Slik reparerer du skadet hår: Vanlige årsaker og behandlinger

Hva er alternativene mine?

Hårskader er mer enn bare doble pigger. Ekstremt skadet hår Utvikle sprekker i det ytre laget (kutikula). Når kutiklet stiger (det åpnes), er håret ditt i fare for ytterligere skade og brudd. Det kan også virke ugjennomsiktig eller skarpt og være vanskelig å administrere.

Slik at du virkelig kan gå fra tørt og skjøre hår til glatte og skinnende låser? Svaret er ikke alltid kuttet og tørket. For det meste er hårskader permanent fordi håret faktisk er et sett med døde celler, noe som gjør dem uopprettelige.

L’Den eneste virkelige omsorg er tiden, et par saks og vedtak av tiltak for å hindre nye skader.

Men fortvil ikke, med en «8217; tilstrekkelig hårpleie og noen målrettede behandlinger, kan du bidra til å gjenopprette den ytre kutikulen og begynne å forbedre utseendet og følelsen av håret ditt.

Hvis du vet hvor du har feil

Noen ganger er det for klart som du er ferdig med skadet hår. Hvis du bruker feilaktig, kan farging, blekemiddel og styling verktøy gjøre et nummer på låsene dine.

Fortsett å lese for å lære å unngå ytterligere skade og redusere symptomene til du er i stand til å kutte skadet hår. Du må kanskje gjøre en dobbelt dykk & # 8221; For å tilfredsstille alle dine behov.

1. Det er fargestoffet

Enten du tilbrakte Pastell, Mermaid eller bare prøvd å dekke noen grays, kan farging håret få konsekvenser som varer lenger enn farge. Kjemiske fargestoffer kan fjerne det naturlige hårfuktigheten, og gjør raskt jevnt roubted takthår.

Med mindre håret ditt var klart alle’Du må kanskje også lette håret før du bruker farging (se & # 8220; det er fra BLEACH & # 8221; nedenfor for mer informasjon om dette).

Slik begrenser du ytterligere skade

Bo ALL’Shadow. Eksperter anbefaler Velge en fargetone innenfor tre nyanser av din naturlige farge og velge mørkere nyanser i stedet for klarere å begrense skade. Unaturlige farger er vanskeligere å opprettholde og må retusjeres oftere.

Tingi mindre ofte. Selv forlengelse tid mellom retusjering kan bidra til å redusere skade. Om mulig, vent 8 til 10 uker & # 8211; eller lenger! & # 8211; Blant fargestoffene.

For å gjøre det mer gjennomførbart:

 • Vask håret ditt sjeldnere.
 • Bruk bare sjampo formulert for farget hår.
 • Skyll sjampo og balsam med kaldt vann. L’Varmt vann kan åpne eller løfte kutikulen, slik at skyllende farging.

Gå til en profesjonell. Salonger kan være dyre, men farging er ofte bedre å forlate til fagfolk. En profesjonell colorist vet hvordan du bruker de riktige produktene for å minimere skader.

Velge semi-permanent eller semi-permanent. Behandlinger som permanent endre håret kan forandre håret ditt så aggressivt at den eneste løsningen er å få dem til å vokse og starte igjen.

Følg en tjeneste om gangen. Hvis du vil kjemisk slappe av, glatt eller bruke permanent til håret, er det bedre å gjøre det minst to uker før / # 8217; avtale med hårfarge. Dette gir håret ditt til å gjenopprette mellom behandlinger.

Hvordan lindre eksisterende skader

USA L’Olive D’Olive. Denne felles kjøkkenoljen er også ekstremt populær i hårpleie. Oljene har blitt vist For å hjelpe deg med å rehydrere håret ditt og glatte kutiklene dine. Det sies at oljen D & # 8217, spesielt, bidrar til å myke håret og rekonstituere den nødvendige fuktigheten.

Det er også lett å jobbe og relativt økonomisk. Pass på at du bare venter noen dager etter fargestoffer før du utfører en behandling med olje d’oliven.

Bruk sjampo og balsam som beskytter fargen. Disse produktene er formulert med den rette pH a Hindre hevelsen i hårakselen og tillater fargestoffet å unnslippe. Fargen din varer lenger og håret ditt vises, og du vil føle deg bedre.

Populære alternativer inkluderer:

2. Blekemiddel

Hvis du har gått fra mørk til lett hår, vil du sannsynligvis vite altfor godt den skaden som blekemiddel kan forårsake håret ditt.

Blekemiddel brukes til å fjerne den naturlige hårfargen fra hver lås. For å gjøre dette svulmer han håret, slik at bleken kan nå innsiden av låsen. Her smelter melanin som gir hårpigmentet.

Denne prosessen kan forlate tørt hår, porøs, skjøre og skjøre. Selv permanente endringer i hårstrukturen kan gjør det mindre sterkt og elastisk.

Slik begrenser du ytterligere skade

Blod mindre ofte & # 8230; eller i det hele tatt. Ikke c’det er måte å komme seg rundt. Blekemiddel ødelegger alltid håret ditt til en viss grad. Minus du gjør det, bedre.

Legg til l’fuktighet. Før bleking, legger særlig vekt på håret hydrering og unngår andre skadelige aktiviteter, som varm styling, for et par uker.

Bruk solkrem. UV-stråler av solen kan skade håret ditt. Bleket hår er spesielt Utsatt for UV-skade.

Prøv å ha på seg en bredbørstehue eller et hårbånd for å beskytte håret og hodebunnen. Du kan også bruke en hårspray med UV-beskyttelse for å beskytte håret peeping.

Å kvalifisere for Lagt til fordeler, Søk produkter som også inneholder en balsam.

Populære alternativer inkluderer:

 • Sun Bum Beach Formel 3 i 1 Hårkondisjoneringsbehandling uten skylling
 • Bumble og bumble usynlig olje for frisør beskyttende primer mot varme / UV
 • Sun Bum Beach Formula Shine On Hair Shampoo

Gjør mye oppmerksomhet med klor. I tillegg til å transformere tråder av en ubehagelig nyanse av grønt, kan klor fjerne hårfuktighet og la dem få enda mer skjøre og grove.

For å unngå dette:

 • Skyll håret ditt med ferskvann før du går til bassenget. Denne fuktigheten kan bidra til å forhindre klor i å endre fargen på håret ditt og tørke låsene dine.
 • Du bør også vaske håret forsiktig så snart du går ut av bassenget.
 • Selv om enhver sjampo og fuktighetsgivende balsam burde være bra, kan du også bruke en spesiell formulert Sjampo og svømming balsam.

Hvordan lindre eksisterende skader

Bruk mandelolje. Denne duftende oljen kan bidra til å myke og styrke håret. Påfør en liten mengde på hårtipsene før du tørker dem for å rehydrere tråder og redusere den frizzy effekten.

Populære alternativer inkluderer:

 • Nå søt mandelolje
 • Tørr hodebunnspleie for hode og skuldre med Antifrafla Shampoo All’mandelolje

Prøv å skylle med risvann. Så rart det kan virke, Forskning tyder på Le’vann du vers i dreneringen mens skylling ris faktisk kan hjelpe håret ditt. Inositol, En ingrediens som er tilstede i # 8217; risvann, har vist seg å trenge inn i skadet hår og reparere dem fra # 8217; interiør mot utsiden.

3. Det skyldes # 8217; bruk av termiske verktøy

Styling med varme kan & # 8220; kokk & # 8221; Hårfibre og slitasje løftede kutikler og porøst hår. Bruker varmen for tyknelig eller ved høye temperaturer kan gjøre håret mer utsatt for å bli skadet.

Slik begrenser du ytterligere skade

Eksternt. Hairthes er kjent for å forårsake skade. Den gode nyheten er at du kanskje ikke må gi opp helt. En studie Han fant at han holdt 15 cm Phon (omtrent seks inches) vekk fra hår og beveger seg, kan det kontinuerlig bidra til å redusere skade.

Bruk et produkt for varmebeskyttelse. Disse produktene er ment å beskytte håret ditt og forhindre doble pigger.

Populære alternativer inkluderer:

 • Termisk beskyttelse Alle’Argan Oil HSI Professional
 • Spray beskyttende anti-palore tresemme termiske kreasjoner

Senker temperaturen. Jo høyere temperaturen, jo mer skader du kan gjøre. Overdreven varme kan skade håret ditt uansett hvor de kommer fra. Bruk L’lavere varmeinnstilling på et hvilket som helst produkt og begrense tiden når den varme luften, jern eller krøller berører håret ditt.

Tørr luft. Unngå varme og la «8217; air ansiktet alt arbeidet for deg.

For å gjøre dette, pakk forsiktig håret i et håndkle etter dusjen. Denne cockpiten bidrar til å trekke ut overflødig vann før de forlater den for å tørke fri. Ikke gni håret ditt med håndkleet, fordi dette kan forårsake ubrukelig friksjon og skade håret ditt.

Selv varmen uten varme kan være en god ide hvis du har tenkt å stinke med et strykejern eller et krøllejern. Eksperter anbefaler Bruker varmeverktøy ikke mer enn en gang i uken.

Vær naturlig. Klemmer frisyrer uten varme som strandbølgene sprinklet med salt. eller la teksturen og den naturlige stilen på håret ditt er i midten av # 8217;.

Hvordan lindre eksisterende skader

USA L’kokosnøttolje. Denne tropiske oljen er en skjønnhetsbombe. En grunnleggende fordel? Olekylene av oljen; søte lille å trenge inn i ytre kutikula og hydrat fra # 8217; interiør mot utsiden.

Det kan også bidra til å reintegrere beskyttelsesoljer alle’utvendig av håret ditt. Disse oljene hjelper Beskyttelse mot skade på grunn av varme og brudd.

Søk produkter som inkluderer kokosnøttolje eller bruk det en gang i uken som en dyp fuktighetsgivende maske.

Populære alternativer inkluderer:

 • Ekstra Virgin Organic Coconut Oil Viva Naturals
 • Sjampo og kokosnøtt balsam ørken essens

4. Kommer fra # 8217; ignorere frisørens telefonsamtaler

Vanlige hårklipp kan gjøre mye for å holde håret sunt og godt brydde seg om. Å bruke for mye tid mellom kutt kan føre til dobbelt tørre tips. Og som med resten av låsen, kan du ikke sette de doble spikene sammen.

Mens det virkelige svaret her er å få en hårklipp for å fjerne problemene problemer, er det et par ting du kan gjøre mens du venter på avtalen.

Slik begrenser du ytterligere skade

Behandle håret ditt godt. Følg god hårpleiepraksis for å unngå skade slik at håret ditt har en bjelle «8217; Jeg venter når du bruker mer tid mellom kuttene.

Fjern skaden. Klipp håret regelmessig for å fjerne tørre og skadede tips. Din frisør kan hjelpe deg med å bestemme hvor lenge du skal passere mellom et kutt og # 8217;.

Hvordan lindre eksisterende skader

Bruk en hårmaske eller en balsam. Hårmasker kan ikke gjøre mirakler, men kan hjelpe deg med å skjule og beskytte mot doble pigger.

Populære alternativer inkluderer:

 • Fuktighetsgivende hårmaske Alle’Argan olje og dypbalsam
 • Hårmaske Balm Alle’Premium Nature Coconut Oil
 • Brogeo fortviler ikke, reparerer! Dypkondisjoneringsmaske

Hvis du ikke er sikker på hva skyldig er

Det kan ikke være en åpenbar årsak til hårproblemer. I dette tilfellet, gå videre og håndtere symptomene. Du må kanskje prøve et par av følgende alternativer for å håndtere hva som skjer.

1. Det er sammenflettet

Skadet hår tangles enkelt. De hevede kutiklene skaper mer friksjon og klamrer seg til andre låser mer aggressive enn lukkede og skinnende kutikler. Mangelen på fuktighet på hver lås kan også øke din situasjon av knuter.

Slik begrenser du ytterligere skade

Børste og distriktet nøye. Start fra enden av håret og løsne knutene sakte mens du beveger deg mot røttene. Start fra toppen av hodet og sterkt trekk børsten i håret ditt, kan bryte håret ditt og forårsake permanent skade, samt irriterende tårer og craps.

Børste bare tørt hår. Med mindre du ikke gjorde L’Teksturert eller strengt krøllet hår, Børste bare håret Når det er helt tørt.

Du kan bruke en stor tenner kam for å jobbe balsam eller ødelegge i håret ditt, men vent på at det skal bryte børsten. Vått hår Det bryter lettere og er mer underlagt overdreven spenninger, noe som kan forårsake skade langs hele treet.

Børsteløs. Det er counterintuitive, men børste er tiden da skaden er mer sannsynlig å forekomme. Børste håret ditt før du vasker dem og når det er absolutt nødvendig i løpet av dagen. Vær forsiktig når du vasker tennene dine.

Binde håret ditt. Sett håret i en hestehale, en flettet eller en løs Chignon før du utfører noen aktivitet som tangles håret ditt ofte. Dette inkluderer ofte å kjøre eller kjøre med senket vinduer.

Hvordan lindre eksisterende skader

Vær oppmerksom på fuktigheten. Hår som er uten naturlige oljer Det er ofte grovt, ugjennomsiktig og tilbøyelig alt «8217; statisk elektrisitet og tangles. Tilstrekkelig hydrert hår har mindre sjanser til å tangling eller banke opp. Hvis balmen alene ikke er nok, bør du vurdere tillegget til en balsam uten skylling eller intrikert til rutinen din.

Populære alternativer inkluderer:

 • Aveeno nærer + tilstandsovergangsbehandling
 • Shea fuktighet Kids Extra-Moisturizer Detangler
 • Det ærlige selskapet Conditioning Detangler

2. Det er ugjennomsiktig og tørt

Skadet hår mangler ofte Dell’naturlig olje og # 8217; fuktighet som dekker den ytre kutikulen. Uten dette mister håret sin glans.

Slik begrenser du ytterligere skade

Vask mindre. Sjampoen er designet for å fjerne akkumulering av oljer og produkter på hodebunnen. Mens det er en vei i håret, fjerner det også håret sebum. Prøv å vaske deg selv på alternative dager & # 8211; eller mindre hvis du kan & # 8211; å holde de oljene i håret e Hindre overdreven fjerning av fuktigheten.

Hvordan lindre eksisterende skader

Bruk en sjampo og en steinformulert for tørt hår. Sjampo med ekstra fuktighet og mindre intense vaskemidler kan bidra til å forhindre for mye olje å bli fjernet og legge til fuktighet. Vær forsiktig med å vaske bare hodebunnen.

USA L’jojoba olje. L’jojoba olje kan bidra til å styrke og rehydrere hår. Jojoba er ofte lagt til på Bals, Men du kan legge til noen på hva du har for øyeblikket. Du kan også jobbe med en mengde fra en mynt til en fjerdedel av ren olje gjennom tipsene mens håret ditt er vått.

Populære alternativer inkluderer:

3. Er stekt og crepe

Frizzy Hair er et tegn på at kutiklet ikke blir ekspansert. Det kan også bety at filen De interne fibrene i håret ditt er eksponert.

Slik begrenser du ytterligere skade

Skyll med kaldt vann. L’Varmtvann åpner det ytre hårarket (kutikula), mens kaldt vann kan bidra til å lukke det. Skyll med kaldt eller kaldt vann kan bidra til å beskytte det indre hårlaget og beholde fuktighetsgivende oljer.

Hvordan lindre eksisterende skader

Bruk riktig produkt. En overdreven aggressiv sjampo kan fjerne en overdreven mengde naturlige håroljer. Dette kan forlate deg med tråder som er vanskelig å utrydde og at Frizz en gang tørr. Søk etter en sjampo og en mer fuktighetsgivende balsam.

Prøv en skylling med epler eddik (ACV). L’vann og produkter du bruker kan påvirke ph-nivået på håret ditt. Hvis pH i håret ditt er for høyt, kan kutiklet heve og få den frizzy effekten. En ACV-skylling kan bidra til å gjenopprette pH-balanse i hår og hodebunn, samt gjenopprette glans.

USA L’Argan olje. Denne marokkanske oljen er svært fuktighetsgivende og rik på vitamin A og E. Det kan også bidra til å forhindre brudd hvis du trenger å pusse eller kamme håret ditt med en gang. Søk produkter som inneholder Argan eller fungerer oljen på tipsene mens håret fortsatt er vått.

Populære alternativer inkluderer:

 • Sett sjampo og balsam artnaturals alle’Argan olje marokkansk bio
 • Hårmaske Alle’Argan Oil ArtNaturals

4. Det er skjøre og pauser

Fragilt hår kan virke halm og raskt løsre seg selv. Det er en av de vanskeligste symptomene å håndtere og forekommer ofte i overdreven behandlet hår.

Slik begrenser du ytterligere skade

Spis et balansert kosthold. En diett rik på hele matvarer som frukt, grønnsaker og fullkorns frokostblandinger har en rekke fordeler, inkludert sunt hår. Biotinet, vitamin A og C og Iron er alle viktige for sterkt og voluptuøst hår.

Beskytt deg mot solen. For mye eksponering for solen kan gjøre håret ditt skjøre og mer utsatt for å ødelegge. Selv det letteste håret, som blond og grå, jeg er mer mottakelig Til skade på solen. Bruk en lue eller bruk et UV-beskyttelsesprodukt.

Hopp over produktene som har en Long Life Seal & # 8221;. Disse produktene kan tørke håret. Du kan også børste eller stun håret ditt etter å ha brukt dem Ødelagt håret ditt.

Unngå å dø, bleking, kjemiske behandlinger og varme frisyrer. La håret hvile til de er mindre skjøre og hold seg bedre.

Hvordan lindre eksisterende skader

Prøv w’suge og smør. Noen eksperter sverger på Soaking metode og smør.

Å gjøre dette, sjampo og balsam som vanlig. Tampona hår med et håndkle før du legger til en skylling balsam.

Etter å ha jobbet på balmen uten skylling, legg til en olje for å holde fuktigheten. Dette bidrar til å gjøre håret enklere å jobbe.

Populære alternativer inkluderer:

 • LEAVE-IN BALM ALLE’Argan Oil ArtNaturals
 • Giovanni direkte innløpsbehandling balsam
 • Ultra-fuktighetsgivende ACURE Organics klimaanlegg

Bunnlinjen

Med mindre du har en tidsmaskin, kan du ikke reparere hårskaden din en gang ferdig. Men du kan endre vaner og gi håret ditt litt og mer kjærlighet.

Hvis du ikke ser resultater etter noen uker, sørg for en avtale med legen din eller dermatologen. De kan evaluere symptomene dine og avgjøre om en tilstand nedenfor kan være feilen.