Slik styrer du blodtrykk for hånd: Forslag og mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er blodtrykk?

Blodtrykk gir ledetråder til mengden arbeid som hjertet gjør for å pumpe blod gjennom arteriene. Det er en av de fire viktigste vitale tegnene på kroppen din. De andre vitale tegnene er:

 • Kroppstemperatur
 • puls
 • pustfrekvens

Vital tegn hjelper deg med å vise hvor godt kroppen din jobber. Hvis et vitalt tegn er for høyt eller for lavt, er det et tegn på at noe er galt med helsen din.

Blodtrykket måles ved hjelp av to forskjellige avlesninger. Den første lesningen kalles systolisk trykk. Dette er det første eller det første nummeret i en lesing. Den andre lesningen er ditt diastoliske nummer. Det er det andre eller det siste nummeret;.

For eksempel kan du se blodtrykk skrevet som 117/80 mm Hg (kvikksølv millimeter). I dette tilfellet er det systoliske trykket 117 og det diastoliske trykket er 80.

Systolisk trykk måler trykk Alle’arterie når hjertet kontrakterer for å pumpe blod. Diastolisk trykk er trykket alle’# 8217; arterie når hjertet hviler mellom beats.

Høyere tall i begge opptakene kan vise at hjertet fungerer veldig hardt for å pumpe blod gjennom arteriene. Dette kan være resultatet av en ekstern kraft, som om du er stresset eller redd, noe som fører til at blodårene dine er innsnevring. Det kan også skyldes intern kraft, som en akkumulering i arteriene som kan forårsake innsnevring av blodårer.

Hvis du vil sjekke blodtrykket hjemme, er det bedre å sjekke først med legen din som du vil at du skal overvåke og registreres. For eksempel kan legen foretrekke å kontrollere blodtrykket:

 • Før eller etter et bestemt stoff
 • På bestemte tider av dagen
 • Når du er stresset eller du er svimmel

Slik bruker du en automatisert blodtrykksmaskin

Den enkleste måten å måle blodtrykket på er å kjøpe et automatisk armbånd. Automatiske enheter for måling av blodtrykk er det enkleste å bruke og er nyttige hvis du har hørselsproblemer.

Disse typer blodtrykksarmbånd har en digital skjerm som vil vise blodtrykksavlesningen på en skjerm. Du kan kjøpe dem på nettet, i de fleste matbutikker eller i en naturlig matbutikk.

De American Heart Association (AHA) Anbefal en automatisk blodtrykksglassmåler for innenlands bruk. For å bruke den digitale blodtrykksmåleren, følg instruksjonene som følger med det. Du kan også ta med skjermen til legen din, eller til og med ditt lokale apotek, for en demonstrasjon.

Du bør også kjøpe en liten notatbok for å starte et blodtrykksregister. Dette kan være nyttig for legen din. kan nedlasting Et gratis blodtrykksregister fra # 8217; AHA.

Maskiner kan gi en annen lesing enn en manuell lesing av blodtrykk. Bringer armbåndet til neste avtale av legen, slik at du kan sammenligne lese fra armbåndet med lesing utført av legen. Dette kan hjelpe deg med å kalibrere maskinen din og identifisere nivåene du bør søke på enheten din.

Det er også viktig å kjøpe en maskinvare av høy kvalitet og overvåke feil. Selv om du kontrollerer blodtrykket hjemme, vil legen din fortsatt kontrollere den manuelt under avtalene.

Kjøp et automatisk armbånd for blodtrykk på nettet.

Slik kontrollerer du blodtrykket manuelt

For å måle blodtrykket manuelt, trenger du et armbånd for blodtrykk med en komprimerbar ballong og en aneroidmonitor, også kjent som et sphygmomanometer og et stetoskop. En aneroid-skjerm er et sammensetningsnummer. Hvis mulig, spør hjelpen til en venn eller et familiemedlem, fordi det kan være vanskelig å bruke denne metoden alene.

Her er trinnene for å måle blodtrykket hjemme:

 • Før du måler blodtrykket, må du sørge for at du er avslappet. Plasser armen rett, med Palm vender mot L’høy på en flat overflate, som et bord. Finn armbåndet på bicep og du vil drepe ballongen for å blåse på armbåndet. Ved hjelp av tallene på aneroid-skjermen, blåses armbåndet på ca. 20-30 mm Hg utover normalt blodtrykk. Hvis du ikke kjenner ditt normale blodtrykk, spør legen din hvor mye du bør oppblåses på armbåndet ditt.
 • Når armbåndet ble klandret, plasser stetoskopet med den flate siden vendt nedover alt, albubles interiør, mot innsiden av armen hvor L’Arms hovedarterie arterie. Pass på at du tester stetoskopet før du bruker det for å sikre at du kan høre riktig. Du kan gjøre det ved å berøre stetoskopet. Det er også nyttig å ha et høykvalitets stetoskop og sørge for at ører av stetoskopet vender mot trommehinnen.
 • Deflate sakte ballongen mens du lytter gjennom stetoskopet for å føle den første & # 8220; hiss & # 8221; av blodet som strømmer og husker det nummeret. Dette er ditt systoliske blodtrykk. Du vil føle blodpulsen, så det fortsetter å lytte og la ballongen fokusere sakte til rytmen stopper. Når rytmen stopper, registrerer det den måling. Dette er ditt diastoliske blodtrykk. Du registrerer blodtrykket som en systolisk en på den diastoliske, som 115/75.
 • App for å overvåke blodtrykket

  Selv om det er apps som lover å kontrollere blodtrykket uten å bruke utstyr, er dette ikke en nøyaktig eller pålitelig metode.

  Apps er imidlertid tilgjengelige som kan hjelpe deg med å overvåke blodtrykksresultater. Dette kan være nyttig for å identifisere blodtrykksmodeller. Legen din kan bruke denne informasjonen til å avgjøre om blodtrykksmedisiner er nødvendig.

  Noen eksempler på gratis apper for blodtrykksovervåking inkluderer:

  • Blood Pressure Monitor & # 8211; Familie Litefor iPhone. Du kan sette inn blodtrykk, vekt og # 8217; høyde, og hold styr på stoffene du tar.
  • Blodtrykk for Android. Denne appen holder oversikt over blodtrykk og har forskjellige statistiske og grafiske analyseverktøy.
  • Blodtrykks følgesvenn for iPhone. Denne appen lar deg overvåke blodtrykket ditt, samt se grafikk og trender på blodtrykksavlesninger i flere dager eller uker.

  Disse appene kan hjelpe deg raskt og enkelt å overvåke blodtrykksavlesninger. Måling av blodtrykk regelmessig på samme arm kan hjelpe deg med å overvåke blodtrykksavlesningene større nøyaktig.

  Hva betyr blodtrykksavlesningen?

  Hvis det er første gang du tar blodtrykk, diskuter resultatene med legen din. Blodtrykk er en lesing av svært personlige vitale tegn, noe som betyr at det kan være veldig annerledes for hver person. Noen mennesker har naturlig lavt blodtrykk hele tiden, for eksempel, mens andre kan løpe på høyeste side.

  Generelt er normalt blodtrykk ansett som mindre enn 120/80. Ditt personlige blodtrykk vil avhenge av kjønn, alder, vekt og eventuelle medisinske forhold du har. Hvis du registrerer en 120/80 eller høyere blodtrykksavlesning, vent fra to til fem minutter og kontroller.

  Hvis det fortsatt er høyt, snakk med legen din for å utelukke hypertensjonen. Hvis blodtrykket overstiger 180 systolisk eller 120 diastolisk etter en gjentatt lesing, søker den umiddelbart etter akuttmedisinsk hjelp.

  Blodtrykksgrafen

  Mens alle er forskjellige, den AHA Anbefaler følgende sunne voksne intervaller:

  Normal diasolisk systolisk kategori mindre enn 120 og mindre enn 80 høy 120-129 og mindre enn 80 høyt blodtrykkstrinn 1 (hypertensjon) 130-139 eller 80-89 høyt blodtrykkstrinn 2 (hypertensjon) 140 eller høyere eller 90 eller høyere krise Hypertensive (ring lokale beredskapstjenester) høyere enn 180 høyere enn 120

  Når du bestemmer kategorien du er en del av, er det viktig å huske at både systoliske og diastoliske tall må være i det normale området, slik at blodtrykket anses som normalt. Hvis et tall faller inn i en av de andre kategoriene, vurderes blodtrykket i den kategorien. For eksempel, hvis blodtrykket ditt er 115/92, vil blodtrykket bli ansett som høyt blodtrykksstadion 2.

  Hva er perspektivet?

  Blodtrykksovervåking kan hjelpe deg, og legen din umiddelbart identifisere eventuelle problemer. Hvis behandling er nødvendig, er det bedre å starte det først før skade på arterier har skjedd.

  Behandling kan føre til livsstilsendringer, for eksempel et lavinnholdsbalansert kosthold eller transformert mat, eller L’legge til øvelse til din vanlige rutine. Noen ganger må du ta medisiner for blodtrykk, for eksempel:

  • diuretic
  • Fotball-antagonister
  • Dell & # 8217 inhibitorer; # 8217 konvertering enzyme; angiotensina (ess)
  • Receptor blokkere av reseptoren av angiotensin II (ARB)

  Med tilstrekkelige behandlings- og livsstilsendringer, bør du kunne kontrollere blodtrykket.

  Tips for L’ved hjelp av armbåndet for blodtrykk

  For å få den mest nøyaktige lesningen av blodtrykk, husk følgende forslag:

  • Pass på at armbåndet for blodtrykk er riktig størrelse for deg. Mansjettene er tilgjengelige i forskjellige størrelser, inkludert pediatriske størrelser hvis du har svært små armer. Du bør enkelt kunne skyve en finger mellom armen og mansjetten når den er skadet.
  • Unngå å røyke, drikke eller gjøre fysisk aktivitet 30 minutter før du måler blodtrykket.
  • Pass på at du sitter med ryggen rett og føttene som hviler på gulvet. Føttene dine bør ikke krysses.
  • Ta blodtrykket på forskjellige tider på dagen og ta opp nøyaktig når hver blodtrykksmåling utføres.
  • Hvile fra tre til fem minutter før du måler blodtrykket og noen få minutter hvis du har vært veldig aktiv nylig, for eksempel å kjøre.
  • Ta med skjermen din i legenes studio minst en gang på året for å kalibrere det og sørg for at det fungerer som det skal.
  • Gjør minst to avlesninger hver gang for å sikre at de er korrekte. Lesingene bør være innenfor noen få numre l’en fra’andre.
  • Beregn blodtrykket på forskjellige tider på dagen i en periode for å få mer nøyaktige avlesninger og intervaller.