Slik slutter du stamming: 3 forslag

Beskrivelse

Stuttering er en språkforstyrrelse. Hvis du støtter deg, kan du vite hva du mener, men du finner det vanskelig å uttale ord. Ord kan virke blokkert, eller du kan finne deg selv å gjenta dem igjen og igjen. Du kan også ta en pause på bestemte stavelser.

Stuttering påvirker folk i alle aldre, men det er mer vanlig observert hos barn i alderen 2 til 6 år 75 prosent Barn mister denne stamming med tiden.

Resten 25 prosent Opplev denne lidelsen under voksenalden. Av 3 millioner Barn og voksne i USA påvirkes.

Selv om stamming ikke kan være helt kurert, er det noen ting du kan gjøre for å forbedre talen din.

Tips N. 1: Senker

En av de mest effektive måtene å stoppe en stotter snakker sakte. Skynd deg for å fullføre en tanke kan stammes, akselerere talen din eller ha problemer med å uttale ord. Gjør noen dype puste og snakk sakte kan hjelpe deg med å kontrollere stamming.

Tips N. 2: praksis

Kontakt en intim venn eller et familiemedlem for å se om du kan sitte med deg og snakke. Å praktisere talen din i et trygt miljø kan hjelpe deg med å føle deg mer rolig med deg selv og med måten talen din spiller.

Også bli med en gruppe selvhjelp med andre som stikker kan være nyttig. Du kan lære hva som fungerer for andre mennesker når de snakker i offentligheten eller til og med i små grupper av venner.

Tips N. 3: Bytter til elektronikk

I noen tilfeller kan en spesialisert hodetelefonenhet kalt som en taleskjerm være nyttig. Disse enhetene bruker forsinket og endret tilbakemeldingsprogramvare for å hjelpe deg med å snakke mer flytende.

Akkurat som et høreapparat, stikker enheten til det indre av brukerens ørets øre. Programvaren endrer lyden av stemmen din og forsinker lyden av en brøkdel av et sekund. Dette kan hjelpe deg med å senke talen din og tillate deg å snakke uten stamming.

Selv om det er Noen søk For å støtte enhetens effektivitet, er det ikke klart hvis disse effektene er langsiktige.

Disse enhetene koster ofte fra $ 2500 til $ 4,500, så det er viktig å være sikker på at dette er det beste alternativet for deg. Snakk med legen din om fordelene som et headset kan tilby, og hvis finansielle assistanseprogrammer er tilgjengelige.

Legen din kan også gi deg en billigere enhet for å hjelpe deg med talen din.

Sjekk ut: Ressurser for hørsels- og språkproblemer »

Hvordan kan jeg hjelpe min venn eller et familiemedlem?

Hvis du snakker med noen som har en stotter, er det viktig at du lar ham snakke med rytmen din. Å forsøke å fremskynde diskursen vil bare gjøre det vanskeligere for dem å fullføre å dele sine tanker.

Også, bør du ikke prøve å fullføre sine setninger for dem. Vær tålmodig og la dem ende opp. Dette vil ikke bare hjelpe dem med å jobbe på deres stamming, men kan ha en positiv innvirkning på deres generelle følelse av velvære.

Langsiktig støtte er grunnleggende for å hjelpe den kjære til å overvinne stamming.

Tilleggsinformasjon: Babyer i barn »

Outlook

Det er ingen kur mot stamming, men kan administreres effektivt. Praksis og omfavne talen din kan hjelpe deg med å redusere stamming over tid.

Utviklingen av et støttenettverk av familie og venner er grunnleggende. Du kan også finne nyttig, bli med i en støttegruppe for folk som stammer. En sertifisert taleterapeut kan gi deg personlig rådgivning.