Slik stopper du nyser: 10 Naturlige rettsmidler

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hva gjør deg nyser?

Nesten alt som irriterer nesen kan få deg ny. Nysing, også kalt instrering, blir vanligvis utløst av støvpartikler, pollen, dyrehår og lignende.

Det er også en måte for kroppen din å utvise uønskede bakterier, som kan irritere neseveiene dine og få deg til å nyse.

Hvordan slå øyelokkene eller puste, nysing er en halvløs refleksjon. Dette betyr at du har en bevisst kontroll over den.

Du kan kanskje forsinke nysen lenge nok til å ta tak i et lommetørkle, men stoppe det helt komplisert. Her vil vi lære deg alle triksene:

1. Lær dine utløsere

Foregå årsaken til nysen din slik at den kan behandles tilsvarende. Hva gjør deg nyser?

Vanlige utløsere inkluderer:

 • støv
 • pollen
 • Kjæledyr hår
 • Strålende lys
 • duft
 • krydret mat
 • svart pepper
 • Vanlig kaldt virus

Hvis du tror at nysen din er forårsaket av en «8217 allergi mot noe, og du har problemer med å bestemme hvilken utløsende faktorer i» 8217, Allergi, kan legen din bestille en allergisk test.

2. Behandle allergiene dine

Folk med allergier nyser ofte i vindkast av to eller tre nyser. Legg merke til når og hvor du skal snuse om mer.

Sesongmessige allergier er svært vanlige. Allergier forbundet med et sted, som kontoret ditt, kan stamme fra forurensninger som former eller kjæledyrhår.

En antialtgisk daglig benk (OTC) eller en intranasal spray kan være nok til å kontrollere symptomene. Vanlige benk-topp antihistamin tabletter inkluderer:

 • Cetirizina (Zyrtec)
 • Fexofenadin (Allegra)
 • Loratadine (Claritin, Alavert)

Glucocorticosteroid intranasy sprayer tilgjengelig på telleren inkluderer propionat fluticason (flonase) og triamcinolon acetonid (nasacort).

Kjøp online antiallergiske piller og benk-topp intranasiske sprayer.

Legen din kan foreskrive en farmakologisk terapi som, avhengig av forsikringsplanen, kan være mer praktisk.

3. Beskyttet mot miljørisiko

Folk i noen yrker er mer sannsynlig å møte irriterende stoffer som er tilstede i # 8217;. Inhalable pulver er vanlig i mange meter og kan være ekstremt irriterende for nesen og brystene.

Dette inkluderer organisk og uorganisk pulver fra ting som:

 • Kjemikalier, inkludert plantevernmidler og herbicider
 • betong
 • kull
 • asbest
 • Metaller
 • tre
 • fjærfe
 • Korn og mel

Over tid kan disse irriterende stoffene føre til nese, hals og lungetumorer, samt andre kroniske respiratoriske problemer. Bruk alltid verneutstyr, som en maske eller en åndedrettsvern, når du arbeider rundt inhalabelt pulver.

Reduser mengden eksponering for støv som hindrer opplæring eller bruk av et ventilasjonssystem for å fjerne støvpartikler, er andre måter å forhindre skadelige støvpartikler med å puste.

4. Ikke se i lyset

Hvem vi er en tredjedel av folket de har en tilstand som gjør dem nyser når de ser på intense lys. Også gå ut på en solrik dag kan gjøre noen mennesker nyser.

Kjent som bilder, forekommer denne tilstanden ofte i familier.

Beskytt øynene dine med polariserte og brukbare solbriller før du går hjem!

Kjøp polariserte solbriller online.

5. Ikke spis for mye

Noen mennesker nyser etter å ha spist rikelig måltider. Denne tilstanden er ikke godt forstått av det medisinske samfunnet.

En forsker l’har kallenavnet snotiation, som er en kombinasjon av ord & # 8220; nysing & # 8221; og & # 8220; matthet & # 8221; (Satness følelse). Navnet har vært igjen.

For å unngå snotieringen, tygge sakte og spis mindre måltider.

6. Av & # 8216; Pickles & # 8221;

Noen mennesker tror at å uttale et merkelig ord når du føler at du er i ferd med å nyse deg, distrahere deg fra nysing.

Tester av dette forslaget er helt anekdotiske, men akkurat som du forbereder deg på nyser, fortell noe som «8220; pickles & # 8221;.

7. Snyt deg

Nyser er forårsaket av irriterende stoffer i nesen og brystene. Når du føler at du nyser, prøv å blåse nesen din.

Du kan kanskje slå av irriterende og deaktivere nysrefleksjonen. Hold en boks med myke lommetørkle med skrivebordslotor eller en reise ryggsekk i posen.

Kjøp mykt vev på nettet.

8. Klemme nesen

Dette er en annen metode for å forsøke å kvele en nyser like før det skjer. Når du føler en nysing som kommer, prøv å klemme neseboret nesen, hvordan ville du lukte noe.

Du kan også prøve å klemme nesen i nærheten av den øvre delen, like under øyenbrynene inne.

9. Bruk språket

Du kan kunne stoppe en nysing ved å kile ganen med tungen. Etter ca 5-10 sekunder kan ønsket om nysing forsvinne.

En annen metode består i sterkt presserende språket mot de to fremre tennene til ønsket om nyser passerer.

10. Vurdere allergi skudd

Noen mennesker med alvorlige nyser eller nese som Cola kanskje vil se en allergiker, som kan foreslå å bruke en metode som kalles immunterapi for å redusere følsomhet for allergener.

Fungerer som injiserer en liten mengde allergen i kroppen. Etter å ha mottatt flere slag over tid, kan du samle større motstand mot # 8217; allergen.

Bunnlinjen

Q&TIL

D: Det gjør vondt å velge en nys?

R: Generelt, prøv å kvele en nyser, sannsynligvis vil ikke forårsake alvorlig fysisk skade. Men mens du gjør det, kan trommehinnene briste, eller du kan ha en liten følelse av press på ansiktet eller pannen. Hvis du finner deg selv og prøver å kvele SNEEEZING regelmessig, ville det være bedre for deg å søke medisinsk hjelp fra legen din for å prøve å forstå hvorfor du er så nysing så mye i utgangspunktet. Kroppen din prøver sannsynligvis å beskytte deg selv ved å ligere noe som ser irriterende for nesen din. & # 8211; Stacy R. Sampson, Do

Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Nysing er bare en av de mange naturlige forsvarsmekanismer i kroppen din. Bidrar til å forhindre penetrasjon av irriterende stoffer i luftveiene, hvor kan forårsake potensielt alvorlige problemer.

Men noen mennesker er mye mer følsomme for irriterende stoffer enn andre.

Hvis nysing for mye, ikke bekymre deg. Det er sjelden et symptom på noe seriøst, men kan være irriterende.

I mange tilfeller trenger du ikke å stole på narkotika. Du kan forhindre nysing gjennom noen livsstilsendringer. Det er også mange triks for å prøve å stoppe en nyser.