 2018 Studio De har oppdaget at førstegangsbehandlingen med Atezolizumab sammen med kjemoterapeutiske stoffer har betydelig langvarig global overlevelse i forhold til kjemoterapi alene. L’Immunterapi kan også bli introdusert etter å ha prøvd kjemoterapi.

SCLC har en tendens til å spre seg til:

 • hjerne
 • lever
 • binyrene
 • bein
 • beinmarg

Siden SCLC ofte sprer seg til hjernen, kan legen anbefale hjernestråling som et forebyggende tiltak.

Før du bestemmer deg for en bestemt terapi, diskuter målene for behandling med legen. Finn ut hvordan behandling er gitt, vil de sannsynlige bivirkningene og oppfølgingstestene være nødvendig.

Kliniske tester

Kliniske studier er A’et annet alternativ. Disse studiene tester nye kjemoterapier, immunterapi og andre behandlinger som ennå ikke er godkjent for L’generell bruk. Spør legen din om kliniske studier for SCLC, på de involverte risikoene, og hvis du er kandidat.

Du kan lære mer om nåværende kliniske studier for SCLC fra National Cancer Institute.

Palliativ omsorg

Som du velger eller ikke kjemoterapi, vil du sannsynligvis trenge støttebehandlinger, også kjent som palliativ omsorg.

Palliativ omsorg for å håndtere kreft i seg selv, men streber etter å hjelpe deg med å holde best mulig kvalitetskvalitet. Dette kan inneholde smertelindring, respiratorisk hjelp og stressavlastning. Din Palliative Care-team kan inkludere:

 • leger
 • sykepleiere
 • Sosial arbeider
 • terapeuter

Hvis luftveiene dine er begrenset, kan du ha:

 • Fotodynamisk terapi. Denne terapien bruker en medisiner som heter PhotoSensitizer og # 8217; lett eksponering for visse lengder d’bølge. Du vil være Sedato mens et verktøy som heter Bronchoskop overføres til halsen og i lungen. Prosedyren kan hjelpe deg med å åpne luftveiene.
 • Laserterapi. Bruke en laser Alle’enden av et bronkoskop, kan en lege brenne svulstdeler. Du må være generelt anestesi.
 • Stent. En lege kan plassere et rør som heter stent i luftveien for å hjelpe deg med å puste.

Pleuric pouring er når du har en flytende akkumulering rundt lungen. Det kan behandles med en scoreanropsprosedyre. I denne prosedyren er en kabelnål plassert i mellomrommet mellom ribbenene for å tømme væsken.

Det er også forskjellige prosedyrer for å hindre at væsken akkumuleres igjen:

 • Kjemisk pleurodesis. En lege legger inn et kabelrør i thoraxveggen for å tømme væsken. Dermed blir et kjemisk stoff introdusert for å kle på lungebelegget og thoraxveggen og forhindre fremtidig opphopning av væsker.
 • Kirurgisk pleurodesis. Under operasjonen er et legemiddel som en blanding av talkus blåst i området rundt lungene. Legemidlet forårsaker dannelsen av arrvev, noe som gjør lungen til brystet. Dette bidrar til å lukke rommet der væsken kan samle inn.
 • Kateter. En lege plasserer et kateter i brystet og forlater det ut av kroppen. Væsken lastes regelmessig til en flaske.

Hvis væsken akkumuleres rundt hjertet, kan disse prosedyrene hjelpe:

 • Pericardiocentesis. Drevet av et ekkokardiogram, legger en lege en nål i rommet rundt hjertet for å tømme væsken.
 • Pericardic vindu. Under prosedyren fjerner en kirurg en del av sekken rundt hjertet. Dette gjør at væsken strømmer inn i brystet eller i # 8217; magen.

For tumorer som vokser utenfor lungene, kan radioterapi bidra til å redusere dem for å lindre symptomene.

Finn støtte

Mange finner komfort i støttegrupper, enten det er online og personlig møter. Legen din kan lede deg i grupper i ditt område, eller du kan få mer informasjon fra disse organisasjonene:

Ta bort

SCLC omfattende stadium anses ikke som herdbart. Av 60 prosent 80 av mennesker med SCLC i utvidet scenen reagerer i utgangspunktet for kjemoterapi, men kreft kommer nesten alltid.

Hver og en er annerledes. Legen din kan gi deg en’bedre ide om hva du kan forvente basert på unike faktorer for deg. Det er viktig å stille spørsmål og uttrykke din mening underveis. Kan hjelpe deg med å lene til dine kjære og finne støtte.

Bunnlinjen er at du bør gjøre det som passer for deg.