Slik rengjør du en luftfukter, i tillegg til forslag til vedlikehold og erstatning

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’Bruke en luftfukter kan være en fin måte å legge til fuktighet på den indre tørre luften. Men husk at skitne luftfuktere kan skape et farlig miljø.

Ikke-rene maskiner kan avgi skadelige partikler i # 8217; luft. Disse kan påvirke respiratorisk helse. Rengjør luftfukteren vil regelmessig redusere risikoen for at disse farlige partiklene går inn i # 8217; luft og lunger.

Fortsett å lese for å lære å rengjøre og holde luftfukteren riktig, når du erstatter den og hva du skal vurdere når du kjøper en ny.

Fordi du bør rengjøre luftfukteren din

En luftfukter frigjør fuktighet i # 8217; luft. Denne prosessen kan også frigjøre andre partikler, for eksempel:

 • bakterie
 • form
 • mineraler
 • kjemiske produkter

Partikler kan være usynlige for øynene eller innskuddet som et hvitt pulver i rommet ditt.

Pust disse elementene kan irritere lungene. Folk med astma og allergier kan være spesielt utsatt for uønskede partikler i # 8217;.

Men selv de uten disse forholdene kan utvikle skadelige symptomer fra en skitten luftfukter. I følge Utvalg for sikkerhetsprodukter, Inbune symptomer eller lungeinfeksjoner kan forekomme ved hjelp av en maskin som er utsatt for dårlig vedlikehold.

Grunnleggende forestillinger på’luftfukter

De fleste luftfuktere inneholder en tank, eller en tank, fylling i vann. Disse maskinene har også andre deler som bidrar til å pumpe fuktighet i luften;. Disse kan inkludere:

 • en vifte
 • en wick
 • et filter
 • Roterende disker

Det finnes forskjellige typer luftfuktere:

 • Sentrale luftfuktere. Disse er installert og fuktige hjemmet; hele hjemmet.
 • Kald tåke luftfuktere. Disse inkluderer bærbare luftfuktere til impeller og ultralyd luftfuktere som avgir kald fuktighet.
 • Hot tåkefuktigere. Som de bærbare dampvaporizerne, oppvarmer disse vannet og deretter avkjøles det før det frigjør det i luften;.
 • Fordamper. Disse er bærbare og billige og blåser luft på’vann fra en fan som slipper ut gjennom en wick, et belte eller et filter.

Hver luftfukter har styrker, men noen er sikrere for visse situasjoner enn andre. Mer informasjon om sikkerhet Dell & 4217; luftfukter.

Slik rengjør du en luftfukter

Det er flere måter å holde en luftfukter ren. Som en generell regel bør du skylle og tørke luftfukteren hver dag og rengjør det mer dypt hvert par dager. Koble alltid maskinen før rengjøring.

Følg disse forslagene for å hindre uønskede partikler inn i luften;.

Vask og tørr L’luftfukter etter hver bruk

Tøm Dell & # 8217-skuffen; vann av luftfukteren mellom hver bruk. Skyll denne delen av # 8217; luftfukter med såpe og vann hver dag. Tørk bollen når du erstatter vannet; vann;. Pass på at luftfukteren er frakoblet før du rengjør den.

Les produsentens instruksjoner

Før du fortsetter med dyp rengjøring av luftfukteren, se produsentens instruksjoner. Dette vil gi tilstrekkelig kjøring på hvordan du rengjør luftfukteren, og hvis enkelte deler skal rengjøres eller erstattes.

Permanent installert luftfuktere kan kreve regelmessig vedlikehold fra en profesjonell eller forespørsel spesiell omsorg.

Bruk produktene og verktøyene for bare rengjøring

Det er tilrådelig å bruke en løsning av vann og eddik eller hydrogenperoksid eller et annet vaskemiddel som anbefales av produsenten noen få dager for å eliminere potensielle toksiner fra maskinen.

De Miljøvernbyrå antyder at en 3% hydrogenperoksidløsning kan være nyttig for rengjøring.

Bruk en børste til å gni for å nå små områder av maskinen for å sikre at hele enheten rengjøres. Vær oppmerksom på skalaer eller andre akkumulasjoner når du rengjør og sørg for å fjerne dem.

Skyll forsiktig maskinen med vann før du bruker det hvis du bruker en renseløsning.

Bytt filteret

Du må kanskje regelmessig erstatte noen deler av # 8217; luftfukter. Sentrale luftfuktere og fordamper kan ha filtre å erstatte eller rengjøre.

Gjennomgå bruksanvisningen for å finne ut frekvensen for å erstatte et filter eller andre deler. Vurder kjøpet av noen ekstra filtre for å være på fingertuppene for enkel utskifting.

Bruk fersk destillert vann for hver bruk

L’destillert vann er i stor grad fri for mineraler og andre materialer som kan etterlate innskudd i # 8217; luftfukter og frigjøringspartikler i # 8217;. Før du kjøper vannet, må du sørge for at du leser L’etikett fordi ikke alle flaskevann er destillert.

Hold området rundt hydriften tørr;

Unngå mugg og andre akkumulasjoner i # 8217; luftfukteren holder området rundt maskinen så tørr som mulig. Kontroller polstrede møbler, tepper eller tepper og vinduer behandlinger for fuktighet. Lavere, stopp eller fjern luftfukteren fra # 8217; området hvis området er vått.

Rengjør det før og etter lagring

Pass på å rengjøre grundig og tørke luftfukteren før du lagrer maskinen for enhver tid. Kast filtre og andre utskiftbare produkter. Butikk l’luftfukter på et tørt sted. Rengjør og tørk enheten igjen når den er hentet fra lageret.

Beste praksis for å opprettholde luftfukteren din

Rengjør luftfukteren når du bruker det, er den beste måten å holde maskinen på. Her er noen andre forslag til å huske på:

 • Ikke la’fuktighet stiger over 50 prosent i alle rom. For mye fuktighet kan fremme veksten av mugg og bakterier. Bruk et hygrometer til å måle fuktighetsnivået.
 • Tom, tørk og fyll opp luftfukteren hver gang du bruker den.
 • Bruk destillert vann i luftfukteren for å redusere diffusjonen av mineraler i # 8217;.
 • Slutte å bruke en luftfukter hvis du utvikler åndedrettsproblemer.

Du kan kjøpe et hygrometer online for å måle nivåer av indre fuktighet.

Hva kan bety at det er på tide å kjøpe en ny?

Rengjør luftfukteren regelmessig kan holde de uønskede partiklene unna og dannelsen av mugg, men du bør vurdere erstatningen av dårlig holdt luftfuktigere eller gamle maskiner. Det er ikke alltid mulig å rengjøre alle deler av en forsømt eller foreldet maskin.

Også, hvis kjent mugg eller inkruster i # 8217; luftfukteren og du ikke kan fjerne den med en dyp renhet, kan det være på tide å avhende det og få en ny.

Anbefalinger for luftfuktere

Når du kjøper en luftfukter for ditt hjem, bør du vurdere:

 • Størrelsen på rommet. Finn en luftfukter som fungerer best for din plass.
 • Posisjonen til Dell’luftfukter. Barn bør ikke være nær varme sprøyteenheter fordi de kunne brenne dem eller brenne dem hvis de berøres.
 • Hvis du kan justere tåkelivået på luftfukteren. Søk etter ekstra funksjoner som kan tilfredsstille dine behov, som muligheten for å justere tåkenivåer.
 • Maskinens bærbarhet. Noen luftfuktere jobber for turer, mens andre kan være for store til å bevege seg regelmessig fra ett rom til … Annet.
 • Kundeanmeldelser og forbrukervurderinger. Finn ut om L’luftfukter er lett å rengjøre og holde før Dell’kjøp. Se hva andre har sagt.

Main takeaways

Det finnes en rekke luftfuktere tilgjengelig for kjøpet som krever all en vanlig rengjøring. Å ignorere rutinemessig vedlikehold kan sette helsen din i fare fordi mugg, bakterier og andre partikler kan komme inn i luften og i kroppen din.

Vurder muligheten for å erstatte gamle eller forsømte luftfuktere. Når du velger en ny luftfukter, se på de mange alternativene som er tilgjengelige for å velge den rette for dine behov.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du oppdager åndedrettsproblemer under bruk av luftfukteren.