Slik stopper du Ruminate: 10 tips for å stoppe repeterende tanker

COS’Ruminering er?

Hodet ditt har noen gang blitt fylt av en enkelt tanke, eller fra en serie tanker, som fortsetter å gjenta seg selv & # 8230; og gjenta & # 8230; og gjenta?

Prosessen med kontinuerlig å tenke på tankene selv, som pleier å være trist eller uklar, kalles rominering.

En’Ruminering vane kan være farlig for mental helse, som det kan forlenge eller intensivere depresjon og kompromittere evnen til å tenke og behandle følelser. Det kan også få deg til å føle deg isolert og i virkeligheten fjerne folk bort.

Hva forårsaker ruminatet?

Folk mister av flere grunner. I følge American Association of Psychology, Noen vanlige grunner til Rumaining inkluderer:

 • Overbevisning om at ved å heve, kjøpte informasjon om livet ditt eller et problem
 • Ha en historie med følelsesmessig eller fysisk traume
 • Takling av stressfaktorer pågår som ikke kan styres

Ruminare er også vanlig hos mennesker som har visse egenskaper av personlighet, inkludert perfeksjonisme, nevrotisme og en «8217, overdreven oppmerksomhet til deres relasjoner med andre.

Du kan ha en tendens til å overvurdere dine relasjoner med andre så mye å gjøre gode personlige ofre for å holde forholdene dine, selv om de ikke jobber for deg.

Tips for å håndtere drøvtiske tanker

Når du sitter fast i en drøvtyggende tenkningssyklus, kan det være vanskelig å komme seg ut av det. Hvis du går inn i en syklus av slike tanker, er det viktig å stoppe dem så raskt som mulig for å hindre at de blir mer intense.

Som når en ball ruller nedoverbakke, er det lettere å forstyrre drøvtiske tanker når de begynner å rulle for første gang og ha mindre hastighet enn når de har oppnådd hastighet over tid.

Så hva kan du gjøre for å hindre at disse obsessive tankene krysser ditt sinn?

Her er 10 forslag til å prøve når du begynner å prøve den samme tanken, eller sammen av tanker, som virker i hodet ditt:

1. Distrahert

Når du skjønner at du begynner å knuse, finn en distraksjon kan avbryte tankesyklusen din. Se deg rundt, velg raskt litt’andre å gjøre og ikke tenk to ganger. Med tanke på:

 • Ring en venn eller et familiemedlem
 • Gjør dine oppgaver i ditt hjem
 • ser en film
 • Tegne en’bilde
 • Les en bok
 • Vandre for nabolaget ditt

2. Planlegger å handle

I stedet for å gjenta samme negative tanke om og om igjen, ta den tanken og lage en plan for å handle for å møte det.

I hodet ditt, skisserer hvert trinn du må gjøre for å møte problemet eller legge merke til det på et stykke papir. Være den mest spesifikke mulig og også realistisk med dine forventninger.

På denne måten vil du avbryte din rominering. Det vil også hjelpe deg med å gå videre i et forsøk på å få en negativ tanke fra hodet ditt en gang for alle.

3. Handling

Etter å ha skissert en plan D’handling for å møte dine drøvtiske tanker, ta et lite skritt for å håndtere problemet. Referer til planen du har laget for å løse problemet du var besatt av.

Gå videre med hvert trinn sakte og trinnvis så lenge tankene dine ikke er rolig.

4. Spørsmål dine tanker

Vi remn ofte når vi tror vi har begått en alvorlig feil, eller når vi har skjedd noe traumatisk som vi føler oss ansvarlige.

Hvis du begynner å bryte opp en bekymringsfullt tanke, prøv å perspektiv din repeterende tenkning.

Tenk mer om hvordan din forstyrrende tanke kanskje ikke er nøyaktig, kan hjelpe deg med å stoppe brooding fordi du skjønner at tanken har liten mening.

5. Målene i livet ditt er justert

Perfeksjonisme og definisjonen av urealistiske mål kan føre til brød. Hvis du setter urealistiske mål, kan du begynne å fokusere på hvorfor og hvordan du ikke har nådd et mål eller hva du burde ha gjort for å nå det.

Etablering av mer realistiske mål du kan oppnå, kan redusere risikoen for å tenke for mye om dine handlinger.

6. Arbeid for å forbedre selvtillit

Mange mennesker som markerer, rapporterer vanskeligheter med selvtillit. Faktisk, Mangel på selvtillit kan være tilknyttet med større ryktet. Det var også knyttet til en økning i risikoen for depresjon.

Forbedringen av’selvtillit kan fås på mange måter. For eksempel, basert på eksisterende styrker, kan legge til en følelse av mestring, noe som kan øke selvtillit.

Noen mennesker kan velge å jobbe med forbedringen av selvtillit i psykoterapi. Når du øker selvtillit, kan selv selveffekten forbedres. Det kan hende du finner at du kan bedre kontrollere rominen.

7. Prøv meditasjon

Meditasjon kan redusere rominering fordi det innebærer å frigjøre sinnet for å komme til en følelsesmessig rolig tilstand.

Når du finner deg selv med en gjentatt tanker i tankene dine, se etter en rolig plass. Sett deg ned, pust dypt og konsentrert på Nient’annet enn å puste.

8. Inkludere utløse faktorer

Hver gang du finner deg selv, ta vare på situasjonen der du er. Dette inkluderer hvor du er, hvem er nå dagen, som er rundt deg (hvis noen) og hva du gjorde den dagen.

Utvikle måter å unngå eller administrere disse utløsende faktorene kan redusere din ryghet.

9. Snakk med en venn

Ruminere tanker kan få deg til å føle deg isolert. Snakk om dine tanker med en venn som kan tilby et eksternt perspektiv, kan bidra til å bryte syklusen.

Pass på at du snakker med en venn som kan gi deg det perspektivet i stedet for å bryte opp med deg.

10. Prøv behandling

Hvis dine drøvtager tanker tar over livet ditt, kan du vurdere terapi. En terapeut kan hjelpe deg med å identifisere grunnen til at du er ved å brenne og hvordan du skal håndtere rootproblemene.

Endringer i livsstilen

Hvis du er en langvarig ruminator som ønsker å avslutte dine repeterende negative tanker, er det noen enkle endringer du kan gjøre i ditt liv som kan hjelpe deg med å gjøre bare dette:

 • Være proaktiv i å prøve å løse dine problemer. Først identifiser problemene i livet ditt og begynner deretter å foreta handlinger for å løse dem, ett trinn om gangen
 • Etablere dine forventninger. Ruminant negative tanker kan være insinuert når vi stiller spørsmål om vårt selvtillit. Lov deg selv for dine suksesser og tilgi deg selv for dine feil. Han jobber hele tiden for å bygge selvtillit ved å ta vare på deg selv og gjøre de tingene du liker, og der de er her.
 • Opprett et støttesystem. Ha venner og familie, og kanskje til og med en terapeut, hvorav noen kan be om hjelp når noe går galt, eller når du passerer en dårlig dag, er det så viktig. Disse spesielle menneskene kan distrahere deg fra dine drøvtiske tanker og kan også øke selvtillit.

Du kan slutte å rive

Hvis du er en ruminator, er det viktig å kjenne noen forslag som kan hjelpe deg med å stoppe tankesyklusen din før den går ut av kontroll.

Det er også viktig å være proaktiv og vedta tiltak for å unngå å brede seg i første omgang.

Med bevissthet og noen livsstilsendringer, kan du kvitte seg med drøvtiske tanker. Hvis du ikke finner å kunne bruke disse tipsene for å hjelpe din rygning, bør du vurdere ideen om å kontakte en psykisk helsepersonell for å få hjelp.