Slik åpner du porene: På nesen, med damp, pluss 4 myter

Beskrivelse

Når porene dine er blokkert, kan du bli forsøkt å lære hvordan & # 8220; åpne dem & # 8221; For å fjerne gunk som er låst. Imidlertid, i motsetning til popular tro, kan porene dine imidlertid ikke være åpen. L’Målet her er å bidra til å låse opp porene slik at de kan se mer åpne.

4 Muti Vanlige på Pores-åpningen

Porene dine er koblet til sebaceous kjertlene, som ligger under hårsekkene. Disse kjertlene produserer sebum, en naturlig olje som ligner på voks som bidrar til å naturligvis hydrere ansiktet.

Avhengig av typen hud, kan du ha hyperaktive eller hypoaktive sebaceous kjertler, noe som fører til fet eller tørr hud henholdsvis.

Noen ganger kan en kombinasjon av olje, smuss og bakterier festes til de døde hudceller i porene og hindre dem. Dette kan skape en titt / # 8220; stengt & # 8221;.

For å kvitte seg med rusk og pore hindret, må du følge noen skritt for å få en klar hud. Samtidig er det imidlertid noen myter å være klar over. Den vanligste er rapportert nedenfor.

1. Porene dine kan & # 8220; åpen & # 8221;.

I virkeligheten kan porene utvides på grunn av alderen, men er ikke teknisk mer & # 8220; åpen & # 8221;. Du kan ikke bare lukke de dilaterte porene. Videre kan en hindret pore virke lukket, men dette har ingenting å gjøre med de faktiske dimensjonene til poren.

2. Utvinningen av de hindrede porene vil åpne dem.

Faktisk kan utvise gunken midlertidig løse de blokkerte porene, men risikerer å permanent strekke de berørte porene. Også, hvis du har å gjøre med cystisk akne, kan du utilsiktet la bakteriene spre seg under huden og forårsake akne i andre deler av ansiktet.

3. Du kan lukke porene med kaldt vann.

Mange nettsteder og blogginnlegg hevder at du kan bruke kaldt vann for å lukke porene. Selv om dette kan bidra til beroligende irritert hud, vil det kalde vannet ikke på noen måte påvirke den faktiske dimensjonen av porene.

4. Du kan åpne porene med natriumbikarbonat.

Selv om dette kan være et fasjonabelt alternativt middel for fet hud eller gjenstand for breakouts, er natriumbikarbonat for vanskelig for huden din. Det kan tørke huden vesentlig, slik at du har flere døde celler som potensielt kan forstyrre porene ytterligere.

Hvordan å åpne porene riktig

Den beste måten å / # 8220; Åpne & # 8221; Porene renser huden. Dette fjerner overfladiske oljer, sammen med smuss og sminke som kan støttes på Epidermis (øvre hudlag).

Følg disse trinnene for å rengjøre huden din i forberedelse for å frigjøre porene:

 • Finn et mer egnet vaskemiddel for din hudtype. En kremaktig vask fungerer bra for tørr eller sensitiv hud. Vurder en gelformel for blandede eller fete skinn.
 • Våt ansiktet ditt med varmt vann (ikke kaldt eller varmt).
 • Påfør vaskemiddelet med delikate sirkulære bevegelser. Massasje på huden i omtrent et minutt uten å gni.
 • Skyll grundig med varmt vann. Du kan også forsiktig rengjøre vaskemiddelet med en varm klut for en ekstra rengjøringsfølelse.
 • Pat (ikke gni) det tørre ansiktet.
 • Når du har startet med en ren base, kan du nå kjøre flere trinn for å låse opp porene.

  Hvordan låse opp porene etter at de er åpne

  Etter å ha sett ansiktet ditt, kan du bruke forskjellige metoder for å frigjøre porene slik at det ser mer åpent ut. Vurder følgende rettsmidler basert på din spesifikke bekymring for porene:

  Kviser

  At du har hudormer, kviser eller pusser full av pus, må du motstå puls for å briste akne burst. I stedet, prøv å låse opp akne naturlig. For det første, bruk dampen til å oppløse porene som er blokkert. Du kan bruke et varmt håndkle eller stå på et bad fullt av damp i 10 minutter.

  Fortsett med en maske basert på leire eller kull for å hjelpe en dypere rengjøring.

  Kjøp kullmasker her.

  Overflødig Greasyness

  Hvis du har fet hud, kan porene dine virke større takket være # 8217; overflødig sebum produsert av sebaceous kjertlene. Dessverre er denne prosessen ofte arvet, så du kan ikke nødvendigvis bli kvitt fett hud.

  Du kan imidlertid absorbere overflødig greasyness for å gjøre porene dine til å se yngre ut. Dette er mer effektivt med en maske alle’leire. La opptil 15 minutter om gangen og gjenta to eller tre ganger i uken for å holde oljen i sjakk;.

  Kjøp leire masker her.

  Akkumulering av døde hudceller

  De døde hudcellene er en naturlig del av erstatning av hudceller, siden nye celler er opprettet under huden. Mens de nye hudcellene bidrar til å holde ansiktet ditt sunt, er ulempen at de gamle kan lett hindre porene.

  Den beste måten å håndtere dette problemet på er med eksfolieringen. L’Salisylsyre fungerer bra for fet hud. Enhver type hud kan dra nytte av en ukentlig eksfolierende skrubbe eller en innenriks microdermabrasion kit. Les nøye på alle produktetiketter og avbryte bruken hvis rødhet eller irritasjon er utviklet etter bruk.

  Kjøp eksfolierende scrubs her.

  Forstørrede porer

  Porene kan utvide på grunn av Dell’fett, men det er også en naturlig del av hudens aldringsprosess. Kjemiske peeling kan bidra til å redusere porenees utseende på grunn av hudens alder ved å fjerne det øvre laget av huden for å avsløre en hud fra # 8217; ser jevnere ut.

  Du kan også snakke med din hudlege fra andre metoder, for eksempel dermabrasion eller laserterapi.

  Etter å ha brukt en av metodene beskrevet ovenfor for å frigjøre porene, fortsett med resten av hudpleieutraften. Dette kan inkludere en tonic for å balansere pH i huden eller et anti-aging serum.

  Alltid ferdig med en fuktighetskrem som passer for din hudtype. Hopp over fuktighetskremet for frykt for å hindre at porene vil sikre at sebaceous kjertlene produserer enda mer sebum.

  Bruk alltid solkrem i løpet av dagen for å beskytte huden fra # 8217; for tidlig aldring og kreft.

  Kjøp oljefrie solfiltre her.

  Bunnlinjen

  Frigjøre porene kan bidra til å gi dem se mer og # 8220; stengt & # 8221;, men bokstavelig talt kan du ikke krympe porene nærmere. Hvis hjemme rettsmidler og behandlinger ikke virker, snakk med din hudlege fra mulige profesjonelle løsninger som kan brukes.