Slik stopper du snorking: 7 måter

Hvorfor det skjer?

Om 1 i folk 2 snorke. Flere faktorer kan bidra til snorking.

Den fysiologiske årsaken er vibrasjoner i luftveiene. De avslappede stoffene i øvre luftveiene er vibrert når de puster, og produserer den karakteristiske lyden av snoringen.

Kilden til snorking kan komme fra:

 • Lav muskuløs tone i tungen og halsen
 • For mye vevd i halsen
 • en myk gane eller en’Uvola for lenge
 • Blokkerte nesepassasjer

Snorking er ofte ufarlig. Hvis russerne av og til, trenger du kanskje ikke en intervensjon.

Den hyppigste eller kroniske snoringen kan være et tegn på en alvorlig helsetilstand, for eksempel nattpnea. Hvis ikke behandlet, kan dette føre til søvnfrating, hjertesykdom og hypertensjon.

7 tips for å stoppe snorking

Å vite hvorfor eller med hvilken russisk frekvens kan hjelpe deg med å bestemme det beste behandlingsalternativet. Avhengig av dine behov, kan gench-top-stoffer, medisinske enheter og til og med livsstilsendringer bidra til å lindre symptomene.

Pass på at du snakker med legen din om dine bekymringer. De kan undersøke alternativene dine og hjelpe deg med å forstå de beste neste trinnene.

Du kan kanskje redusere eller forhindre fremtidig snorking hvis:

1. Prøv et benk-top-stoff

De intranasale dekongestøttene, som L’oximetazolina (zicam) og intranasale steroidsprayer, som flutikason (cotivated), kan bidra til å lindre snorking. Dette gjelder spesielt hvis snorking er forårsaket av forkjølelse eller allergi.

2. Unngå alkohol

L’Alkohol slapper av i halsenes muskler, som kan bidra til snorking. Prøv å hoppe over altforbruket av alkohol, spesielt i løpet av timene før du går i dvale.

3. Sov på den ene siden

Sov på baksiden kan få deg snorke. Når du er avslappet, kan språket falle i halsen min og gjøre luftveiene bli mindre, forårsaker snorking. Å sove på den ene siden kan bidra til å forhindre at tungen blokkerer luftveiene.

4. Bruk et munnstykke

Hvis de planlagte stoffene ikke virker, kan du vurdere et munnstykke. Avtakbare munnstykker kan tilpasses til munnen for å holde kjeften, tungen og den myke ganen på plass for å unngå snorking. Du trenger regelmessige sjekker med tannlegen din for å sikre at munnstykket fungerer over tid.

5. Gå ned i vekt

Overvektige Den har vært tilkoblet snorke. Implementere et sunt kosthold og gjør hyppig fysisk trening, kan hjelpe deg med å miste vekt og redusere snorking. Hvis du er overvektig, snakk med legen din for å utvikle en diett og et treningsprogram. I tillegg til å redusere snorking, kan vedlikehold av en sunn vekt bidra til å kontrollere hypertensjonen, forbedre lipidprofiler og redusere risikoen for diabetes.

6. Bruk en kontinuerlig positiv trykkmaskin (CPAP)

En CPAP-luftpumpemaskin i luftveiene om natten, og reduserer symptomene på snorking og nattapné. Det bidrar også til å holde luftveiene åpne. For at enheten skal fungere, er det nødvendig å ha en maske for oksygen under søvn. Det kan ta litt & # 8216; Tid til å bli vant til, men kan hjelpe deg med å slette symptomene umiddelbart. Hvis du har blitt diagnostisert med nattapné, kan forsikringen din betale din CPAP-maskin.

7. Utforsk kirurgiske alternativer

Det er også flere kirurgiske alternativer som kan hjelpe deg med å stoppe snorking. Noen involverer endring av luftveiene. Dette kan gjøres ved å sette filamentet i den myke ganen, kutte overflødig stoff i halsen eller krympe stoffet i den myke ganen. Snakk med legen din for å se om kirurgi er egnet for deg.

Finn ut: 10 ting som skjer med kroppen din når du mister søvn «

Hva er årsakene til snorking?

Det er mange grunner til at du kanskje snorer. Av denne grunn er det ingen enkelt diagnose eller behandlingsplan for snorking.

Disse faktorene kan øke risikoen for snorking:

 • Alder: Snorking er mer vanlig Som en eldre.
 • Sjanger: Menn er mer sannsynlig snorke sammenlignet med kvinner.
 • Vekt: Overvektet forårsaker utvikling av flere vev i halsen, som kan bidra til snorking.
 • En liten luftvei: du kan være mer sannsynlig snorke hvis du har en stram øvre luftveier.
 • Genetikk: Du kan være Høyere risiko For l’natt apné hvis det er noen i familien din.
 • Infeksjoner eller allergier: Sesonginfeksjoner og allergier kan forårsake gorgebetennelse, noe som kan føre til snorking.
 • Alkoholforbruk: Alkoholdrikker kan slappe av muskler, forårsaker snorking.
 • Stilling for å sove: Snorking kan være hyppigere når du sover på ryggen.

Når skal du se en lege

Det kan være vanskelig for deg å bestemme frekvensen som russerne og kilden til snorking. Hvis du har en bedmate eller en romkamerat, spør ham hva er symptomene dine og frekvensen av snorking. Du kan også identifisere noen symptomer på snorking alene.

De vanlige symptomene på snoringen inkluderer:

 • Pust inn fra munnen
 • nesetetthet
 • Vågner opp med en tørr hals om morgenen

Følgende symptomer kan være et tegn på at snorking er hyppigere eller alvorlig:

 • Våkn opp ofte under søvn
 • Døren ofte
 • Har problemer med minne eller konsentrasjon
 • følelse av døsighet om dagen
 • sår
 • bukse eller kveles under søvn
 • Venter i brystet eller hypertensjon smerte

Hvis din snorking er hyppig, snakk med legen din. Du kan lide av nattapné eller en annen alvorlig tilstand. Legen din vil kunne gjennomføre tester eller til og med en søvnstudie for å bestemme dine snorkingsordninger.

Etter at legen har etablert frekvensen av snoringen, kan du samarbeide for å skape en behandlingsplan for å lindre symptomene.

Tilleggsinformasjon: Søvnforstyrrelser »

Bunnlinjen

Snorking er en ganske vanlig hendelse hos voksne. Kan variere i alvorlighetsgrad. Hvis russisk sjelden eller i visse perioder av året, som allergi sesongen, kan snoringen din ikke kreve en intervensjon.

Hvis russisk regelmessig og påvirker energinivået ditt i løpet av dagen, eller hvis du har andre mer alvorlige tegn på kronisk snorking, snakk om tilstanden med legen din.

Les videre: Hva du bør vite om å sove for mye og råd til å sove bedre »