Slik stopper du oppkast: 7 tips og rettsmidler

Beskrivelse

Hjernen din, ikke magen din, forteller kroppen din når du kaster opp. Oppkast er ofte slik kroppen din eliminerer et forurenset stoff. Du kan også prøve kvalme og ikke kaste opp. Selv om i noen tilfeller forsvinner kvalme etter oppkast.

Enten det er hengende, ubevisst eller insekter, er de fleste rettsmidler for oppkast universelle. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du stopper oppkast og kvalme.

1. Prøv dyp pusting

Gjør dyp pustet puste luft gjennom nesen og lungene. L’Abdomen skal ekspandere mens du inspirerer. Utåndes sakte gjennom munnen eller nesen og slapper av magen etter hvert pust. Gjenta flere ganger. Du kan bruke bildet nedenfor for å hjelpe deg med å holde rytmen.

Del på Pinterest

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at å ta dype og kontrollerte membranpustene aktiverer det parasympatiske nervesystemet. Dette bidrar til å holde biologisk respons under kontroll som forårsaker minibusser. Dyp pusting bidrar også til å roe # 8217; angst som kan oppstå når du føler deg syk.

2. Spis insipid kjeks

Tørkede kjeks som saltvann er et bevist middel for morgenkvalme. Det antas å hjelpe deg med å absorbere magesyrer. For morgen kvalme, prøv å spise noen kjeks ca 15 minutter før du kommer ut av sengen for å roe magen. Andre matvarer som tørr toast eller hvit ris er også gode å spise under utvinning fra en magefeil.

3. Pulseakupressur

Akupressur er et populært middel til tradisjonell kinesisk medisin. Bruk press for å stimulere noen kroppspunkter for å lindre symptomene. Bruke press Neiguan trykkpunkt (P-6), En flekk på siden av håndflaten i’underarmen i nærheten av håndleddet, kan bidra til å lindre kvalme og oppkast.

For å massere dette trykkpunktet:

1. Plasser tre fingre på håndleddet.

2. Sett tommelen under pekefingeren.

3. Gni dette punktet med en avgjørende sirkulær bevegelse i to eller tre minutter.

4. Gjenta på # 8217; annen håndledd.

Del på Pinterest

4. Drikk mer væske

Hvis du kaster opp mye, er det viktig å drikke mange væsker for å forhindre dehydrering, selv om du kaster opp noen av dem. Sip væsker sakte. Drikk for mye når magen er opprørt, kan forårsake mer oppkast.

Væsker som bidrar til å holde deg hydrert og kan lindre kvalme er:

 • Ingefærøl
 • mynte te
 • Limonade
 • vann

Du kan også suge isflak for å holde deg hydrert.

5. Prøv ingefær, fennikel eller nelliker

Ingefær

Prøv å nippe til en kopp varm ingefærte når kvalme hits. Eller det spiser sakte et stykke fersk ingefær eller kandisert ingefærrot. Sekund 2016 studio, Ingefær er trygg og effektiv for å forebygge og behandle kvalme og oppkast hos gravide og folk utsatt for kjemoterapi.

Du kan også lage en fersk ingefærte ved å legge til en teskje ferskt revet ingefærrot til en kopp kokende vann. La for å infuse i 10 minutter og filtrere før du drikker.

Fennikel

Det antas at fennikelfrø bidrar til å roe fordøyelseskanalen. Imidlertid mangler vitenskapelige studier på oppkast fennikel. Imidlertid antyder anekdotiske tester at det kan være verdt å nippe til en kopp fennikel i neste gang den treffer kvalmen.

For å lage fennikel urtete, legg til om en teskje fennikelfrø til en kopp kokende vann. La for å infuse i 10 minutter og filtrere før du drikker.

Nelliker

Klærne er et populært middel for kvalme og oppkast forårsaket av litt. De inneholder også Eugenol, en forbindelse som er utformet for å ha antibakterielle ferdigheter. For å forberede te på Carnation Nails, legg til en kopp kokende vann til en teskje om nelliker. La for å infuse i ti minutter og filtrere før du drikker.

6. aromaterapi

Imidlertid, L’Aromaterapi kan bidra til å lindre kvalme og oppkast utdanning De er blandet på effektiviteten. Sekund 2014 Studio, L’Innånding av sitronolje bidrar til å redusere kvalme og oppkast relatert til graviditet.

For å øve aromaterapi, prøv å puste dypt med en flaske åpen essensiell olje eller legg til noen få dråper til en bomullspute. Du kan også legge til oljen til en diffusor for miljøet. Hvis du ikke har sitronolje, prøv å kutte en fersk sitron og inhalere hennes duft.

Andre parfymer som kan lindre kvalme er:

 • krysse
 • lavendel
 • kamille
 • rosa
 • peppermynte

7. Narkotika for å stoppe oppkast

Planlagte stoffer (OTC) for å stoppe oppkast (antiemetikk) som pepto-bismol og kaopectate inneholder datterselskap av vismut. De kan bidra til å beskytte magebelegget og redusere oppkast forårsaket av matforgiftning. Kjøp i dag Pepto-Bismol på Amazon.

Bench Antihistamines (blokkere H1) som dramamin bidrar til å stoppe oppkast forårsaket av litt. Loven som blokkerer reseptorene til HiStamin H1 ansvarlig for oppkast stimulering. Bivirkningene av antihistaminer kan inkludere tørre munner, sløret syn og urinretensjon.

Hvordan stoppe oppkast hos barn

Hold barnet liggende på den ene siden for å minimere muligheten for at oppkast i luftveiene. Det er viktig å kontrollere dehydrering hos barn. Oppfordre dem til å drikke vann (eller suge isflak). Kontakt lege hvis du ikke kan beholde væsker i åtte timer.

Du kan også bruke noen av rettsmidler, for eksempel kjeks, massasje og væskeinntak for å hjelpe oppkast. Selv om du kanskje vil unngå å bruke rettsmidler eller narkotika uten godkjenning av legen din.

Når skal du se en lege

Ring legen hvis:

 • Vomiti i mer enn to dager.
 • Ditt barn kaster opp for mer enn en dag.
 • Oppkast går og kommer i mer enn en måned.
 • Du mister vekt.

Få akuttmedisinsk hjelp hvis oppkast er ledsaget av:

 • brystsmerter
 • Sterk magesmerter
 • tåkesyn
 • Svimmelhet eller besvimelse
 • høy feber
 • stiv nakke
 • Kald, våt og blek hud
 • vond hodepine
 • Kan ikke beholde mat eller væsker i 12 timer

Bunnlinjen

Husholdningsartikler kan være mer effektive i tilfelle morgendagen eller bevegelsen. Oppkast på grunn av A’intestinal påvirkning eller A’matforgiftning kan be om medisinsk behandling. Husk å drikke nok væsker for å unngå dehydrering. Oppkast er irriterende, men følger vanligvis innen omtrent en dag.

Finn ut mer: Rettsmidler mot mageinnlegget »