Slik rengjør du blod: detox, virus, giftstoffer, te

Slik rengjør du blodet?

Detox er et av de viktigste ordene D’rekkefølge av det 21. århundre. Fra kostholdsavgiftning til rensingene til blodavgiftning er det mange forskjellige programmer og teknikker som lover å hjelpe deg med å rense og avgifte kroppen din.

Ideelt sett, etter å ha utført en av disse avgiftningene, vil du føle deg mer energisk. Imidlertid har mange av uttalelsene ikke mange undersøkelser bak og forsømmer den rollen som leveren din allerede spiller i å rense blodet ditt.

Hvordan leveren renser blodet ditt?

Leveren er en av kroppens største organer. Det er grunnleggende å avgifte kroppen din.

Leveren din:

 • Filtrer blodet ditt
 • Behandle næringsstoffer
 • Fjerner giftstoffer, for eksempel biprodukter fra nedbrytningen av narkotika og alkohol

Inneholdt i leveren din er tusenvis av lobules. Disse små områdene filtrerer blod og produserer og frigjør en galle kalt stoff for å bryte ned stoffene i kroppen din.

Noen av de spesifikke måtene som leveren bryter ut toksiner inkluderer:

 • Endre’ammoniakk i urea
 • Behandling og eliminering av overflødig bilirubin, som er et avfallsprodukt av røde blodlegemer
 • Produsere immunsystemceller for å eliminere potensielt skadelige bakterier og toksiner

Selv om leveren din kan være ditt viktigste blodfiltreringssystem, har du mange andre filtreringsorganer:

 • Lungene dine filtrerer de skadelige stoffene i luften, som sigarettrøyking giftstoffer.
 • Tarmen din ødelegger parasitter og andre uønskede organismer.
 • Nyrene filtrerer overflødig toksiner og slagg fra blod og frigjør dem i urinen.

Produkter som hevder å rense blodet ditt

Mange produkter på markedet annonseres som avgiftningsagenter.

Avgiftende te

Mange naturlige matbutikker og apotekene selger avgiftning av te basert på en rekke urter. Eksemplene inkluderer løvetann og nettlebladet, som har diuretiske egenskaper. Andre produkter, som Senna Leaf, har en avføringsmiddel.

Sekund Cleveland Clinic, Disse teene har sannsynligvis ingen bedre avgiftningsegenskaper enn en kopp grønn eller svart te.

Drikkevarer og kulljuicer

Legene har brukt aktivert karbon i årevis for å redusere intestinal absorpsjon og effekten av noen giftstoffer. Nå legger juice og drikkeprodusenter legge til mengder kull til drinker, lovende å avgifte kroppen din. De hevder at kull kan binde til toksiner i tarmsystemet for å redusere nivåene av skadelige stoffer som kommer inn i blodet ditt.

Imidlertid er det ikke mange undersøkelser til støtte for kullfordeler lagt til drinker. Ingen vitenskap bekrefter at kull er spesielt nyttig for å avgifte blod eller opprettholde sunt. Noen som forbruker disse drikkene, sier at de føler seg bedre når de gjør det, mens andre ikke får resultater.

Mayo Clinic har en lang liste med narkotika som samhandler eller mister effekten når det er aktivert karbon. Du bør aldri ta aktivert karbon Hvis du har en historie om blødning i magen eller i tykktarmen, hadde du nylig operasjon, eller du har fordøyelsesproblemer. Det er mulig å overdosere aktivert karbon. Det er tilrådelig å ikke ta aktivt karbon oralt uten å ha tidligere snakket med legen.

FDA godkjenner ikke eller kontrollerer det aktiverte karbon eller andre naturlige rettsmidler.

Avgiftende dietter

Konseptet med detox dietter har blitt eksistert i flere tiår. Vanligvis består av et restriktivt kosthold for å rense blod og generelt fremme vekttap. Detoxifying dietter eliminerer vanligvis stoffer som:

 • alkohol
 • koffein
 • gluten
 • rødt kjøtt
 • Raffinerte sukker

Noen detox dietter kan fremme et sunnere diett. Andre kan være svært restriktive, som juice eller andre dietter som dreier seg om svært få matvarer og drikkevarer for å hjelpe deg med å tjene energi.

Fordi kroppen din hovedsakelig kan eliminere giftstoffer alene, er det ikke nødvendig med et restriktivt diettprogram. Et sunt matprogram, som den som inneholder mye frukt, grønnsaker, magert kjøtt og hele korn kan hjelpe.

Beskytt leveren din

Siden leveren er et slikt viktig organ for rengjøring av blod, må det tas tiltak for å beskytte den. Heldigvis kan mange vanlige sunne vaner bidra til å holde leveren i form. Noen forslag:

 • Fakta Vaksinering mot hepatitt A og B. Disse forholdene er virale infeksjoner som kan skade leveren.
 • Hold en sunn vekt. Å være overvektig kan bidra til en tilstand som kalles alkoholfri hepatisk steatose. Spis et næringsrikt kosthold og trening kan hjelpe deg med å holde en sunn vekt.
 • Ikke del nåler eller bruk forurensede nåler. Hvis du får tatoveringer eller piercinger, spør informasjon om rengjøringspraksis for å sikre at nålene ikke er forurenset.
 • Øv deg trygg sex. Dette reduserer risikoen for seksuelle overføringsinfeksjoner som viral Dell ‘# 8217; hepatitt B eller c.
 • Følg anbefalingene som er oppført på medisinene dine. Dette gjelder spesielt når stoffetiketten sier ikke å drikke alkohol under rekruttering.
 • Avstå fra å drikke for mye. Leveren filtre og detoxifies l’alkohol så vel som mange andre produkter. Når C’Det er for mye alkohol i blodet, kan overskuddet helbrede og ødelegge levercellene.
 • Refrain fra’bruk av ulovlige stoffer. Leveren filtrerer giftige biprodukter som kommer fra # 8217; bruk av narkotika. Kronisk bruk gjennomføres til alvorlig leverskade, spesielt hvis det kombineres med alkohol.

Prospekter

Sunn vaner som fremmer riktig leverfunksjon, kan hjelpe kroppen din til å gjøre detoksifiseringen du trenger. Vanligvis er det ikke nødvendig å ta ytterligere tiltak, for eksempel avgiftning av te eller spesielle dietter, for å rense blodet. Unngå toksiner, for eksempel plantevernmidler, andre kjemikalier og sigarettrøyk, kan hjelpe leveren til å fungere normalt for å holde deg frisk.