Slik slipper du linfrø – forklaring av de beste metodene

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Linfrøene er små frø som er rike på næringsstoffer.

Jeg er en god grønnsak kilde til antioksidanter, proteiner, fibre og omega-3 antiinflammatoriske fettsyrer (1, 2).

Imidlertid har hele linfrøfrø et motstandsdyktig eksternt skrog som hindrer dem i å bryte inn i fordøyelseskanalen. For å få de høyeste fordelene, er det best å spise jordlinfrø (3).

Ground Linen frø er tilgjengelig for mat eller nettbutikker. Men hvis du vil male linfrøene dine, er det mange måter å gjøre det på.

Denne artikkelen undersøker de beste måtene å male linfrøene.

Del på Pinterest

Frunator eller Kitchen Robot

Du kan bruke en blender eller en kjøkkenroboot for å male linfrøene. Mange mennesker har minst en av disse husholdningsapparatene.

For å male linfrøene med en blender, tilsett 1 gram linfrø til enheten og bland i noen minutter eller til sengetøyet er i den ønskede konsistens.

Med en kjøkkenrobot, legg til minst 1 kopp (149 gram) linfrø og møller til den når den ønskede konsistensen. Dette kan ta flere minutter.

Imidlertid tar bruken av en blender eller en kjøkkenrobot tid, og du må slipe store mengder samtidig. Andre metoder lar deg male små mye.

Grinder

Bruk en kaffekvern er den enkleste og mest praktiske måten å male linfrø.

Kaffekvern er relativt økonomiske, så vel som hurtige og effektive.

For å male linfrøene på denne måten, legg til hele frø opp til fyllingsnivået til en kaffekvern som bruker spesielt linfrøene og slår den på. Bare noen få sekunder bør være nødvendig fordi frøene er helt bakken.

Også bruk av en kaffekvern lar deg bare slipe mengden som trengs, bidrar til å begrense avfall.

For hånd

Det er også noen verktøy du kan bruke til å male linfrøene.

En er en sengetøy, et spesialisert kjøkkenverktøy laget utelukkende for å male sengetøyet for hånd. Ser ut som en grinder.

Faktisk kan du også bruke en kvern til å male linfrø når de har blitt tømt og rengjort slik at ingen pepperrester forblir.

Til slutt kan du bruke en mørtel og en pestle for å male linfrø for hånd. Bruk pestle (8217; batformet objekt) for å knuse linfrøene mot mørtelet (bollen) for å male dem.

Disse alternativene lar deg male opptil 1 spiseskje linfrø om gangen. Imidlertid krever de mer tid og er mindre effektive enn # 8217; bruk av en kaffekvern.

Oppbevaring

Uavhengig av den valgte slipemetoden, kan jordlinfrø lagres i en hermetisk beholder i kjøleskapet i maksimalt 1 uke (4).

Derfor bør du bare male beløpet du tror du er i stand til å bruke på den tiden.

Jordens linfrø skal ha en jordaktig og litt spikret smak. Hvis de har en bitter smak, er de sannsynligvis rancid og bør kastes bort.

Bunnlinjen

Linfrøene er rike på sunne fett, antioksidanter, fibre og proteiner. Imidlertid nedbryter heltalls linfrø helt ikke helt i # 8217; tarmene, så det er bedre å spise grunnlag for å få den maksimale ernæringsmessige fordelene.

Bruk en kaffekvern er den enkleste og mest praktiske måten å male linfrø.

Men til og med en blender, en kjøkkenrobot, en grinder, en sengetøy eller en mørtel og en pestle, kan utføre oppgaven.

Sliping av linfrøene er en enkel prosess som kan hjelpe deg med å oppleve sine mange helsemessige fordeler.