Slik stopper du svette: 9 måter

Beskrivelse

Svette er måten kroppen regulerer temperaturen på. Når vi varmes, svelger vi. At’fuktighet fordampes og avkjøles oss. Svette er en helt naturlig del av hverdagen.

Noen mennesker kunne imidlertid finne uønsket svette i visse sosiale situasjoner, spesielt hvis deres svette forlater flekker eller åpenbare fuktighetssteder. I disse situasjonene er det noen strategier som kan bidra til å redusere mengden svette.

Påfør en antipraspirant før du går i seng

Antiprefantene virker ved å blokkere svettekanalene slik at svette ikke kan nå overflaten av huden vår. Svette er fremdeles produsert av kjertelen, men kan ikke nå overflaten.

Deodoranter hindrer ikke svette, men sikte i stedet for å maskere lukten produsert av bakterier når vi opprettholder. Noen ganger inneholder antiperspiranter deodorant. De fleste av antiprofiranter du kan kjøpe i apoteket, består av metallsalter som kalles aluminiumklorid.

For å få de beste resultatene fra din antipraspirant, må du sørge for at armhulene dine er rene og tørre og deretter påfør det om kvelden før du går i seng. Dette skyldes at ingrediensene trenger tid til å lage blokken på svettekanalen og de fleste Suda mindre, eller i det hele tatt, om natten.

Det kan ikke fungere umiddelbart, men følg denne rutinen for noen netter, og du bør få de ønskede resultatene. Når antipranspiranten begynner å gjøre effekt, kan den påføres etter behov.

Bruk pustende stoffer

Den beste måten å redusere svette med klærne dine er å ha på seg lette og pustende stoff med god ventilasjon. Clarifier-fargene bidrar også til å reflektere solen i stedet for å absorbere den, og deretter ha på seg hvitt, kan hjelpe deg med å holde deg frisk og redusere svette.

Når dette ikke er et alternativ, velg mørke farger eller motiver de distrahere som skjuler svette. Du kan også overlevere klærne dine slik at svette ikke er synlig på ytre lag. Her er noen andre forslag til å kle deg når du har overdreven svette.

Unngå visse matvarer

Det er noen mat valg du kanskje vil unngå hvis du er ute for en arbeidslunsj eller i en sosial situasjon der du foretrekker å ikke svette. Definitivt unngå krydret mat. Kroppen vår reagerer på krydret mat på samme måte som reagerer på annen varme: de prøver å kule ting, noe som fører til svette.

Koffein er ikke tilrådelig som det stimulerer våre binyrene og svetter palmer av hender, føtter og armhulen.

Ta det med ro

Svette er måten kroppen din oppdaterer deg. Så gjenværende frisk, redusere behovet for å svette.

I den varme sesongen kan det være veldig effektivt å legge en bolle med is foran en fan for å sirkulere den kalde luften i rommet. A’Andre gode ideer er å holde gardinene og skodder lukket i løpet av dagen for å hindre at solen overspiser rommene. Prøv å bli på skyggen hvis du er ALLE & # 8217;.

Å spise mindre måltider mer regelmessig kan hjelpe deg med å holde deg frisk, siden metabolsk varme er nødvendig for å bryte ned mat. Hold deg godt hydrert vil også opprettholde lav kroppstemperatur.

Du kan også holde fuktighetsgivende kremer i kjøleskapet for en forfriskende effekt når du bruker dem. Få en bærbar fan og hold hodet og føttene dine, unngå hatter og ha på seg åpne sko når tiden tillater det.

Medisinske behandlinger

Hvis du føler deg over svette, kan du konsultere legen din for å se om du har en tilstand som kalles hyperhidrose. Hvis du gjør det, er forskjellige behandlingsalternativer tilgjengelige:

  • Antiperspirant på resept. Legen kan foreskrive en antipritet på høy styrke som ikke er lett tilgjengelig for benkkjøpet. Reseptbelagte kremer er også tilgjengelige hvis ansiktet og hodet er interessert.
  • Oral medisinering. Det er noen stoffer tilgjengelig fra legen din som blokkerer kjemikalier som tillater bestemte nerver å kommunisere med hverandre, noe som kan bidra til å redusere svette. Det er noen potensielle bivirkninger (inkludert blæreproblemer, tørr munn og sløret syn), så spør legen din om fordelene overstiger risikoen.
  • Antidepressiva. L’Angst kan føre til overdreven svette. Legen kan foreskrive antidepressiva om han mener at dette bidrar til problemet ditt.
  • Botox injeksjoner. Disse injeksjonene blokkerer midlertidig nervene som forårsaker svette. Injiseringer varer fra 6 til 12 måneder, hvoretter behandlingen må gjentas. Injeksjoner kan forårsake mindre smerte, og noen mennesker opplever midlertidig muskel svakhet i # 8217; område de har behandlet.
  • Kirurgi. I ekstreme tilfeller er det noen kirurgiske alternativer til din disposisjon. Disse inkluderer mikrobølge terapi, fjerning av svette kjertler og nerveoperasjon. Kirurgi bør bare vurderes når legen bestemmer at du har en alvorlig tilstand som gjør at du svetter en uvanlig mengde.

L & # 8217;

Svette er helt naturlig og tjener til en hensikt. Det er måter å redusere svette eller skjule effektene på, hvis du trenger det. Hvis du føler at du er plutselig uvanlig stor, kontakt legen din. En ekspertens råd kan hjelpe.