Slik vasker du øynene dine: Sikkerhetstips og mer

Hvorfor trenger du å stirre øynene dine?

Øyebrynene, øyevippene, øyelokkene og tårene er en del av et sikkerhetssystem designet for å beskytte øynene mot skade. Det er imidlertid ikke et ufeilbart system. Partikler, gjenstander og væsker kan komme inn i øynene og bli der med mindre de elimineres.

Du vil kanskje også skylle øynene dine hvis du føler deg irritert eller tørket. Disse symptomene kan være forårsaket av allergier Alle’forurensning eller alle «8217; røykaktig luft.

Uansett årsaken, hvis du trenger å stirre øynene eller de av noen andre, er det ting å gjøre og ikke å gjøre for sikkerhet.

Detaljert veiledning

Måten du bør skylle øynene dine, kan avhenge av hva som er inne. Hvis en kjemisk væske, som et husholdnings vaskemiddel, sprut i øyet, bør det første trinnet kontrollere sikkerhetsinstruksjonene. Vanligvis blir du bedt om å skylle l’øye med varmt vann.

Hvis ingen etikett er tilgjengelig, skyll øynene med vann i ca 15 minutter. Så umiddelbart søk etter medisinsk hjelp. Du kan også kontakte en direkte linje for giftkontroll, som Gift Hjelp, For mer informasjon, men gjør det etter å ha skyllet øyet.

Hvis en partikkel av sand, smuss eller annet lite stoff er synlig i balansen på nedre øyelokk eller på vippene, kan du prøve å fjerne den uten skylling, ved hjelp av et rent og ubrukt lommetørkle. Pass på at du har rene hender først og ikke prøv å gjøre det hvis partikkelen er i øynene dine.

Her er en standardprosedyre for å flekke eller andres øye:

Først må du sørge for at hendene dine er rene, vask dem forsiktig med såpe og varmt vann. Fjern deretter kontaktlinser er slitt.

Skyll øynene dine eller øynene i maksimalt 15 minutter med varmt vann, stopper hvert par minutter, for å se om øyet har blitt fullstendig skyllet. Det er flere måter å gjøre det på:

 • Sett dem i dusjen og la «8217; varmt vann (ikke varmt) dråper på pannen og øynene, lavt trykk. Ikke vipp hodet til # 8217; tilbake og prøver å holde øynene åpne i lange perioder, mens du vasker dem.
 • Foldet på vasken og åpne springen. Hold øyeområdet under rennende vann mens du er utsatt for sidehodet, slik at varmtvannet kan strømme inn i øynene.
 • Foldet på en vask. Bruk en krukke eller et glass varmt vann for å helle sakte inn i øynene eller øynene, med hodet vippet på den ene siden. Ikke vipp hodet til # 8217; tilbake.
 • Fyll en panne med vann og dypp ansiktet ditt i # 8217; vann slamming øyelokkene.
 • Hvis du hjelper et barn til å skylle øyet, hold forsiktig øyelokket åpent mens vannet er utladet. Hold roen slik at barnet også forblir rolig.
 • Hva å gjøre

  Ditt første instinkt kan være å gni eller presse på P & # 8217;. Dette kan bare bli verre ting, skyve alt det C & # 8217 videre; er inne. Partiklene i øyet kan skrape det gjennomsiktige stoffet som dekker og beskytter øyets irrid, kalt kåt. Dette kan forårsake en hornhinnen slitasje. Corneal slitasje er vanligvis ikke alvorlige, men de kan være smertefulle.

  Pass på at du holder sønnens hender bort fra øynene dine. Dette kan kreve konstant tilsyn til situasjonen er løst. Svært små barn kan bli bandaged for å holde hendene vekk fra øynene.

  Når du skal ringe en lege?

  Hvis du ikke kan fjerne irriterende, vil du mest sannsynlig trenge medisinsk hjelp for å eliminere den. Hvis du etter vask fortsetter å manifestere symptomer som smerte, rødhet eller unormal syn, bør du også umiddelbart søke etter medisinsk hjelp.

  Hvis et kjemisk løsningsmiddel har kommet inn i øyet, spør en lege om å undersøke det, selv etter vask. Ta med løsemiddelbeholderen med deg, hvis du kan.

  Hvis et fremmedlegeme går inn i # 8217; øye, som et fragment av glass eller metall, og du passer, dekker, dekker «8217-øyet med en kopp, festet med tape, og be om akuttmedisinsk hjelp umiddelbart. Ikke prøv å trekke ut det eller skyll det.

  Ikke alle sykehusene tilbyr nødhjelp for øye traumer. Hvis du har en oftalmolog (oftalmolog), ring og spør hvilket sykehus rådgiver deg. Ellers, gå til nærmeste beredskapsrom.

  Hva er perspektivet å skylle øynene dine?

  De fleste irriterende stoffer som kommer inn i øyet, kan lett fjernes med naturlige tårer i kroppen eller med rødhet. Men du bør ikke kjøre risiko med visjonen din. Hvis vasken ikke virker, eller hvis du tror det ikke har fungert, søk straks etter medisinsk hjelp.